kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Agrárszakoktatási Intézet |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 203 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 16 cm |
ISBN: | 963-9137-22-5 |
Bevezetés | 3 |
Állat szervezet- és élettan | 5 |
Az állati szervezet felépítése | 5 |
A mozgásszervek rendszere | 5 |
Az emésztőkészülék és az emésztés | 7 |
A vér- és nyirokrendszer | 10 |
A légzőszervek rendszere | 11 |
A kiválasztószervek rendszere | 12 |
Az ivarszervek rendszere és a szaporodás | 12 |
A szervezet hormonális és idegrendszeri szabályozása | 15 |
Az állat testtájai | 18 |
A fej tájékai | 18 |
A törzs tájékai | 19 |
A végtagok tájékai | 20 |
A gazdasági állatok tenyésztése, tenyésztési eljárásai | 22 |
Tenyésztési alapfogalmak | 22 |
A tenyésztői munka feladatai | 23 |
Tenyésztési eljárások | 23 |
Tenyésztési módok | 23 |
Pároztatás | 27 |
Ivarzás, ivarérettség, tenyésérettség, vemhesség, ellés | 28 |
A tenyészkiválasztás, szelekció | 31 |
A szelekció | 31 |
A tenyészkiválasztás eljárásai | 32 |
Az értékmérő tulajdonságok | 32 |
Külső értékmérő tulajdonságok | 33 |
Belső értékmérő tulajdonságok | 33 |
A törzskönyvezés | 36 |
A törzskönyvezés gyakorlati végrehajtása | 36 |
Takarmányozási ismeretek | 41 |
A takarmányok alkotórészei | 41 |
A takarmányok víz- és szárazanyagtartalma | 41 |
A takarmányok szerves anyagai | 42 |
A biológiailag ható anyagok | 44 |
Az ásványi anyagok | 47 |
A takarmányok csoportosítása és jellemzői | 49 |
A szálastakarmányok | 49 |
Az abraktakarmányok | 56 |
Az élelmiszeripari melléktermékek | 57 |
Az állati eredetű takarmányok | 58 |
A takarmánykiegészítők | 59 |
Az ipari (gyári) abrakkeverékek, tápok | 60 |
Takarmányok tartósítsa és tárolása | 65 |
A takarmányok tartósítása szárítással | 65 |
A takarmányok erjesztéses tartósítása | 66 |
A lédús takarmányok tárolása | 67 |
A takarmányok előkészítése | 68 |
A szálastakarmányok előkészítése | 68 |
Az abraktakarmányok előkészítése | 68 |
A gyökér- és gumós takarmányok előkészítése | 69 |
Az etetés, itatás technológiája | 69 |
Képessségek és termelés szerinti takarmányozás | 69 |
Takarmányozási alapelvek | 70 |
Az etetés technikája, rendje | 71 |
Az ivóvíz és az itatás módjai | 72 |
A szarvasmarha tenyésztése és tartása | 74 |
A szarvasmarha értékmérő tulajdonságai | 74 |
Külső értékmérő tulajdonságok | 75 |
Belső értékmérő tulajdonságok | 76 |
A szarvasmarhafajták | 80 |
Speciális tejtermelő fajták | 80 |
Speciális hústermelő fajták | 81 |
Vegyes hasznosítású fajták | 81 |
A szarvasmarha tenyésztése és szaporítása | 82 |
A tenyésztési cél és a fajta megválasztása | 82 |
A szarvasmarha szaporítása | 83 |
A szarvasmarha felnevelése és takarmányozása | 87 |
A borjúnevelés | 87 |
Az üszőnevelés, takarmányozás | 90 |
A tehenek tartása, takarmányozása | 91 |
A hízómarhák takarmányozása | 92 |
A szarvasmarha tejtermelése | 93 |
A tej képződése | 93 |
A fejés | 94 |
A tej minőségi követelményei | 98 |
A szarvasmarha elhelyezése | 102 |
A tehenek elhelyezése | 102 |
A borjak elhelyezése | 108 |
A növendéküszők elhelyezése | 110 |
A hízóállatok elhelyezése | 111 |
Kisgazdasági modellek | 111 |
A juh tenyésztése és tartása | 114 |
A juh értékmérő tulajdonságai | 114 |
Külső értékmérő tulajdonságok | 114 |
Belső értékmérő tulajdonságok | 115 |
Gyapjúismeret | 116 |
A juhfajták | 118 |
A tenyészjuhok kiválasztása | 119 |
A juh szaporítása | 120 |
Az ivarzás | 120 |
A termékenyítés | 120 |
A vemhesség és az ellés | 121 |
A bárányok felnevelése | 122 |
A juh takarmányozása | 123 |
A juhok takarmányozásának alapelvei | 123 |
A tenyésznövendék takarmányozása | 123 |
Az anyajuhok takarmányozása | 123 |
A tenyészkosok takarmányozása | 124 |
A juh termelése | 124 |
A hústermelés | 124 |
A gyapjútermelés és a nyírás | 125 |
A tejtermelés | 126 |
A juhok elhelyezése | 127 |
A juhok elhelyezése | 128 |
A juhtartó épületek berendezései | 129 |
A kecske tenyésztése és tartása | 132 |
A kecske értékmérő tulajdonságai | 132 |
Külső értékmérő tulajdonságok | 132 |
Belső értékmérő tulajdonságok | 134 |
A kecskefajták | 136 |
A kecske tenyésztése és szaporítása | 137 |
A tenyészállomány kiválasztása | 137 |
A kecske szaporítása | 137 |
A kecske felnevelése | 138 |
A kecske takarmányozása | 138 |
A kecske tejtermelése, fejése | 139 |
A kecske elhelyezése | 139 |
A sertés tenyésztése és tartása | 144 |
A sertés értékmérő tulajdonságai | 145 |
Külső értékmérő tulajdonságok | 145 |
Belső értékmérő tulajdonságok | 147 |
A sertésfajták | 149 |
A sertés tenyésztése és szaporítása | 152 |
A sertés-tenyészanyag kiválasztásának szempontjai | 152 |
A sertéstenyésztésben alkalmazott tenyésztési eljárások | 154 |
A sertés szaporítása | 155 |
A sertés felnevelése, takarmányozása | 158 |
A malacnevelés | 158 |
A süldőnevelés | 162 |
A vemhes és a szoptatós koca tartása, takarmányozása | 163 |
A tenyészkanok takarmányozása | 164 |
A sertés hízlalása | 165 |
A sertéshízlalás takarmányozási alapelvei | 165 |
A takarmányozás technológiája, az etetés módszerei | 166 |
Hízlalási módok | 166 |
A sertés elhelyezése | 168 |
A tenyészkanok elhelyezése | 169 |
A fiaztató, a malacok elhelyezése | 170 |
A hízók elhelyezése | 171 |
A baromfi tenyésztése és tartása | 176 |
A baromfifélék szervezeti sajátosságai | 176 |
A baromfifélék értékmérő tulajdonságai | 179 |
Külső értékmérő tulajdonságok | 179 |
Belső értékmérő tulajdonságok | 181 |
A tyúk tenyésztése | 184 |
A tyúkfajták | 184 |
A pecsenyecsirke (brojler) hízlalása- és tartástechnológiája | 185 |
Árutojás, (étkezési tojás) termelése | 192 |
Baromfitartási módszerek a kisüzemben | 199 |
Pecsenyecsirke-termelés | 199 |
Tojástermelés | 200 |
A keltetők és berendezéseik | 200 |
A keltetés | 200 |
A keltetési technológia | 201 |
A keltetőgépek | 202 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.