1.062.132

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mikróbiológiai laboratórium működése

Szerkesztő

Kiadó: Belügyminisztérium Országos Légoltalom Parancsnokság-Egészségügyi Minisztérium
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 176 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér ábrával.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Általános járványtan3
Víz- és tejjárványok5
Ételmérgezések6
Fogékony ember - védett ember7
Védőoltóanyagok7
A járványfolyamatok mozgató erői8
A természeti tényező hatása a járványfolyamatra9
A társadalmi tényező hatása a járványfolyamatra9
Mit értünk biológiai háború alatt11
Bakteriológiai vizsgáló módszerek20
Mikroszkópos vizsgálat20
Festéshez szükséges oldatok készítése24
Tenyésztés táptalajon25
Táptalajok30
Agglutináló savók készítése45
Baktériumok szerológiai identifikálása45
Állatkísérletes eljárások a bakteriológiai diagnosztikában48
Székletvizsgálat49
A vizelet vizsgálata50
Torokváladék vizsgálata52
Orrváladék vizsgálata54
Fülváladék vizsgálata55
Szemváladék vizsgálata56
Genitáliák vizsgálata57
Genny, váladékok és punktátumok vizsgálata59
Köpet vizsgálata61
Vér vizsgálata63
Liquor vizsgálata65
Élettelen tárgyak (anyagok) vizsgálata66
Részletes bakteriológia67
Gram pozitív coccusok67
Streptococcus csoport69
Gram negatív diplococcusok (neisseriák)74
Gram negatív baktériumok78
Paratyphus bacilusok (salmonellák) csoportja82
Dysenteria bacilusok (Shigeliák) csoportja87
Coli aerogenes csoport89
Pneumobacilus és egyéb Klebsiellák91
Proteus bacilusok csoportja93
Chromogén baktériumok94
Cactobacilusok csoportja95
Haemophil bacilusok csoportja95
Pas eurella csoport97
Brucella csoport99
Malleus bacilus101
Coryne-baktériumok csoportja103
Mykro-baktériumok107
Aerob spórás bacilusok110
Arnaerob spórás bacilusok (Clostridiumok)112
Fuziformis bacilusok117
Spirochaeták120
Actinomyces bovis122
Szerológiai vizsgáló módszerek123
Agglutináció123
Az élelemiszerek bakteriológiai vizsgálatának methodikája128
A bakteriológiai vizsgálatokhoz szükséges edények kezelése128
A bakteriológiai tisztaság határértékszámai138
Az étleméregezések és fertőző megbetegedések kórtani elkülönítésének jellemzői130
Víz bakteriológiai vizsgálata142
Betegségterjesztő ízeltlábúak és rágcsálók vizsgálata145
Az ízeltlábúak általános jellemzése és osztályozása145
Rovarrendek jellemzése148
Legyek150
Szúnyogok152
Tetvek157
Bolhák163
Poloskák164
Svábbogarak és csótányok165
Hangyák166
A pókszabásúak általános jellemzése és osztályozása167
Egyéb közegészsgéügyi szsempontból kevésbé jelentős ízeltlábúak jellemzése168
Tudnivalók a rovarok és pókszabásúak gyűjtéséről, konzerválásáról, szállításáról168
Rágcsálók170
Patkányírtás171
Rágcsálók parazitológiai vizsgálata173
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem