1.059.852

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Miből? Mit? Hogyan?

Tartósított élelmiszerek konyhai elkészítése

Szerző
Grafikus
Lektor
Fotózta
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 299 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-231-374-7
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó5
Ételeink alkotóelemei9
Fehérjék11
Szénhidrátok11
Zsírok12
Vitaminok13
Ásványi anyagok15
Víz16
A tartósításról17
Tartósítás hőkezeléssel19
Tartósítás hőelvonással22
A fagyasztott élelmiszerek tárolása és a hűtőlánc fogalma23
Tartósítás vízelvonással25
Kémiai tartósítás25
Biológiai tartósítás25
A tartósított termékek felhasználásának előnyei a háztartásban25
Fontos tudnivalók a tartósított készítmények vásárlásakor26
Az élelmiszerekkel kapcsolatos minőségi kifogások28
Vásárlási ABC29
Konzervkészítmények a háztartásban31
Tanácsok a konzervkészítmények felhasználásához33
Mit készíthetünk konzervekből?34
Levesek35
Mártások48
Saláták57
Egytálételek64
Húskonzervek74
Halkonzervek82
Készételek83
Ételízesítők93
Bébi- és gyermekételek98
Sütemények, édességek101
Turmixitalok110
Bólék114
Gyorsfagyasztott készítmények a háztartásban117
Néhány jótanács a gyorsfagyasztott készítmények felhasználásához121
Mit készíthetünk a gyorsfagyasztott termékekből?124
Levesek125
Mártások, főzelékek131
Köretek137
Saláták141
Egyéb ételek148
Főtt tészták163
Sütemények, édességek167
Turmixitalok175
Étrendek konzervek és gyorsfagyasztott készítmények felhasználásával177
Reggelik179
Ebédek180
Vacsorák183
Hogyan, mennyi ideig tarthatók el a háztartásban tárolt élelmiszerek?185
Fontos tudnivalók a háztartási hűtőszekrényről191
Milyen űrtartalmú hűtőszekrényt vegyünk?191
Hány csillagos típust válasszunk?192
Abszorpciós vagy kompresszoros?193
Mire ügyeljünk a vásárláskor?195
A felállítás helyének kiválasztása195
Üzembe helyezés, karbantartás196
Leolvasztás198
Az élelmiszerek hűtőszekrénybe rakásának alapszabályai199
Szárítmányok a háztartásban201
Időmegtakarítás203
A szárítmányok felhasználásának szabályai203
Helykihasználás206
Jó tanácsok - szárítmányok tárolásához209
A szárítmányok felhasználásának néhány fontos szabálya211
Fontosabb szárítmányok és felhasználásuk módja217
Receptek a szárítmányok felhasználásához245
Mi várható még a szárítóipartól?263
Szárítmányok gyártása267
A szárítóipar termékei270
A hűtőipar és konzervipar termékei278
Felhasznált irodalom288
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Miből? Mit? Hogyan? Miből? Mit? Hogyan?
Állapot:
930 Ft
460 ,-Ft 50
7 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Miből? Mit? Hogyan? Miből? Mit? Hogyan?
Állapot:
930 Ft
650 ,-Ft 30
10 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Miből? Mit? Hogyan? Miből? Mit? Hogyan?
Állapot:
930 ,-Ft
14 pont kapható
Kosárba