kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Zafír Press |
---|---|
Kiadás helye: | |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 144 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 19 cm |
ISBN: | 978-615-5005-03-9 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal gazdagon illusztrálva. |
Az omega zsírsavak hatása | 6 |
Életfontosságú zsírok | 6 |
Az omega zsírsavak szerepe | 8 |
Egy kis kémia | 9 |
Milyen olajokat használjunk rendszeresen és milyeneket ne? | 11 |
Miért olyan fontosak az omega zsírsavak? | 12 |
Mire jók az esszenciális zsírsavak? | 14 |
Az omega-3 ás az omega-6 közötti egyensúly | 16 |
Mennyi omega-3 zsírsavra van szükségünk? | 18 |
A halakban, tengeri állatokban felhalmozódott káros anyagokról | 19 |
Omega-3 tartalmú halak és más tengeri állatok | 20 |
Omega-3 tartalmú magvak, zöldségek és olajok | 21 |
Tippek még több omega-3 beviteléhez | 22 |
Omega-3 és a vegetáriánus, vegán étrend | 23 |
Funkcionális élelmiszerek vagy természetes források? | 25 |
Étrend-kiegészítők | 26 |
Az esszenciális zsírsavak szerepe a megelőzésben és kezelésben | 28 |
Receptek | 32 |
Reggelik | 35 |
Hajdinapalacsinta sült almakarikákkal | 36 |
Túrós müzli epres salátával | 36 |
Müzli gyümölccsel és joghurttal | 39 |
Kelkáposztás, tofus, burgonyás palacsinta | 39 |
Füstölt hering zabpehellyel | 40 |
Forrázott füstölt hering | 40 |
Fűszeres burgonyapüré | 43 |
Szardíniakrém pirítóssal | 43 |
Zabkása málnaszósszal és whiskyvel | 44 |
Colcannon, káposztás, hagymás burgonyapüré | 44 |
Kelbimbó véres hurkával | 47 |
Pirítós olvasztott sajttal és almával | 47 |
Spenótos-sajtos sült szardínia | 48 |
Tőkehal buggyantott tojással | 48 |
Levesek és előételek | 51 |
Mentás spenótleves joghurttal | 52 |
Mángoldos bableves tésztával | 52 |
Zöldségleves kéksajttal | 55 |
Ír leves füstölt tőkehallal és lazaccal | 55 |
Karfiolleves parasztosan | 56 |
Spárga tojással és porcsinnal | 56 |
Marinált halszeletek citrommal és lime-mal | 58 |
Pirított gomba radicchióval | 59 |
Mustármaggal ízesített spenótos lencseleves | 59 |
Hideg avokádóleves | 60 |
Kesudiós babsaláta | 60 |
Indiai mángoldos, paradicsomos pirítós | 63 |
Káposztás céklaleves snidlinggel díszítve | 63 |
Haltatár - tonhalból és ördöghalfarokból | 64 |
Fésűkagyló mogyoróval | 67 |
Laposhal cikórialevéllel | 67 |
Tőkehal hagymalekvárral és buggyantott tojással | 68 |
Póréhagymaleves kagylóval és articsókával | 69 |
Könnyű fogások | 71 |
Brokkoli és karfiol csőben sütve | 72 |
Édesburgonya-püré zöldbabbal és dióval | 72 |
Spárgakoszorú vajas tésztán | 74 |
Mángold sajttal és polentával | 74 |
Csicseriborsós spenót mustármaggal | 76 |
Pisztráng csicseriborsópürével | 76 |
Fésűkagyló kínai kellel | 77 |
Lazac sárgarépás lencsével | 77 |
Garnélarák kelbimbóval | 78 |
Szardellatorta újhagymával | 78 |
Kedgeree füstölt heringgel | 80 |
Szardínia joghurtos-mustáros szószban | 81 |
Grillezett hering zabliszttel meghintve | 81 |
Húsos-káposztás palacsinta | 82 |
Garnélarák kuszkusszal | 82 |
Füstölt lazac articsókával és tojással | 83 |
Avokádó rákkal töltve | 84 |
Burgonyás lazacgombócok | 84 |
Széles metélt szardellával és articsókával | 86 |
Fűszeres főtt kagyló fehérborban | 87 |
Spagetti füstölt hallal és grapefruittal | 87 |
Penne garnélarákkal és fenyőmagos pestóval | 88 |
Grillezett szardínia nyárson | 88 |
Főételek | 91 |
Zöldséges lasagne cukkinivel és padlizsánnal | 92 |
Zöldséges sült tofu | 95 |
Ínyenc tofuragu rizzsel | 96 |
Fűszeres édesburgonya-ragu | 96 |
Currys csicseriborsó kelbimbóval | 97 |
Szójababos gyors zöldségragu | 97 |
Kacsamellcsíkok mézes sütőtökkel | 98 |
Sült kacsa hidegen gyümölcsszósszal | 98 |
Vadrizses töltött tök | 99 |
Lazacfilé fóliában | 101 |
Grillezett makréla | 101 |
Mángoldos lepényhaltekercs | 102 |
Mediterrán barramundi | 102 |
Makréla forró epermártással | 105 |
Laposhal kókusztejjel | 106 |
Burgonyás makrélavagdalt | 106 |
Trópusi pisztráng papajaszósszal | 108 |
Báránylábszár káposztás lencsével | 108 |
Karibi tőkehalfilé tökraguval | 109 |
Kaliforniai csirke naranccsal | 110 |
Diós bárányszelet gyümölcsszósszal | 111 |
Csirkemell füstölt tofuval mangószószban | 111 |
Desszertek | 113 |
Halva szívecskék sörbettel | 114 |
Desszert bogyósgyümölcsökből | 117 |
Pászkagombócok eperpürével | 117 |
Zabpehely gyümölccsel | 118 |
Mogyorós, diós piramisok | 118 |
Kiwis áfonyazselé | 120 |
Olasz rebarbarapuding | 120 |
Epres granita | 122 |
Málnás lepény | 122 |
Epres lepény | 123 |
Áfonyás muffin | 124 |
Magos cipó | 124 |
Mogyoróvajas mázas banán | 127 |
Almás syllabub fenyőmaggal | 127 |
Afro-ázsiai rizspuding | 128 |
Sült gyümölcs dióval | 128 |
Dzsúszok és turmixok | 131 |
Zöldséges paradicsomital | 132 |
Almás szőlőturmix citromlével | 132 |
Bazsalikomos paradicsomital | 135 |
Gyümölcsturmix lenmagolajjal | 135 |
Brokkolis almaturmix | 136 |
Rumos szójatejital | 136 |
Trópusi gyümölcsital | 139 |
Spenótos almaturmix | 139 |
Mézes szójatej | 140 |
Almatea szegfűszeggel | 140 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.