A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A dohány-termelés és kezelés kézikönyve/A gazdasági és haszon-növények termelése/A szálas takarmánynövények s azok okszerű termesztése/A bogyós gyümölcsök tenyésztése és használati módjai

A magyar gazdaközönség számára

Szerző
Budapest
Kiadó: Franklin-Társulat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 475 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: A kötetben négy könyv található egybekötve. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A DOHÁNY-TERMELÉS ÉS KEZELÉS KÉZIKÖNYE
A GAZDASÁGI ÉS HASZON-NÖVÉNYEK TERMELÉSE
Bevezetés3
Gazdasági növények
A Gabna-félék6
A mag megválasztása és elvetése6
A gabna-félék vetése20
Ipari növények31
Takarmánynövények49
Átmeneti növények68
A tök69
A borsó71
A bab73
A dinnye77
Kerti növények82
Konyhakerti növények87
Káposztafélék87
Virágkel88
Fejeskáposzta89
Kelkáposzta90
Rózsa vagy bimbós kel91
Leveles vagy fodros kel91
Kalaráb92
A fehér répa93
Gyökeres kerti vetemények93
A petrezselyem94
A paszternák94
A zeller95
A sárga vagy murokrépa96
A saláta vagy vörös répa98
A retek99
Salátafélék101
Kerti saláták101
Mezei saláták105
A hagymák107
A vöröshagyma107
A párhagyma109
Spárgafélék110
A kárdi vagy kardona114
A tátorján vagy tengeri kel115
Vegyes konyhai vetemények115
Az ugorka115
A paradicsom116
A paprika117
A tojásgyümölcs118
A laboda118
A laboda118
A sóska119
A majorána119
A szamócza119
Virágkerti növények
Egynyári növények120
Kétnyári növények122
Évelő virágok123
Díszbokrok124
Gyümölcsfák és bogyós gyümölcsű cserjék126
Erdeifák nevelése128
A SZÁLAS TAKARMÁNYNÖVÉNYEK
A takarmány termelés fontossága3
A takarmánynövényekről általában6
Pillangós virágú szálas takarmánynövények
A lucerna vagy kék csigacső9
A sárkerep vagy svéd lucerna16
Homoki lucerna17
A komlós lucerna17
A szarvas kerep21
A vörös lóher23
A korcs here33
A fehér vagy gyökerező lóher36
A bíborhere40
A nyulszapuka42
A baltacim44
A bükköny49
Pázsitfélék
Füzéres pázsitfélék
A mohar53
A réti vagy mezei komocsin56
A réti vagy mezei ecsetpázsit59
Az utszéli vadóc vagy angol perje61
Az olasz vadóc vagy olasz perje65
A szagos ecset-pázsit vagy borju-pázsit69
A taréjos cincor71
Bugás pázsitfélék
A takarmány tengeri vagy csalamádé74
A réti vagy mezei perje77
A sovány perje80
A ligeti perje82
A fehér vagy tarackos tippan83
A réti csenkesz86
A juh csenkesz88
A vörös csenkesz90
A sárga zabfű92
A csomós ebir94
A takarmányrozs97
A csibehur99
A szálas takarmánynövények letakarítása100
Barna- és savanyú-széna készítés102
A szálas takarmánynövények termelési viszonyainak áttekintése104
A BOGYÓS GYÜMÖLCSÖK TENYÉSZTÉSE ÉS HASZNÁLATI MÓDJAI
Előszó3
A bogyós gyümölcsök tenyésztése 7
A ribizli7
A fekete ribizke vagy Cassis13
A pöszméte14
A málna24
A földi szeder29
A szamócza vagy földi eper33
Az eper44
A borbolya48
Az áfonya50
A bodza és földi bodza53
A füge54
A gránát alma63
A szőlő lugas míveléséről65
A bogyós gyümölcsök használati módjai88
Általános tudnivalók a befőzésről89
Befőttek91
Czukor nélküli befőzés93
Czukorba főtt gyümölcsök94
Czukorba mártott gyümölcsök94
Gyümölcs-levek98
Ízek vagy lekvárok99
Kocsonyák101
Borok103
Eczetek106
Pálinkák107
Nyersen való eltartás108
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem