kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Szaktudás Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 118 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-356-123-x |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Tankönyvi szám: Má-912 |
Bevezetés | 3 |
A gabonafélék termesztésének technológiája és elsődleges feldolgozása | 4 |
Az őszi búza termesztése | 4 |
A rozs, a triticale és az őszi árpa termesztése | 11 |
A tavaszi árpa és a zab termesztése | 13 |
A rizs termesztése | 15 |
A kalászos gabonafélék elsődleges feldolgozása | 17 |
A kukorica termesztése | 22 |
A kukorica tárolása és elsődleges feldolgozása | 29 |
A gabonafélék vetőmagjának termesztése | 32 |
A gabonatermesztés zárt, iparszerű rendszerei | 34 |
A gabonafélék termeszétésnek gazdaságosságára ható tényezők | 35 |
A gyökér- és gumós növények termesztésének technológiája | 39 |
A burgonya termesztése és elsődleges feldolgozása | 39 |
A cukorrépa termesztése és feldolgozása | 52 |
A hüvelyes növények termesztésének technológiája és elsődleges feldolgozása | 64 |
A hüvelyes növények általános jellemzése | 64 |
A borsó termesztése | 65 |
A bab, a szója, a lencse és a csillagfürt termesztésének sajátosságai | 68 |
A hüvelyes növények elsődleges feldolgozása | 70 |
A hüvelyes növények termesztésének jövedelmezőségi kérdései | 72 |
Az ipari növények termesztésének technológiája és elsődleges feldolgozása | 75 |
A napraforgó termesztése és elsődleges feldolgozása | 75 |
A dohány termesztése és elsődleges feldolgozása | 78 |
A len és a kender termesztése és elsődleges feldolgozása | 81 |
A repce és a mák termesztése és elsődleges feldolgozása | 84 |
Az ipari növények termesztésének gazdaságosságára ható tényezők | 86 |
A pillangós virágú takarmánynövények termesztése és feldolgozása | 88 |
A pillangós virágú takarmánynövények termesztésének jelentősége és feltételei | 88 |
A lucerna termesztése és feldolgozása | 89 |
Egyéb pillangós virágú takarmánynövények magvainak termesztése és feldolgozása | 94 |
A pillangós virágú takarmánynövények magvainak termeszése és feldolgozása | 96 |
A pillangós virágú takarmánynövények termeszésének gazdaságosságára ható tényezők | 98 |
Az egyéb szálastakarmány-növények termesztésének technológiája, feldolgozása | 102 |
Az egyéb szálas takarmányok általános jellemzése | 102 |
Az őszi keveréktakarmányok termesztése és feldolgozása | 103 |
A tavaszi keveréktakarmányok termesztése és feldolgozása | 104 |
Másod- és harmadvetésű takarmánynövények | 106 |
Az egyéb szálas takarmányok termesztésének gazdaságossága | 107 |
A rét és a legelő művelése, termékeik felhasználása | 109 |
A gyepgazdálkodás jelentősége | 109 |
A gyepnövények csoportosítása | 110 |
A gyep termőképessége | 112 |
A gyep hasznosítása | 113 |
A rét- és legelőgazdálkodás gazdaságosságára ható tényezők | 115 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.