Kiadó: | Franklin-Társulat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
Oldalszám: | 475 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 13 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | A kötetben négy könyv található egybekötve. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
A DOHÁNY-TERMELÉS ÉS KEZELÉS KÉZIKÖNYE | |
A GAZDASÁGI ÉS HASZON-NÖVÉNYEK TERMELÉSE | |
Bevezetés | 3 |
Gazdasági növények | |
A Gabna-félék | 6 |
A mag megválasztása és elvetése | 6 |
A gabna-félék vetése | 20 |
Ipari növények | 31 |
Takarmánynövények | 49 |
Átmeneti növények | 68 |
A tök | 69 |
A borsó | 71 |
A bab | 73 |
A dinnye | 77 |
Kerti növények | 82 |
Konyhakerti növények | 87 |
Káposztafélék | 87 |
Virágkel | 88 |
Fejeskáposzta | 89 |
Kelkáposzta | 90 |
Rózsa vagy bimbós kel | 91 |
Leveles vagy fodros kel | 91 |
Kalaráb | 92 |
A fehér répa | 93 |
Gyökeres kerti vetemények | 93 |
A petrezselyem | 94 |
A paszternák | 94 |
A zeller | 95 |
A sárga vagy murokrépa | 96 |
A saláta vagy vörös répa | 98 |
A retek | 99 |
Salátafélék | 101 |
Kerti saláták | 101 |
Mezei saláták | 105 |
A hagymák | 107 |
A vöröshagyma | 107 |
A párhagyma | 109 |
Spárgafélék | 110 |
A kárdi vagy kardona | 114 |
A tátorján vagy tengeri kel | 115 |
Vegyes konyhai vetemények | 115 |
Az ugorka | 115 |
A paradicsom | 116 |
A paprika | 117 |
A tojásgyümölcs | 118 |
A laboda | 118 |
A laboda | 118 |
A sóska | 119 |
A majorána | 119 |
A szamócza | 119 |
Virágkerti növények | |
Egynyári növények | 120 |
Kétnyári növények | 122 |
Évelő virágok | 123 |
Díszbokrok | 124 |
Gyümölcsfák és bogyós gyümölcsű cserjék | 126 |
Erdeifák nevelése | 128 |
A SZÁLAS TAKARMÁNYNÖVÉNYEK | |
A takarmány termelés fontossága | 3 |
A takarmánynövényekről általában | 6 |
Pillangós virágú szálas takarmánynövények | |
A lucerna vagy kék csigacső | 9 |
A sárkerep vagy svéd lucerna | 16 |
Homoki lucerna | 17 |
A komlós lucerna | 17 |
A szarvas kerep | 21 |
A vörös lóher | 23 |
A korcs here | 33 |
A fehér vagy gyökerező lóher | 36 |
A bíborhere | 40 |
A nyulszapuka | 42 |
A baltacim | 44 |
A bükköny | 49 |
Pázsitfélék | |
Füzéres pázsitfélék | |
A mohar | 53 |
A réti vagy mezei komocsin | 56 |
A réti vagy mezei ecsetpázsit | 59 |
Az utszéli vadóc vagy angol perje | 61 |
Az olasz vadóc vagy olasz perje | 65 |
A szagos ecset-pázsit vagy borju-pázsit | 69 |
A taréjos cincor | 71 |
Bugás pázsitfélék | |
A takarmány tengeri vagy csalamádé | 74 |
A réti vagy mezei perje | 77 |
A sovány perje | 80 |
A ligeti perje | 82 |
A fehér vagy tarackos tippan | 83 |
A réti csenkesz | 86 |
A juh csenkesz | 88 |
A vörös csenkesz | 90 |
A sárga zabfű | 92 |
A csomós ebir | 94 |
A takarmányrozs | 97 |
A csibehur | 99 |
A szálas takarmánynövények letakarítása | 100 |
Barna- és savanyú-széna készítés | 102 |
A szálas takarmánynövények termelési viszonyainak áttekintése | 104 |
A BOGYÓS GYÜMÖLCSÖK TENYÉSZTÉSE ÉS HASZNÁLATI MÓDJAI | |
Előszó | 3 |
A bogyós gyümölcsök tenyésztése | 7 |
A ribizli | 7 |
A fekete ribizke vagy Cassis | 13 |
A pöszméte | 14 |
A málna | 24 |
A földi szeder | 29 |
A szamócza vagy földi eper | 33 |
Az eper | 44 |
A borbolya | 48 |
Az áfonya | 50 |
A bodza és földi bodza | 53 |
A füge | 54 |
A gránát alma | 63 |
A szőlő lugas míveléséről | 65 |
A bogyós gyümölcsök használati módjai | 88 |
Általános tudnivalók a befőzésről | 89 |
Befőttek | 91 |
Czukor nélküli befőzés | 93 |
Czukorba főtt gyümölcsök | 94 |
Czukorba mártott gyümölcsök | 94 |
Gyümölcs-levek | 98 |
Ízek vagy lekvárok | 99 |
Kocsonyák | 101 |
Borok | 103 |
Eczetek | 106 |
Pálinkák | 107 |
Nyersen való eltartás | 108 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.