kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Merck Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 407 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 29 cm x 21 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
Hogyan használjuk a dehidradált táptalajokat? | 9 |
Granulált táptalajok | 10 |
Tárolás | 10 |
A táptalajok elkészítése | 10 |
A táptalajok összetétele | 11 |
Táptalajok minőségi kontrollja | 12 |
Minőségi kontroll: A Merck számára ez alapelv | 12 |
A táptalajok elkészítése és használata közben felmerülő hibák | 13 |
Az elkészített táptalajok tárolása | 15 |
A tenyészetek biztonságos megsemmisítése | 15 |
Rövidítések | 16 |
Törzsgyűjtemények | 17 |
Az alkalmazás speciális területeinek áttekintése | 19 |
Laboratóriumi kellékek | 20 |
Általános felhasználás | 20 |
Környezeti mintavétel és fertőtlenítőszer tesztelés | 21 |
Higiéniai kontroll | 22 |
Orvosi diagnosztika | 22 |
Állatgyógyászat | 26 |
Érzékenységi tesztek | 27 |
Gyógyszeripari termékek és nyersanyagok vizsgálata | 28 |
Antibiotikum vizsgálatok | 29 |
Vitamin vizsgálatok | 29 |
Sterilitási tesztek | 29 |
Kozmetikai termékek vizsgálata | 29 |
Ivó-, ipari- és szennyvíz vizsgálatok | 30 |
Tej és tejtermékek vizsgálata | 32 |
Hús és hústermékek vizsgálata | 34 |
Italok vizsgálata | 36 |
Tojástermékek vizsgálata | 37 |
Feldolgozott élelmiszerek vizsgálata | 37 |
Gabona- és sütőipari termékek vizsgálata | 39 |
Gátlóanyag maradványok kimutatása élelmiszerekből | 40 |
Csomagolóanyag vizsgálata | 40 |
Azonosítás | 41 |
Specifikus mikroorganizmusok tenyésztése | 43 |
Aeromonasok | 44 |
Alicyclobacillus | 44 |
Anaerobok, általában | 44 |
Bacillus | 44 |
Brucella | 44 |
Campylobacter | 44 |
Candida | 44 |
Clostridium | 44 |
Clostridium hydrobutyricum | 44 |
Coliform mikroorganizmusok, beleértve az E. coli | 44 |
Corynebacterium | 45 |
Dermatophyta | 45 |
E. coli 0157:H7 | 45 |
Enterococcus | 45 |
Lactobacillus | 45 |
Legionella | 45 |
Leuconostoc | 45 |
Lipolitikus mikroorganizmusok | 46 |
Listeria | 46 |
Mycoplasma | 46 |
Neisseri | 46 |
Proteolyt | 46 |
Pseudomonas | 46 |
Salmonella | 46 |
Staphylococcus | 47 |
Streptococcus | 47 |
Tubercle bacilli | 47 |
Vibrio | 47 |
Élesztők | 47 |
Yersinia | 47 |
Dehidradált táptalajok áttekintése | 49 |
Mikrobiológiai táptalaj-alapanyagok áttekintése | 283 |
Adalékanyagok és kiegészítő reagensek áttekintése | 293 |
Gyorstesztek | 315 |
Higiéniai ellenőrző rendszer áttekintése | 329 |
Mikroorganizmusok festése | 349 |
Fixálás | 350 |
Metilénkék festés | 350 |
Gram festés | 351 |
Diphteria baktériumok festése Neisser szerint | 352 |
Diphteria baktériumok festése Albert és Laybourn szerint | 352 |
Gonococcusok festése Pappenheim-Unna szerint | 353 |
Gonococcusok festése Schlirf szerint | 353 |
Tbc-s vizsgálati anyag dúsítása | 354 |
Mycobacterium-ok festése Ziehl-Neelsen szerint | 354 |
Mycobacterium festés Hagemann-Herrmann szerint (Auramin festés) | 355 |
Mycobacteriumok Tb-color kittel történő hideg festése | 356 |
Mycobacteriumok Tb-fluor-ral történő fluoreszcens festése | 357 |
Brucella festés Koslowskij-Treffenstadt szerint | 358 |
Pneumoccusok tokfestése | 358 |
Tokfestés Olt szerint anthrax patogénekben | 358 |
Negatív tokfestés | 359 |
Spórafestés Rakette szerint | 359 |
Csillók festése Lembach és Sous szerint | 360 |
Spirochaeta festés Giemsa oldattal | 361 |
Trychomonas festés Cytocolor-ral | 361 |
Gombák láthatóvá tétele eredeti preparátumokban | 362 |
Gombák festése Lactofenol-kékkel | 362 |
PAS gombafestés | 363 |
ChromoCULT és FluoroCULT táptalajok áttekintése | 365 |
Megnevezések összehasonlítása | 387 |
Betűrendes névmutató | 403 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.