1.062.439

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mindennapok szakácskönyve

Debrecen
Kiadó: Black & White Kiadó
Kiadás helye: Debrecen
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 237 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 963-9622-49-4
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A táplálkozás nemcsak életszükséglet, hanem egyúttal élvezet is, amit tehetségéhez képest minden nép fokozni igyekszik. Ez a törekvés a tulajdonképpeni bölcsője a szakácsművészetnek.
Fenntartásához és további fejlődéséhez viszont nem elegendő a termény kiváló minősége, a szakács rátermettsége, képzelőereje, alkotó tehetsége egyformán döntő tényező. Ezek a kívánalmak maximálisan teljesülnek e könyvben. A teljesség igénye nélkül helyet kaptak a kötetben a hagyományos magyar konyha receptjei éppúgy mint a lassan feledésbe merülő tájjellegű ételeink, valamint a nemzetközi konyha klasszikus receptjei. Receptjeink korszerű szemléletűek, gyakorlati tapasztalatok alapján rögzítik az egyes ételekhez szükséges legmegfelelőbb hozzávalókat és elkészítésük módját. De nemcsak ünnepi ételeket talál az olvasó, hanem a mindennapi igényeket gyakran kielégítő, gyorsan elkészíthető egytálételeket is.

Tartalom

Levesek. Levesbetétek5
Híg, sűrített barna-, püré-, krém-, gyümölcs- és különleges levesek5
Angazsabu örmény leves5
Babkrémleves6
Bakonyi pandúrleves6
Bojtárleves7
Burgonyakrémleves7
Csontleves7
Darakrémleves8
Erdélyi velős káposztaleves8
Erőleves fácánból9
Fácánerőleves Radványi módon9
Fácánerőleves vert-pré módon9
Erőleves halból9
Erőleves szarvasból10
Frankfurti leves11
Gombaleves 1.11
Gombaleves 2.11
Gombás velőleves12
Hédervári galambleves12
Hideg almaleves13
Hideg görögdinnyeleves13
Hideg meggyleves14
Hideg őszibarackleves tokaji módon14
Hideg sárgadinnyeleves14
Hideg zöldségleves (andalúziai gazpacho)14
Idei fejtettbab-leves15
Karfiolleves15
Karfiolkrémleves16
Karfiolkrémpüré-leves16
Lakodalmas leves16
Lencseleves17
Nyúlaprólékleves17
Orjaleves17
Paradicsomleves18
Paradicsom-krémleves18
Paradicsom-krémleves milánió módon18
Paradicsom zöldbableves19
Raszkolnyikleves19
Rizsleves20
Rizskrémleves20
Sárgaborsópüré-leves20
Scsí szmolenszki módon20
Sóskakrémleves21
Spárgakrémleves 1.21
Spárgakrémleves 2.22
Szalongulyás22
Tavaszi parádéleves23
Tejfölös zöldbableves23
Zalai rákkrémleves23
Zellerkrémleves24
Zöldborsókrémleves25
Zöldségkrémleves25
Házi gyúrt tészta, tésztaipari száraztészta és egyéb levesbetétek26
Borjúmájlepény26
Csurgatott tészta26
Gombás lepény26
Házi gyúrt tészta. Finommetélt. Kockatészta. Széles metélt. Eperlevél. Csuszatészta. Reszelt tészta27
Húsgombóc27
Maceszgombóc27
Májrizs27
Piskótamogyoró28
Tojáskocsonya (Royal)28
Velős gombóc28
Zsemlekocka29
Mártások30
Hideg alap- és összetett mártások30
Cumberland-mártás30
Ecetes torma30
Gribiche-mártás30
Majonézmártás kaviárral31
Metélőhagyma-mártás31
Remuládmártás31
Tartármártás32
Vinaigrette-mártás32
Dresszingek32
Amerikai dresszing32
Francia dresszing 1.33
Francia dresszing 2.33
Francia dresszing 3.33
Francia dresszing 4.34
Francia dresszing 5.34
Olasz dresszing34
Spanyol dresszing34
Tejfeles dresszing35
Tejszínes dresszing (Chatelaine)35
Tormás dresszing35
Meleg alapmártások és változataiból, gyümölcsből, zöldségfélékből készíthető mártások36
Barna- (spanyol) mártás. Alapmártás36
Csontlé. Alaplé36
Almamártás37
Amerikai mártás37
Bordói mártás38
Céklamártás38
Colbert-mártás38
Fehérbormártás39
Finomfűmártás39
Gombamártás39
Hagymamártás40
Kaprimártás40
Madeiramártás40
Meggymártás40
Normandiai mártás41
Paprikás mártás41
Provanszi mártás41
Reformmártás42
Ribiszkemártás42
Sóskamártás43
Szarvasgombamártás43
Szuvoroff-mártás43
Tokaji mártás43
Udvarmestermártás43
Vörösbormártás44
Zellermártás44
Előételek. Könnyű vacsoraételek45
Hús-, hal-, szárnyas- és zöldségkoktélok45
Cikórakoktél45
Fogaskoktél45
Húskoktél46
Japán jércekoktél46
Jércekoktél46
Rákkoktél47
Sajtkoktél47
Sajtkoktél datolyával47
Sasadi szárnyaskoktél48
Spanyolkoktél48
Spárgakoktél gyümölccsel48
Zellerkoktél49
Gombából, rizsből, zöldségfélékből készíthető előételek49
Bimbós kel lengyel módon49
Burgonya sajttal töltve49
Csemegepaprika töltve, bácskai módon50
Csemegeparadicsom borjúhússal töltve50
Csemegeparadicsom cukorborsóval töltve51
Csemegeparadicsom olasz módon51
Csemegeparadicsom tejszínes burgonyával51
Csemegeparadicsom vargányával töltve52
Endívia lengyelesen52
Feketegyökér rántva53
Gomba bakonyi módon53
Gombapuding53
Gombafejek libamájjal töltve54
Gombafejek rántva54
Gombafejek töltve54
Karalábé sajttal55
Karfiol csőben sütve55
Karfiol rántva56
Karfiol sonkával, tejfölösen56
Pasztinák paradicsommal56
Spenótpuding57
Spárga flamand módon57
Spárga konyhafőnök módon57
Spárga vajas morzsával58
Spárgatök csőben sütve58
Tojásgyümölcs csőben sütve58
Tojásgyümölcs libamájjal töltve59
Tojásgyümölcs soroksári módon59
Tojásgyümölcs sonkával töltve60
Uborka gombás rizzsel töltve60
Vöröshagyma makrélával60
Zeller cukorborsóval töltve61
Zeller paradicsommal61
Zöldségfelfújt61
Töltött palacsinták, rétesek, vajas pástétomok62
Cigelkai gombóc62
Makaróni bolognai módon63
Makaróni olaszosan63
Palacsinta kőrösi módon64
Palacsinta kaviárral töltve64
Palacsinta rákkal töltve64
Hortobágyi palacsinta65
Palacsinta velővel töltve65
Ravioli (húsos táska olasz módon)66
Rétes borjúhússal66
Rétes harcsával töltve66
Rétes rákhússal67
Vajas batyu csornai módon67
Vajas pástétom csongrádi módon67
Vajas pástétom York módon68
Vajas pástétom kalotaszegi módon68
Vajas pástétom Saint-Hubert módon68
Tojásból készíthető ételek70
Hideg töltött és kocsonyázott tojások70
Hideg töltött tojás erdész módon70
Hideg töltött tojás halkrémmel70
Hideg töltött tojás Magyar módon71
Hideg töltött tojás sonkakrémmel71
Meleg tojásételek. Bevert-, habart-, tálon sült-, töltött-tojásváltozatok72
Bevert tojás brüsszeli módon72
Bevert tojás csibehússal72
Bevert tojás galambhússal73
Bevert tojás kalocsai módon73
Bevert tojás Móser módon73
Bevert tojás Pannónia módon74
Bevert tojás strasbourgi módon74
Bevert tojás szentesi módon75
Edényben párolt fürjtojás75
Habart tojás75
Habart tojás paradicsommal76
Habart tojás spárgával76
Tálon sült tojás (tükörtojás)76
Tálon sült tojás sonkával76
Tálon sült tojás vesével76
Tojásgöngyölék (krokett)77
Tojáslepény finomfűvel77
Tojáslepény makói módon77
Tojáslepény spárgafejjel78
Tojáslepény szárnyasmájjal78
Töltött tojás csőben sütve78
Halakból és egyéb hideg vérűekből készíthető ételek80
Édesvízi halak80
Angolna tejfeles tormamártással80
Balatoni süllő roston sütve80
Fogas bíbornok módon81
Fogas Duglére módon81
Fogas Florentine módon82
Fogas hollandi mártással83
Fogas jóasszony módon83
Fogas molnárné módon83
Fogas oroszosan84
Fogas rántva84
Fogas vajjal85
Harcsa roston85
Kecsege forrázva85
Kecsege vörösborban86
Pisztráng kékre főzve86
Pisztráng muszlinmártással87
Pisztráng vincellér módon87
Ponty Chambord módon87
Kalocsai ponty88
Ponty rántva88
Szegedi ponty89
Ponyt vajjal89
Tengeri halak89
Nyelvhal (Sole) molnárné módon89
Tonhal roston udvarmester módon90
Tőkehal makói módon90
Bélszín Boston módon91
Bélszín Pompadour módon91
Marhahúsból készíthető ételek91
Wellington módon92
Bélszínjava (beefsteak) Budapest módon92
Bélszínszeletek (tournedos) Baltimore módon93
Bélszínszeletek (tournedos) brüsszeli módon93
Bélszínszeletek (tournedos) elzászi módon94
Bélszínszeletek (tournedos) Florentin módon94
Bélszínszeletek (tournedos) Hungária módon95
Bélszínszeletek (tournedos) Monte-Carlo módon95
Bélszínszeletek (tournedos) St. Germaine módon95
Bélszínszeletek (tournedos) vadász módon96
Bélszínszeletek (tournedos) Viktória módon96
Bélszínérmék (filets mignons) magyaros módon97
Bélszín (beefsteak) amerikai módon97
Bélszín (beefsteak) Gundel módon98
Bélszín Stroganoff módon98
Gombás pátolt hátszín99
Hátszínszelet (rumpsteak) bankár módon99
Csáky töltött rostélyos100
Eszterházy-rostélyos101
Hortobágyi rostélyos101
Kaszinórostélyos101
Kossuth-rostélyos102
Pálffy-rostélyos103
Serpenyős rostélyos103
Széchenyi-rostélyos104
Töltött rostélyos Hunyadi módon104
Főtt marhafartő105
Marhafartő divatosan105
Szalonnás párolt marhasült106
Debreceni tokány107
Erdészné tokány107
Herény-tokány108
Majoránnás tokány108
Pacal csőben sütve108
Pacalpörkölt109
Ököruszály krémmártással109
Ököruszály burgundi módon110
Borjúgerinc Orloff módon111
Pirított borjúérmék pirított burgonyával111
Borjúhúsból készíthető ételek111
Borjúérmék Moser módon112
Párizsi borjúborda112
Borjúborda jóasszony módon113
Borjúborda natúr113
Borjúborda tavasziasan114
Borjújava Dubarry módon114
Borjújava Holstein módon115
Borjújava Marengo módon115
Borjújava Parmentiére módon116
Paprikás borjúszelet116
Borjúsült117
Bécsi szelet117
Borjúszelet libamájjal töltve118
Natúr borjúszelet118
Borjúbecsinált118
Borjúbecsinált karfiollal119
Borjúbecsinált zöldborsóval119
Borjúpaprikás120
Borjúizottó120
Mexikói borjútokány121
Borjúcsülökhús bajor módon121
Vajas borjúcsülökhús122
Borjúfej vinaigrette-mártással122
Borjúláb csirkemártással123
Borjúláb rántva, tartármártással123
Borjúláb vinaigrette-mártással123
Sertéshúsból készíthető ételek124
Szűzérmék mustármártással124
Szűzérmék tejfölösen124
Rablóhús nyárson125
Hargitai sertésborda126
Köményes sertésborda127
Sertésborda hentes módon127
Sertésborda natúr128
Sertésborda Savoyarde módon128
Sertésborda vidékiesen129
Erdélyi fatányéros130
Natúr sertésszelet130
Székely sertésszelet131
Csikóstokány131
Frankfurti sertéstokány132
Sertéstokány132
Sertéspörkölt133
Székelygulyás133
Erdélyi rakott káposzta134
Kolozsvári töltött káposzta135
Töltött karalábé136
Töltött paprika137
Pirított sertésmáj137
Rántott sertésmáj138
Sertésmáj roston138
Sertésmáj makói módon138
Savanyú sertéstüdő zsemlegombóccal139
Vese velővel139
Bőrös sertéskaraj140
Lacipecsenye140
Báránygerinc Escoffier módon141
Bárányborda Rougemont módon141
Bárány-, birka- és ürühúsból készíthető ételek141
Bárányszelet rántva142
Tárkonyos bárány142
Debreceni töltött bogdánpecsenye142
Ürüérmék médocmártással143
Ürüborda udvarhelyi módon143
Rizses ürüragu indiai módon144
Ürücomb töltve144
Ürühús török módon145
Ürüpörkölt145
Ürüvese Turbigó146
Pecsenyenyúlfilé Kedvessy módon147
Pecsenyenyúlgerinc krémmártással147
Házinyúlhúsból készíthető ételek147
Pecsenyenyúlcomb spárgával148
Pecsenyenyúlfilék rántva148
Pecsenyenyúltokány fehérborral149
Pecsenyenyúlragu149
Pecsenyenyúlragu bakonyi módon149
Pecsenyenyúl vadasan150
Szárnyashúsból készíthető ételek151
Csirke151
Csirketokány151
Karfiolos csirkebecsinált151
Pezsgős csirke152
Pirított csirke jóasszony módon152
Pirított csirke tavasziasan153
Pirított csirke villányi módon153
Rántott csirke154
Töltött csirke154
Töltött csirke mandulával154
Zöldborsós csirke155
Jérce155
Jérce "Világkiállítás '58"155
Jércemell Villeroy módon156
Tejszínes, gombás jércemell156
Gyöngytyúk157
Gyöngytyúk kapormártással157
Gyöngytyúk paradicsommártással158
Húsgalamb158
Pecsenyegalamb bundában158
Pecsenyegalamb gombával158
Pecsenyegalamb papírhüvelyben159
Pecsenyegalamb vadász módon159
Töltött pecsenyegalamb160
Töltött pecsenyegalamb mexikói módon160
Töltött pecsenyegalamb orosz módon161
Pulyka161
Indiai pulykaragu161
Pulykamell Dubarry módon162
Tejszínes kukoricával töltött pulyka162
Kacsa163
Narancsos pecsenyekacsa163
Pecsenyekacsa vecsési módon163
Töltött pecsenyekacsa párizsi módon164
Liba165
Serpenyős libacomb165
Töltött pecsenyeliba konyhafőnök módon165
Libamájszeletek fehérborban166
Vad- és vadszárnyashúsból készíthető ételek167
Őz és szarvas167
Őzszeletek Kedvessy módon167
Őztokány167
Párolt őzcomb vörösbormártással168
Vadsertés169
Vadsertés csipkeízzel169
Vadsertés ínyenc módon170
Vadnyúl170
Nyúlgerinc vagy -comb vadasan170
Tanyasi nyúlcomb171
Tűzdelt nyúlérmék áfonyával172
Fácán172
Tűzdelt fácán172
Fogoly173
Fogolysült szalonnában173
Főzelékek, köretek174
Burgonyából készíthetők174
Burgonyafánk174
Burgonyafőzelék paradicsomosan174
Burgonya kelkáposztában sütve175
Burgonyapüré175
Formázott vajas burgonya175
Formázott burgonyák bő zsírban sütve176
Rácsos burgonya176
Mogyoró- vagy párizsi burgonya176
Korongburgonya 176
Héjában sült burgonya (fóliában)176
Reszelt burgonya177
Paprikás burgonya177
Pirított burgonya178
Sós burgonya178
Tojásos burgonyapüré178
Rizsből készíthetők179
Gombás rizs179
Rizibizi179
Gabonafélékből készíthetők180
Galuska180
Tarhonya180
Túrós galuska181
Zsemlegombóc181
Száraz hüvelyesekből készíthetők181
Sárgaborsópüré181
Szemesbab-főzelék amerikai módon182
Zöldség- és főzelékfélékből készíthetők182
Bimbóskel angolszalonnával182
Brokkoli joghurttal183
Csemegekukorica francia módon183
Csemegepaprika zöldborsóval töltve183
Pirított csemegeparadicsom makói módon184
Endívia pirítva184
Endívia vajban párolva184
Pezsgős káposzta185
Párolt káposzta185
Vörös káposzta párolva185
Fejessaláta-főzelék186
Karalábépüré186
Kínaikel-főzelék186
Töltött mangold187
Pasztinák vajban párolva187
Patisszon vajban párolva187
Sárgarépa-főzelék188
Sárgarépe tejszínnel188
Spenót tejszínnel188
Spenót vajban párolva (francia módon)188
Spárga vajban párolva189
Paradicsomos tökfőzelék189
Fejtettzöldbab-főzelék tavaszi módon189
Zöldbab szalonnában190
Zöldborsó tejszínnel190
Zöldborsó vajban párolva (francia módon)190
Saláták192
Gabonafélékből, száraz hüvelyesekből, zöldség- és főzelékfélékből készíthető saláták192
Andalúziai saláta192
Babsaláta192
Bolgár saláta (sopszka)193
Burgonyasaláta193
Cikóriasaláta193
Endíviasaláta194
Fejes saláta194
Gombasaláta vinaigrette-mártással195
Hagymás burgonyasaláta195
Káposztasaláta195
Kovászos uborka196
Madársaláta196
Öntött saláta196
Paradicsomsaláta197
Paradicsomos gombasaláta197
Póréhagyma-saláta198
Spárgasaláta198
Szójababsaláta198
Uborkasaláta198
Zellersaláta199
Tészták200
Gyúrt tészták200
Diós metélt200
Káposztás kocka200
Pozsonyi kocka200
Sajtos metélt201
Túrós csusza201
Burgonyametélt201
Sárgabarackos gombóc202
Stíriai metélt202
Máglyarakás203
Sült tészták203
Daramorzsa203
Diós palacsinta204
Gundel-palacsinta204
Szentgyörgyhegyi palacsinta204
Körte Kisfaludy módon205
Sztrapacska205
Aranygaluska205
Ízes bukta206
Szegedi pite206
Diós csiga207
Gesztenyés kifli207
Túrós táska207
Linzerkoszorú208
Barackos lepény208
Rákóczi-túrós209
Káposztás rétes209
Tökös-mákos rétes209
Salzburgi galuska210
Kis vajas pástétom210
Vajas kosárka210
Tolófánk211
Egytálételek212
Bárányhús debreceniesen212
Borscs212
Borscs moszkvai módon213
Csordásleves213
Füstölt marhaszegy ricsettel214
Gombapörkölt214
Halászlé214
Húsleves fazékban215
Jókai-bableves215
Kaszásleves216
Káposztás halikraleves216
Palócleves217
Pethes-leves217
Sólet francia módon218
Szarvasgulyás218
Szegedi halászlé219
Újházy-tyúkleves219
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Mindennapok szakácskönyve
Állapot:
880 Ft
440 ,-Ft 50
7 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Mindennapok szakácskönyve

Az előlapon tulajdonosi bejegyzés található.

Állapot:
880 Ft
610 ,-Ft 30
9 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Mindennapok szakácskönyve

Az előlapon tulajdonosi bejegyzés látható.

Állapot:
880 ,-Ft
13 pont kapható
Kosárba