kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Kossuth Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 53 oldal |
Sorozatcím: | Nők Magazinja Szakácsfüzetek |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 22 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-09-3446-9 |
Bevezetés | |
A mikrohullám hatása és sajátosságai | 7 |
Veszélyesek-e a mikrohullámok? | 8 |
Milyen készülékeket tudunk beszerezni? | 8 |
A készülék felállítása, üzembe helyezése | 9 |
Biztonságtechnikai követelmények | 10 |
A belső térben esetleg kialakuló tűz kivédése | 11 |
A készülék tisztítása | 11 |
Mire használhatjuk a mikrohullámú készüléket? | 11 |
Felengedtetés, kiolvasztás (fagyasztott élelmiszerek, mirelit nyersanyagok) | 11 |
Készételek felmelegítése, forrósítása | 12 |
Főzés, párolás, ételek elkészítése | 13 |
Grillüzemeltetés | 16 |
Kombinált üzemmód | 17 |
Diéta | 17 |
Mire használhatjuk még? | 17 |
Milyen edényeket használjunk? | 18 |
Jó tanácsok | 19 |
Ételreceptek | |
A receptek elkészítésével kapcsolatos tudnivalók | 21 |
Levesek | |
Kelvirágleves | 22 |
Zöldborsóleves | 22 |
Kelvirágkrémleves | 22 |
Tökpüréleves | 23 |
Bajoros borsóleves | 23 |
Burgonyaleves I. | 23 |
Burgonyaleves II. | 24 |
Burgonyakrémleves | 24 |
Zöldségleves | 24 |
Húsgombócleves | 25 |
Spenótleves | 25 |
Daraleves | 25 |
Fokhagymaleves I. | 26 |
Fokhagymaleves II. | 26 |
Kapros paradicsomleves | 26 |
Sóskaleves | 26 |
Sóskakrémleves | 27 |
Minesztra leves | 27 |
Mártások | |
Besamelmártás | 28 |
Sajtmártás | 28 |
Gratin mártás | 28 |
Paradicsommártás spagettihoz, friss gombával | 28 |
Velouté mártás (bársonyos mártás) | 29 |
Fehérbormártás | 29 |
Mustármártás | 29 |
Csokoládémártás | 29 |
Vaníliamártás | 30 |
Tojásételek | |
Rántotta | 30 |
Velő tojással | 30 |
Sonka tojással | 31 |
Szalonna tojással | 31 |
Gomba tojással | 31 |
Tálon sült tojás (tükörtojás) | 31 |
Tálon sült tojás virslivel | 32 |
Tálon sült tojás sonkával | 32 |
Tálon sült tojás szalonnával | 32 |
Tojáskrém | 33 |
Melegszendvicsek | |
Sonkás melegszendvics I. | 33 |
Sonkás melegszendvics II. | 34 |
Almás-sonkás melegszendvics | 34 |
Fürjtojásos melegszendvics | 34 |
Gombás melegszendvics | 35 |
Parajos melegszendvics | 35 |
Zöldségfélék, köretek | |
Kelvirágrózsák vajjal | 35 |
Kelvirágrózsák sonkával | 36 |
Kelvirágrózsák sajttal | 36 |
Kelvirágrózsák gratin mártással | 36 |
Párolt spárga (csirág) | 36 |
Párolt zöldborsó | 36 |
Zöldborsó póréhagymával | 37 |
Párolt karotta (sárgarépa) | 37 |
Párolt póréhagyma | 37 |
Párolt zöldbab | 37 |
Párolt paraj | 38 |
Parajfelfújt | 38 |
Sósburgonya | 39 |
Tört burgonya | 39 |
Párolt rizs | 39 |
Rizibizi | 40 |
Halételek | |
Halalaplé | 40 |
Ponty forrázva | 41 |
Fogasszeletek főzve | 41 |
Pisztráng kékre főzve | 41 |
Fogasszeletek gratin mártással | 42 |
Harcsaszeletek citromos vajjal | 42 |
Fogasszeletek tejszínes gombával | 42 |
Húsételek | |
Natúr sertésszelet vagy borda | 43 |
Kelvirágos sertésszelet sajttal | 43 |
Gombás sertésszelet | 43 |
Sertésszelet óvári módra | 44 |
Sült csirke | 44 |
Kacsasült | 45 |
Hamburger | 45 |
Paradicsomos húsgombóc | 46 |
Szárnyasmájrizottó | 46 |
Húsos palacsinta | 47 |
Húsos tészta | 47 |
Tészták, desszertek | |
Császármorzsa | 47 |
Daramorzsa | 47 |
Vaníliafelfújt | 48 |
Gyümölcspuding | 48 |
Töltött sült alma | 48 |
Vaníliás túrókrém gyümölccsel | 49 |
Meleg málna mélyhűtőből | 49 |
Forró italok | |
Forró csokoládé | 49 |
Meleg mézes tej | 49 |
Grog | 50 |
Függelék | |
A megfelelő edény az egyes üzemmódok esetén | 51 |
Főzés | 52 |
Kiolvasztás | 53 |