kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Agrártudományi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar |
---|---|
Kiadás helye: | Gödöllő |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 320 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 29 cm x 21 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Töredék kötet. Megjelent 110 példányban. |
A burgonya tárolása és feldolgozása | 208 |
A burgonyagumó kémiai összetétele | 209 |
A burgonyagumó kémiai összetételét befolyásoló néhány tényező | 221 |
A burgonyatárolás biokémiai és biológiai problémái | 224 |
Parásodás | 224 |
A vitamintartalomban bekövetkező változás | 225 |
A keményitő - cukor légzés komplexus reakciói | 227 |
A burgonyagumó légzése | 229 |
Párolgási veszteségek | 230 |
A gumó nyugalmi állapotát szabályozó tényezők | 231 |
Fejlődés és előhajtatás | 234 |
A burgonya tárolási veszteségei | 235 |
A burgonyatárolás gyakorlati módszerei | 236 |
A burgonya előkészítése tárolásra | 237 |
A burgonya tárolása ideiglenes tárolókban | 237 |
A burgonya tárolása pincében | 241 |
A burgonya tárolása állandó tárolókban | 242 |
Keményitőgyártás | 246 |
A keményitőgyártás nyersanyagai | 246 |
Burgonyakeményitő-gyártás | 247 |
Búzakeményitőszármazékok | 250 |
Burgonya készitmények | 251 |
A cukorrépa tárolása. Cukoripar | 253 |
Bevezetés | 253 |
A cukorrépa népgazdasági jelentősége | 254 |
A cukorrépa kémiai összetétele | 256 |
A cukorrépa betakaritása és átvétele | 264 |
A cukorrépa betakaritás és feldolgozás kezdőidőpontjának megállapitása | 264 |
A cukorrépa szedése és fejelése | 270 |
A répa kezelése szántóföldi kupacokban | 274 |
A cukorrépa tárolása | 277 |
A tárolás jelentősége és célja | 277 |
A cukorrépa tárolása alatt végbemenő változások | 278 |
A cukorrépa-tárolás technikája | 295 |
Cukorgyártás | 299 |
A cukorgyártás története | 300 |
A hazai répacukorgyártás története | 303 |
A répacukorgyártás technológiája | 306 |
A cukornyeredék összefüggése a répa minőségével | 317 |
A cukorgyári melléktermékek felhasználása a mezőgazdaságban | 320 |
Erjedési iparok | 325 |
Bevezetés | 325 |
Malátagyártás | 326 |
A malátagyártás nyersanyagai | 327 |
A malátagyártás munkamenete | 328 |
A malátagyártás termékei | 335 |
A malátagyártás melléktermékei | 336 |
Kávépótló anyagok | 337 |
Sörgyártás | 338 |
A sörgyártás története | 338 |
A magyar sörfőzés története | 338 |
A sörgyártás alapanyagai | 340 |
A sör főzése | 360 |
Belföldön készitett sörfajták | 374 |
A sörgyártás melléktermékei | 374 |
Szeszgyártás | 376 |
A szeszgyártás története | 376 |
A szeszgyártás általános ismertetése | 378 |
A szeszgyártás alapanyagai | 380 |
A szeszgyártás segédanyagai | 381 |
A nyersanyag tisztitása | 382 |
Cefrekészités | 382 |
Lepárlás | 390 |
Finomitás | 393 |
A szesz viztelenitése | 394 |
A szeszgyártás termékei | 394 |
A szeszgyártás melléktermékei | 395 |
Gyümölcsszesz /pálinka/ és likőrgyártás | 397 |
A pálinkafőzés és likőrgyártás története | 397 |
A pálinkafőző ipar | 398 |
Ipari likőrgyártás | 406 |
A likőrgyártás nyersanyagai | 406 |
A likőrkészítés technikája kész esszenciákkal | 407 |
Az összeállitott italok kezelése | 408 |
Ecetgyártás | 410 |
Az ecetgyártás nyersanyagai | 411 |
Az ecetsavképződés biokémiai folyamata | 411 |
Az ecetsavgyártás technológiája | 412 |
Takarmányélesztőgyártás jelentősége | 416 |
Az élesztőgyártás általános ismertetése | 417 |
A takarmányélesztőgyártás nyersanyagai | 419 |
A takarmányélesztőcefre feldolgozása | 423 |
Zöldség- és gyümölcsfélék tárolása növényi tartósitóipar | 426 |
A zöldségfélék tárolása | 426 |
A zöldségfélék kémiai összetétele | 429 |
A zöldségfélék tárolásának biokémiai és biológiai folyamatai | 433 |
A zöldségfélék tárolása | 436 |
A gyümölcsfélék tárolása | 440 |
A gyümölcsfélék kémiai összetétele | 440 |
A gyümölcstárolás alatt végbemenő életfolyamatok | 447 |
A gyümölcstárolás eredményességét meghatározó tényezők | 453 |
Gyümölcstárolási módok | 456 |
Növényi tartósitóipar | 464 |
Az élelmiszertartósitóipar jelentősége | 464 |
Az élelmiszerek romlása | 465 |
Az élelmiszertartósitás módszerei | 468 |
A növényitartósitóipar általános müveletei | 498 |
Tudnivalók a mezőgazdasági termelőüzemek tartósitóipari melléktevékenységéhez | 503 |
A hús és ipari feldolgozása | 507 |
A hús kémiai összetétele | 507 |
Az izomszövet változásai az élet megszünése után - a hús érése | 509 |
A hús érését befolyásoló külső tényezők | 511 |
Az állat vágás előtti kezelésének hatása az élő szövetek összetételére | 513 |
A leölés hatása a hús kémiai összetételére | 514 |
A vágóállatok elsődleges feldolgozása | 515 |
Nagyvágóállatok feldolgozása. Vágóhíd és húskombinát | 515 |
A vágóállatok vágás előtti kezelése, elhelyezése | 521 |
A vágóhidi müveletek végrehajtása | 523 |
A hús ipari feldolgozása | 527 |
A húsipari termékek nyersanyagai | 528 |
A húsüzem berendezése | 530 |
Húsipari müveletek | 531 |
A húsipari készitmények fajtái | 538 |
Húsipari melléktermékek | 541 |
A baromfi feldolgozása | 541 |
A tojás feldolgozása | 545 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.