kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 299 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-231-374-7 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
Előszó | 5 |
Ételeink alkotóelemei | 9 |
Fehérjék | 11 |
Szénhidrátok | 11 |
Zsírok | 12 |
Vitaminok | 13 |
Ásványi anyagok | 15 |
Víz | 16 |
A tartósításról | 17 |
Tartósítás hőkezeléssel | 19 |
Tartósítás hőelvonással | 22 |
A fagyasztott élelmiszerek tárolása és a hűtőlánc fogalma | 23 |
Tartósítás vízelvonással | 25 |
Kémiai tartósítás | 25 |
Biológiai tartósítás | 25 |
A tartósított termékek felhasználásának előnyei a háztartásban | 25 |
Fontos tudnivalók a tartósított készítmények vásárlásakor | 26 |
Az élelmiszerekkel kapcsolatos minőségi kifogások | 28 |
Vásárlási ABC | 29 |
Konzervkészítmények a háztartásban | 31 |
Tanácsok a konzervkészítmények felhasználásához | 33 |
Mit készíthetünk konzervekből? | 34 |
Levesek | 35 |
Mártások | 48 |
Saláták | 57 |
Egytálételek | 64 |
Húskonzervek | 74 |
Halkonzervek | 82 |
Készételek | 83 |
Ételízesítők | 93 |
Bébi- és gyermekételek | 98 |
Sütemények, édességek | 101 |
Turmixitalok | 110 |
Bólék | 114 |
Gyorsfagyasztott készítmények a háztartásban | 117 |
Néhány jótanács a gyorsfagyasztott készítmények felhasználásához | 121 |
Mit készíthetünk a gyorsfagyasztott termékekből? | 124 |
Levesek | 125 |
Mártások, főzelékek | 131 |
Köretek | 137 |
Saláták | 141 |
Egyéb ételek | 148 |
Főtt tészták | 163 |
Sütemények, édességek | 167 |
Turmixitalok | 175 |
Étrendek konzervek és gyorsfagyasztott készítmények felhasználásával | 177 |
Reggelik | 179 |
Ebédek | 180 |
Vacsorák | 183 |
Hogyan, mennyi ideig tarthatók el a háztartásban tárolt élelmiszerek? | 185 |
Fontos tudnivalók a háztartási hűtőszekrényről | 191 |
Milyen űrtartalmú hűtőszekrényt vegyünk? | 191 |
Hány csillagos típust válasszunk? | 192 |
Abszorpciós vagy kompresszoros? | 193 |
Mire ügyeljünk a vásárláskor? | 195 |
A felállítás helyének kiválasztása | 195 |
Üzembe helyezés, karbantartás | 196 |
Leolvasztás | 198 |
Az élelmiszerek hűtőszekrénybe rakásának alapszabályai | 199 |
Szárítmányok a háztartásban | 201 |
Időmegtakarítás | 203 |
A szárítmányok felhasználásának szabályai | 203 |
Helykihasználás | 206 |
Jó tanácsok - szárítmányok tárolásához | 209 |
A szárítmányok felhasználásának néhány fontos szabálya | 211 |
Fontosabb szárítmányok és felhasználásuk módja | 217 |
Receptek a szárítmányok felhasználásához | 245 |
Mi várható még a szárítóipartól? | 263 |
Szárítmányok gyártása | 267 |
A szárítóipar termékei | 270 |
A hűtőipar és konzervipar termékei | 278 |
Felhasznált irodalom | 288 |