1.062.611

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mikrobiológiai kézikönyv 2005


Kiadó: Merck Kft.
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 407 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Hogyan használjuk a dehidradált táptalajokat?9
Granulált táptalajok10
Tárolás10
A táptalajok elkészítése10
A táptalajok összetétele11
Táptalajok minőségi kontrollja12
Minőségi kontroll: A Merck számára ez alapelv12
A táptalajok elkészítése és használata közben felmerülő hibák13
Az elkészített táptalajok tárolása15
A tenyészetek biztonságos megsemmisítése15
Rövidítések16
Törzsgyűjtemények17
Az alkalmazás speciális területeinek áttekintése19
Laboratóriumi kellékek20
Általános felhasználás20
Környezeti mintavétel és fertőtlenítőszer tesztelés21
Higiéniai kontroll22
Orvosi diagnosztika22
Állatgyógyászat26
Érzékenységi tesztek27
Gyógyszeripari termékek és nyersanyagok vizsgálata28
Antibiotikum vizsgálatok29
Vitamin vizsgálatok29
Sterilitási tesztek29
Kozmetikai termékek vizsgálata29
Ivó-, ipari- és szennyvíz vizsgálatok30
Tej és tejtermékek vizsgálata32
Hús és hústermékek vizsgálata34
Italok vizsgálata36
Tojástermékek vizsgálata37
Feldolgozott élelmiszerek vizsgálata37
Gabona- és sütőipari termékek vizsgálata39
Gátlóanyag maradványok kimutatása élelmiszerekből40
Csomagolóanyag vizsgálata40
Azonosítás41
Specifikus mikroorganizmusok tenyésztése43
Aeromonasok44
Alicyclobacillus44
Anaerobok, általában44
Bacillus44
Brucella44
Campylobacter44
Candida44
Clostridium44
Clostridium hydrobutyricum44
Coliform mikroorganizmusok, beleértve az E. coli44
Corynebacterium45
Dermatophyta45
E. coli 0157:H745
Enterococcus45
Lactobacillus45
Legionella45
Leuconostoc45
Lipolitikus mikroorganizmusok46
Listeria46
Mycoplasma46
Neisseri46
Proteolyt46
Pseudomonas46
Salmonella46
Staphylococcus47
Streptococcus47
Tubercle bacilli47
Vibrio47
Élesztők47
Yersinia47
Dehidradált táptalajok áttekintése49
Mikrobiológiai táptalaj-alapanyagok áttekintése283
Adalékanyagok és kiegészítő reagensek áttekintése293
Gyorstesztek315
Higiéniai ellenőrző rendszer áttekintése329
Mikroorganizmusok festése349
Fixálás350
Metilénkék festés350
Gram festés351
Diphteria baktériumok festése Neisser szerint352
Diphteria baktériumok festése Albert és Laybourn szerint352
Gonococcusok festése Pappenheim-Unna szerint353
Gonococcusok festése Schlirf szerint353
Tbc-s vizsgálati anyag dúsítása354
Mycobacterium-ok festése Ziehl-Neelsen szerint354
Mycobacterium festés Hagemann-Herrmann szerint (Auramin festés)355
Mycobacteriumok Tb-color kittel történő hideg festése356
Mycobacteriumok Tb-fluor-ral történő fluoreszcens festése357
Brucella festés Koslowskij-Treffenstadt szerint358
Pneumoccusok tokfestése358
Tokfestés Olt szerint anthrax patogénekben358
Negatív tokfestés359
Spórafestés Rakette szerint359
Csillók festése Lembach és Sous szerint360
Spirochaeta festés Giemsa oldattal361
Trychomonas festés Cytocolor-ral361
Gombák láthatóvá tétele eredeti preparátumokban362
Gombák festése Lactofenol-kékkel362
PAS gombafestés363
ChromoCULT és FluoroCULT táptalajok áttekintése365
Megnevezések összehasonlítása387
Betűrendes névmutató403
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem