kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Szaktudás Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 177 oldal |
Sorozatcím: | A mezőgazdasági áruforgalmi szakközépiskolák tankönyve |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-356-126-4 |
Megjegyzés: | Tankönyvi szám: ASZI-139. 27 fekete-fehér ábrával illusztrálva. |
A számviteli és a bizonylati rendszer | 9 |
A számviteli adatszolgáltatás célja és rendszere | 9 |
A bizonylati rendszer | 10 |
A bizonylat fajtái, csoportosításuk | 11 |
A bizonylatok kiállítása, tartalmi és alaki kellékei | 11 |
A bizonylat útja | 14 |
Bizonylati Szabályzat | 14 |
A bizonylatok, nyomtatványok nyilvántartása, kezelése | 15 |
Befektetett eszközök | 16 |
A befektetett eszközök nyilvántartása | 16 |
A készletek nyilvántartása | 23 |
A készletek bizonylatai | 25 |
A készletek munkahelyi nyilvántartási rendszere | 28 |
Az eszközökben és készletekben bekövetkezett változások bizonylatai | 28 |
Az állattartás bizonylatai | 31 |
Az állatállomány változását rögzítő bizonylatok | 32 |
Az állatok kezelésével és az állati termékek számbavételével kapcsolatos bizonylatok | 34 |
A növénytermesztésben használt bizonylatok és nyilvántartások | 36 |
A pénzügyi elszámolásokkal kapcsolatos nyilvántartások | 37 |
Ellenőrző kérdések | 38 |
Példák | 38 |
Munkadíjazás | 41 |
Munkaerő- és bérgazdálkodás | 41 |
A bér- és munkaerő-gazdálkodás szerepe a gazdálkodás rendszerében | 43 |
Bérgazdálkodás | 43 |
A munkaerő-gazdálkodás és létszámcsoportosítás a gazdálkodó szervezeteknél | 44 |
A munkabér fogalma, funkciói, szerkezete | 46 |
A prémiumrendszer funkciói és formái | 48 |
Munkanormák és bérformák | 49 |
Az állami és szövetkezeti vállalatok bérezésének sajátosságai, különbözőségei | 51 |
A növénytermelési ágazatokban alkalmazott bérezés | 52 |
Az állattenyésztési ágazatokban alkalmazott bérezés | 53 |
A szolgáltató ágazatokban alkalmazott bérezés | 53 |
A vezetők és ügyviteli dolgozók munkadíjazásának elve | 54 |
A munka- és bérnyilvánítás bizonylatai | 56 |
Ellenőrző kérdések | 58 |
A mezőgazdasági termelés szervezése | 59 |
A mezőgazdasági vállalatok tevékenységi körei | 59 |
A szervezés fogalma, célja, tartalmi jellemzői | 60 |
A mezőgazdasági termelésszervezés sajátosságai | 61 |
Technológiai szervezés | 62 |
A gépesítés szervezése | 62 |
A munka szervezése | 63 |
A vállalati szervezés és fejlesztése | 64 |
A munkaszervezéssel kapcsolatos fogalmak | 66 |
Ellenőrző kérdések és feladatok | 67 |
Az állattenyésztési munkafolyamatok szervezése és ökonómiája | 69 |
A munkák szervezésének általános szempontjai | 70 |
Összefüggések a növénytermeléssel | 72 |
A munkaszervezés hatása az állattenyésztés jövedelmezőségének alakulására | 74 |
Ráfordítás - hozammutatók az állattenyésztésben | 76 |
Ellenőrző kérdések | 79 |
A szarvasmarha-ágazat munkáinak szervezése | 79 |
A húshasznú szarvasmarha-állomány munkafolyamatainak szervezése | 81 |
Tejelő tehénállomány | 85 |
Tartási rendszerek | 85 |
A tehenészeti munkák munkafolyamatai | 86 |
Tejházi munkák | 91 |
A munkaszervezet kialakítása | 91 |
A borjúnevelés munkáinak szervezése | 92 |
A marhahizlalás szervezése | 95 |
Ellenőrző kérdések és feladatok | 96 |
A sertéstenyésztés munkaszervezése | 96 |
Malacnevelés | 98 |
Hizlalás | 99 |
Takarmányozás | 99 |
Trágyázás | 99 |
Egyéb munkák szervezése | 100 |
Állatszállítás | 100 |
Ellenőrző kérdések | 101 |
A juhtenyésztés munkafolyamatainak szervezése | 102 |
Tenyésztési munkák szervezése | 105 |
Fejés | 108 |
Bonitálás, nyírás szervezése | 108 |
Egyéb juhászati munkák szervezése | 111 |
Trágyázás | 111 |
Ellenőrző kérdések és feladatok | 112 |
A baromfitenyésztés munkafolyamatainak szervezése | 115 |
A baromfitartás munkafolyamatai | 112 |
A félintenzív gyöngyösnevelés munkafolyamatainak szervezése | 115 |
A kacsanevelés munkafolyamatainak szervezése | 115 |
A lúdtartás munkafolyamatainak szervezése | 116 |
Ellenőrző kérdések és feladatok | 119 |
A növénytermelési munkafolyamatok szervezése és ökonómiája | 121 |
A növénytermelési ágazatok megválasztása | 121 |
A növénytermelési munkák fontosabb csoportjai | 122 |
A növénytermelési ágazatok munkáinak szervezése | 123 |
A szállítások szervezése | 123 |
A talaj-előkészítési munkák szervezése | 125 |
Az őszi mélyszántás szervezése | 126 |
Az őszi szántások tavaszi elmunkálásának szervezése | 126 |
A tarlóhántási munkák szervezése | 126 |
A talajerő-utánpótlás szervezése | 127 |
A szervestrágyázás szervezése | 127 |
A műtrágyázás szervezése | 129 |
A növényvédelmi munkák szervezése | 131 |
Az öntözés munkáinak szervezése | 132 |
Az öntözés munkáinak szervezése | 132 |
Az alkalmazható öntözési módok munkaszervezése | 134 |
Az öntözés költsége | 135 |
Az öntözés jövedelme | 135 |
A növénytermesztési munkák szervezésének általános szempontjai | 136 |
A termelési szerkezet kialakítása | 137 |
A szántóföldi növénytermesztési ágazatok vizsgálatának szempontjai | 138 |
A növénytermelési ágazatok munkafolyamatainak szervezése | 140 |
A búza | 140 |
A kukorica | 142 |
A cukorrépa | 146 |
A burgonya | 148 |
A napraforgó | 149 |
Ellenőrző kérdések és feladatok | 150 |
A zöldségtermesztés munkáinak szervezése és ökonómiája | 151 |
A zöldségtermelés fő művelési módjai | 151 |
A szántóföldi termelés | 151 |
Az önálló kertészeti egység | 153 |
Az üvegházi és a fólia alatti termelés | 153 |
Egyes zöldségtermelő ágazatok szervezése | 154 |
A paradicsomtermelés munkáinak szervezése | 154 |
Az uborkatermelés munkáinak szervezése | 156 |
A paprikatermelés munkáinak szervezése | 157 |
A káposztatermelés munkáinak szervezése | 158 |
A vöröshagyma-termelés munkáinak szervezése | 158 |
A zöldborsótermelés munkáinak szervezése | 159 |
A zöldbabtermelés munkáinak szervezése | 159 |
Ellenőrző kérdések és feladatok | 159 |
A gyümölcstermesztés munkáinak szervezése | 161 |
A gyümölcstermesztés munkaigénye | 161 |
A metszés szervezése | 162 |
A tápanyag-utánpótlás szervezése | 163 |
Talajművelés és vegyszeres gyomirtás | 164 |
Az öntözés szervezése | 164 |
A növényvédelem szervezése | 164 |
A gyümölcsbetakarítás szervezése | 165 |
A gyümölcsszüret eszközei | 166 |
Az almatermésűek szedése | 166 |
A csonthéjasok szedése | 167 |
A bogyósok szedése | 167 |
A manipulálás (osztályozás) szervezése | 168 |
Ellenőrző kérdések | 168 |
A szőlőtermelés munkáinak szervezése | 169 |
A metszés szervezése | 170 |
A zöldmunkák szervezése | 170 |
A talajművelés szervezése | 170 |
A tápanyag-utánpótlás szervezése | 171 |
Az öntözés szervezése | 171 |
A növényvédelem szervezése | 171 |
A permetezés szervezése | 172 |
A csemegeszőlő betakarításának szervezése | 172 |
A borszőlő betakarításának szervezése | 173 |
Ellenőrző kérdések | 174 |
A dísznövények munkáinak szervezése | 175 |
Az üvegházi dísznövények termesztésének szervezése | 175 |
Az egynyári dísznövények termesztésének munkaműveletei | 175 |
A dísznövények értékesítésének szervezése | 176 |
Az összefüggő zöldfelületek hatása a környezetre | 177 |
Ellenőrző kérdések | 177 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.