1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Milyen szert használjunk?

Szőlő, gyümölcs és zöldségnövények védelme

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 351 oldal
Sorozatcím: Gazdakönyvtár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-9121-12-6
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Negyedik kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Milyen szert használjunk? Ez a nagy kérdés, amelyre egyáltalán nem könnyű a válsz, mert a követelmények nagyok:
- a védelem legyen hatásos, de ne veszélyeztesse a növényeket és a hasznos szervezeteket,
- legyen olcsó és egyszerű.
A könyv megkönnyíti a kártevők és kórokozók felismerését és a megfelelő hatóanyagú szer kiválasztását. Megtalálhatók benne a tűzelhalás és a fitoftórás elhalás tünetei, a szántóföldi növényvédő gépekkel kapcsolatos legfontosabb ismeretek, a legkorszerűbb módszerek és az engedélyezett növényvédő szerek.

Tartalom

Előszó11
A növényvédőszer-felhasználást és -forgalmazást szabályozó rendelkezések13
A növényvédelem általános jellemzői és sajátosságai (Biber K.)16
Hogyan védekezzünk?18
Mit kell tudni a növényvédelmi szaktanácsadásról?22
A növénybetegségek okai24
Vírusok25
Mikroplazmák26
Baktériumok27
Gombák28
Állati kártevők31
Talajtakaró rovar kártevők32
Bagolylepkék34
Amerikai fehér szövőlepke35
Levéltetvek36
Üvegházi molytetű37
Takácsatkák38
Meztelen csigák40
Darazsak41
Biokert vagy integrált védekezés (Szabadi G.)42
Tünethatározók és védekezési technológiák45
Útmutató a tünethatározó használatához (Biber K.)47
A szőlő növényvédelme (Tóth B.)49
Tünethatározó49
A szőlő növényvédelmi technológiája62
A szőlő gyomirtása68
Almagyümölcsűek (Tóth B.)71
Az alma növényvédelme71
Tünethatározó71
Az alma növényvédelmi technológiája88
A körte növényvédelme96
Tünethatározó96
A körte növényvédelmi technológiája107
A birs növényvédelme112
Tünethatározó112
A birs növényvédelmi technológiája117
Az almagyümölcsűek gyomírtása119
Csonthéjasgyümölcsűek (Tóth B.)123
A cseresznye és a meggy növényvédelme123
Tünethatározó123
A cseresznye és a meggy növényvédelmi technológiája130
A kajszi növényvédelme135
Tünethatározó135
A kajszi növényvédelmi technológiája141
Az őszibarack és a nektarin növényvédelme146
Tünethatározó146
Az őszibarack és a nektarin növényvédelmi technológiája153
A szilva és a ringló növényvédelme157
Tünethatározó157
A szilva és a ringló növényvédelmi technológiája163
A csonthéjasgyümölcsűek gyomirtása166
Héjasgyümölcsűek (Tóth B.)168
A dió növényvédelme168
Tünethatározó168
A dió növényvédelmi technológiája172
A mandula növényvédelme174
Tünethatározó174
A mandula növényvédelmi technológiája177
A mogyoró növényvédelme179
Tünethatározó179
A mogyoró növényvédelmi technológiája181
A gesztenye növényvédelme182
Tünethatározó182
A gesztenye növényvédelmi technológiája187
A héjasgyümölcsök gyomirtása187
Bogyósgyümölcsűek (Tóth B.)188
A szamóca növényvédelme188
Tünethatározó188
A szamóca növényvédelmi technológiája191
A málna és a szeder növényvédelme195
Tünethatározó195
A málna növényvédelmi technológiája199
A ribiszke és a köszméte növényvédelme203
Tünethatározó203
A ribiszke és a köszméte növényvédelmi technológiája207
A bogyósgyümölcsűek gyomirtása207
Szamóca207
Málna210
Ribiszke211
Köszméte211
A káposztafélék (fejes káposzta, kelkáposzta, karfiol, bimbóskel) növényvédelme (Biber K.)212
Tünethatározó212
A káposztafélék növényvédelmi technológiája216
A burgonyafélék (burgonya, paradicsom, paprika, tojásgyümölcs) növényvédelme (Biber K.)222
Tünethatározó222
A burgonya növényvédelmi technológiája231
A paradicsom növényvédelmi technológiája236
A paprika növényvédelmi technológiája244
A kabakosok (uborka, dinnye, tök) növényvédelme (Biber K.)252
Tünethatározó252
A kabakosok növényvédelmi technológiája258
A hüvelyesek (bab, borsó, lencse) növényvédelme (Biber K.)263
Tünethatározó263
A bab növényvédelmi technológiája267
A borsó növényvédelmi technológiája272
A hagymafélék (vöröshagyma, fokhagyma) növényvédelme (Biber K.)278
Tünethatározó278
A hagymafélék növényvédelmi technológiája281
A gyökérzöldségnövények (peterzselyem, sárgarépa) növényvédelme (Biber K.)287
Tünethatározó287
A petrezselyem növényvédelmi technológiája290
A sárgarépa növényvédelmi technológiája296
A levélzöldségnövények (saláta, spentót, sóska) növényvédelme (Biber K.)299
Tünethatározó299
A levélzöldségek növényvédelmi technológiája302
Növényvédő gépek305
A növényvédő gépek kiválasztása307
A permetezőgépek kiválasztásának szempontjai308
A gép kiválasztása kiskerthez308
Gépválasztás kisüzemhez309
A kiskerti permetezőgépek főbb jellemzői310
Kézi permetezőgépek310
Kézi működtetésű házi permetezőgépek310
Motoros házi permetezőgépek311
Hordozható motoros permetezőgépek311
A kisüzemi porozó- és granulátumszóró gépek kiválasztásának szabályai311
A porozó- és granulátumszóró gépek főbb jellemzői311
Kisüzemi permetezőgépek felépítése és főbb jellemzői312
A növényvédelmi munka főbb műveletei316
A növényvédő szerek beszerzése és tárolása316
A növényvédő szerek előkészítése kiszóráshoz316
Kiskerti növényvédő gépek üzemeltetése317
Beállítási lehetőségek, üzemeltetési tudnivalók üzemi permetezőgépeknél320
Kisüzemi növényvédő gépek karbantartása és javítása324
Függelék325
Géptani táblázatok327
Amit a növényvédő szerek és a permettrágyák keverhetőségéről tudni kell334
Megyei növény-egészségügyi és talajvédelmi állomások címjegyzéke345
Tárgymutató346
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem