kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Belügyminisztérium Országos Légoltalom Parancsnokság-Egészségügyi Minisztérium |
---|---|
Kiadás helye: | |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 176 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Néhány fekete-fehér ábrával. |
Általános járványtan | 3 |
Víz- és tejjárványok | 5 |
Ételmérgezések | 6 |
Fogékony ember - védett ember | 7 |
Védőoltóanyagok | 7 |
A járványfolyamatok mozgató erői | 8 |
A természeti tényező hatása a járványfolyamatra | 9 |
A társadalmi tényező hatása a járványfolyamatra | 9 |
Mit értünk biológiai háború alatt | 11 |
Bakteriológiai vizsgáló módszerek | 20 |
Mikroszkópos vizsgálat | 20 |
Festéshez szükséges oldatok készítése | 24 |
Tenyésztés táptalajon | 25 |
Táptalajok | 30 |
Agglutináló savók készítése | 45 |
Baktériumok szerológiai identifikálása | 45 |
Állatkísérletes eljárások a bakteriológiai diagnosztikában | 48 |
Székletvizsgálat | 49 |
A vizelet vizsgálata | 50 |
Torokváladék vizsgálata | 52 |
Orrváladék vizsgálata | 54 |
Fülváladék vizsgálata | 55 |
Szemváladék vizsgálata | 56 |
Genitáliák vizsgálata | 57 |
Genny, váladékok és punktátumok vizsgálata | 59 |
Köpet vizsgálata | 61 |
Vér vizsgálata | 63 |
Liquor vizsgálata | 65 |
Élettelen tárgyak (anyagok) vizsgálata | 66 |
Részletes bakteriológia | 67 |
Gram pozitív coccusok | 67 |
Streptococcus csoport | 69 |
Gram negatív diplococcusok (neisseriák) | 74 |
Gram negatív baktériumok | 78 |
Paratyphus bacilusok (salmonellák) csoportja | 82 |
Dysenteria bacilusok (Shigeliák) csoportja | 87 |
Coli aerogenes csoport | 89 |
Pneumobacilus és egyéb Klebsiellák | 91 |
Proteus bacilusok csoportja | 93 |
Chromogén baktériumok | 94 |
Cactobacilusok csoportja | 95 |
Haemophil bacilusok csoportja | 95 |
Pas eurella csoport | 97 |
Brucella csoport | 99 |
Malleus bacilus | 101 |
Coryne-baktériumok csoportja | 103 |
Mykro-baktériumok | 107 |
Aerob spórás bacilusok | 110 |
Arnaerob spórás bacilusok (Clostridiumok) | 112 |
Fuziformis bacilusok | 117 |
Spirochaeták | 120 |
Actinomyces bovis | 122 |
Szerológiai vizsgáló módszerek | 123 |
Agglutináció | 123 |
Az élelemiszerek bakteriológiai vizsgálatának methodikája | 128 |
A bakteriológiai vizsgálatokhoz szükséges edények kezelése | 128 |
A bakteriológiai tisztaság határértékszámai | 138 |
Az étleméregezések és fertőző megbetegedések kórtani elkülönítésének jellemzői | 130 |
Víz bakteriológiai vizsgálata | 142 |
Betegségterjesztő ízeltlábúak és rágcsálók vizsgálata | 145 |
Az ízeltlábúak általános jellemzése és osztályozása | 145 |
Rovarrendek jellemzése | 148 |
Legyek | 150 |
Szúnyogok | 152 |
Tetvek | 157 |
Bolhák | 163 |
Poloskák | 164 |
Svábbogarak és csótányok | 165 |
Hangyák | 166 |
A pókszabásúak általános jellemzése és osztályozása | 167 |
Egyéb közegészsgéügyi szsempontból kevésbé jelentős ízeltlábúak jellemzése | 168 |
Tudnivalók a rovarok és pókszabásúak gyűjtéséről, konzerválásáról, szállításáról | 168 |
Rágcsálók | 170 |
Patkányírtás | 171 |
Rágcsálók parazitológiai vizsgálata | 173 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.