1.067.053

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Miből? Mit? Hogyan?

Tartósított élelmiszerek konyhai előkészítése

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 292 oldal
Sorozatcím: Kertünk, házunk, otthonunk
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-230-429-2
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Egy régi recept
"Végy - két személyre számítva - két szál sárgarépát, két szál petrezselyemgyökeret, fél zellert, fél karalábét, fél maroknyi nyers, vágott káposztát, két-három zöldpaprikát, két paradicsomot és egy kis fej vöröshagymát. Mindezt szépen megtisztítsad és vágjad vékony karikára..."
Végy ezt meg azt... mennyi művelet, mennyi munka, mennyi idő és energia zsúfolódott bele az ilyen receptkönyvek egy-egy oldalába.
Egy mai recept a könyvből:
Hozzávalók: 5/4 üveg 1/1 doboz vegyes befőtt, 2 dl tejföl, 2 dl tej, 1 dl vörös vagy fehér bor, 1 db citrom bő leve, 4 dkg liszt, ízlés szerint fahéj, szegfűszeg, vaníliarúd, cukor, só. Ebből lesz a finom gyümölcsleves.
A korszerű háztartásban a konzervipar, hűtőipar és szárítóipar termékeit használjuk. Sajnos ezeket vásárlásakor nem minden háziasszony tudja, hogyan kell az ilyen termékeket élvezeti értékük csökkenése nélkül elkészíteni.
A szerzők segítségül ajánlják könyvüket. Benne a termékek felhasználási módjainak ismertetése... Tovább

Fülszöveg

Egy régi recept
"Végy - két személyre számítva - két szál sárgarépát, két szál petrezselyemgyökeret, fél zellert, fél karalábét, fél maroknyi nyers, vágott káposztát, két-három zöldpaprikát, két paradicsomot és egy kis fej vöröshagymát. Mindezt szépen megtisztítsad és vágjad vékony karikára..."
Végy ezt meg azt... mennyi művelet, mennyi munka, mennyi idő és energia zsúfolódott bele az ilyen receptkönyvek egy-egy oldalába.
Egy mai recept a könyvből:
Hozzávalók: 5/4 üveg 1/1 doboz vegyes befőtt, 2 dl tejföl, 2 dl tej, 1 dl vörös vagy fehér bor, 1 db citrom bő leve, 4 dkg liszt, ízlés szerint fahéj, szegfűszeg, vaníliarúd, cukor, só. Ebből lesz a finom gyümölcsleves.
A korszerű háztartásban a konzervipar, hűtőipar és szárítóipar termékeit használjuk. Sajnos ezeket vásárlásakor nem minden háziasszony tudja, hogyan kell az ilyen termékeket élvezeti értékük csökkenése nélkül elkészíteni.
A szerzők segítségül ajánlják könyvüket. Benne a termékek felhasználási módjainak ismertetése mellett általános vásárlási és tárolási útmutatót, valamint reggelihez, ebédhez, vacsorához összeállított étkezési recepteket adnak.
A könyv egyértelműen tisztázza a tartósítóipari termékek helyét és szerepét étkezésünkben, javaslatokat ad a család helyes táplálkozási étrendjének kialakításához. Javaslataival egész évben fogyaszthatók az idényjellegű élelmiszerek. Vissza

Tartalom

Előszó5
Ételeink alkotóelemei9
Fehérjék11
Szénhidrátok11
Zsírok12
Vitaminok15
Ásványi anyagok15
Víz16
A tartósításról17
Tartósítás hőkezeléssel19
Tartósítás hőelvonással19
A fagyasztott élelmiszerek tárolása és a hűtőlánc fogalma22
Tartósítás vízelvonással25
Kémiai tartósítás24
Biolóigai tartósítás25
A tartósított temékek felhasználásának előnyei a háztartásban25
Fontos tudnivalók a tartósított készítmények vásárlásakor26
Az élelmiszerekkel kapcsolatos minőségi kifogások28
Vásárlási ABC29
Konzervkészítmények a háztartásban31
Tanácsok a konzervkészítmények felhasználásához33
Mit készíthetünk konzervekből?34
Levesek35
Mártások48
Saláták57
Egytálételek64
Húskonzervek74
Halkonzervek82
Készételek83
Ételízesítők93
Bébi- és gyermekételek96
Sütemények, édességek101
Turmixok110
Bólék114
Gyorsfagyasztott készítmények a háztartásban117
Néhány jótanács a gyorsfagyasztott készítmények felhasználásához121
Mit készíthetünk a gyorsfagyasztott termékekből?124
Levesek125
Mártások, főzelékek125
Köretek147
Saláták141
Egyéb ételek148
Főtt tészták163
Sütemények, édességek167
Turmixitalok175
Étrendek konzervek és gyorsfagyasztott készítmények felhasználásával177
Reggelik179
Ebédek180
Vacsorák183
Hogyan, mennyi ideig tarthatók el a háztartásban tárolt élelmiszerek?185
Fontos tudnivalók a háztartási hűtőszekrényről191
Milyen űrtartalmú hűtőszekrényt válasszunk?191
Hány csillagos típust válasszunk?196
Abszorpciós vagy kompresszoros?196
Mire ügyeljünk a vásárláskor?195
A felállítás helyének kiválasztása196
Üzembe helyezés, karbantartás196
Leolvasztás198
Az élelmiszerek hűtőszekrénybe rakásának alapszabályai199
Szárítmányok a háztartásban201
Időmegtakarítás203
A szárítmányok felhasználásának szabályai203
Helykihasználás206
Jó tanácsok - szárítmányok tárolásához209
A szárítmányok felhasználásának néhány fontos szabálya211
Fontosabb szárítmányok és felhasználásuk módja217
Recept szárítmányok felhasználásához245
Mi várható még a szárítóipartól?263
Felhasznált irodalom288
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Miből? Mit? Hogyan? Miből? Mit? Hogyan?
Állapot:
840 ,-Ft
4 pont kapható
Kosárba