kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Dinasztia Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 224 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-769-866-3 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrával illusztrálva. Tankönyvi szám: Má-1003. |
Zöldségtermesztés | 3 |
Általános ismeretek | 3 |
A zöldségnövények életfeltétlei | 7 |
A zöldségnövények fejlődésében szerepet játszó tényezők | 7 |
Talajművelés | 14 |
A szabadföldi termesztéstechnológia műveleti sorrendje és eszközei | 14 |
Növényápoló talajmunkák | 14 |
A zöldségnövények szaporítása | 16 |
A vetőmag gazdasági értékét meghatározó tulajdonságok | 16 |
A vetés előtti magkezelési eljárások | 17 |
Magvetés | 18 |
Csírázás | 18 |
A vetés módjai | 20 |
A vetés ideje | 20 |
A vetőmag mennyiség | 21 |
Palántanevelés | 21 |
Fólia és üveg alatti zöldéstermesztés | 24 |
A zöldéshajtatás fogalma és jelentősége | 24 |
A hajtatóberendezések típusai | 25 |
A létesítmények hasznosítása | 32 |
Részletes zöldségtermesztés | 35 |
Burgonyafélék családjába tartozó zöldségnövények | 35 |
Levélzöldségek | 40 |
Fűfélék | 44 |
Hüvelyes zöldségnövények | 45 |
Kabakosok | 51 |
Káposztafélék | 56 |
Gyökérzöldségek | 59 |
Hagymafélék | 62 |
Gombafélék | 65 |
A zöldségfélék növényvédelme | 67 |
A növényvédelemről általában | 67 |
Az egyes zöldséggfélék növényvédelme | 68 |
A feldolgozás követelményei a fontosabb zöldségnövényekkel szemben | 75 |
A zöldségnövények egyszerű tartósítása | 78 |
A zöldségnövények előkészítése értékesítésre | 80 |
A zöldségnövények tárolása | 83 |
A zöldségtermesztés gazdaságosságát befolyásoló tényezők | 84 |
Gyümölcstermesztés | 85 |
A gyümölcstermesztési technológia és elsődleges feldolgozás | 85 |
A gyümölcstermesztés jelentősége | 85 |
A gyümölcstermő növények csoportosítása | 85 |
A gyümölcstermő növények részei | 86 |
A gyümölcstermő növények szaporítása | 91 |
A gyümölcsfa nevelése a faiskolában | 93 |
A gyümölcstermő növények alanyai | 95 |
A gyümölcsös telepítése | 95 |
Természeti viszonyok | 96 |
Gazdasági viszonyok | 97 |
Telepítési rendszerek | 97 |
A fiatal és a termő fák ápolása | 102 |
A gyümölcsösök növényvédelme | 109 |
A növényvédelem | 109 |
Agrotechnikai védekezés | 109 |
Mechanikai védekezés | 109 |
Biológiai védekezés | 110 |
Kémiai védekezés | 110 |
Élettelen tényezők okozta károsodások | 112 |
Élőlények okozta károsodások | 113 |
A gyümölcs üzemen belüli feldolgozásának lehetőségei | 125 |
Gyümölcsszüret | 125 |
Manipulálás | 128 |
A gyümölcs csomagolása | 130 |
Gyümölcstárolás | 130 |
A gyümölcs feldolgozása | 132 |
Az egyes gyümölcsfajok termesztése | 136 |
Almatermesztés | 136 |
A körte termesztése | 142 |
Az őszibarack termesztése | 145 |
A kajszi termesztése | 148 |
A cseresznye és a meggy termesztése | 150 |
A szilva termesztése | 153 |
A málna termesztése | 155 |
A szamóca termesztése | 157 |
A ribiszke termesztése | 159 |
A köszméte termesztése | 161 |
A gyümölcstermesztés gazdaságossága | 163 |
Szőlőtermesztés és -feldolgozása | 165 |
A szőlő a Földön és hazánkban | 165 |
Szőlőtermesztésünk termőhelyei | 167 |
Szőlőfajtáink | 167 |
Borszőlőfajták | 168 |
Csemegeszőlő-fajták | 169 |
Alanyfajták | 169 |
A szőlőnövény részei | 170 |
Gyökérzet | 170 |
Föld feletti részek | 170 |
Tőkeművelési módok | 174 |
Az egyesfüggöny tőkeművelési mód | 174 |
Magaskordon-művelés | 175 |
Ernyőművelés | 176 |
Alacsony- és középmagaskordon-művelés | 176 |
Bakművelés | 177 |
Fejművelés | 177 |
Az éghajlat és a talaj hatásai | 178 |
A szőlőültetvények létesítésének előkészítése | 179 |
Telepítési terv | 179 |
Telepítési engedély | 179 |
A fajták megválasztása | 180 |
Tereprendezés | 180 |
Talajmintavétel | 181 |
Talaj-előkészítés | 181 |
A táblák kitűzése | 181 |
Ültetés | 182 |
Szaprítóanyag | 182 |
A telepítés gondozása | 184 |
A szőlő metszése | 185 |
Alapfogalmak | 185 |
Metszésmódok | 185 |
A metszés ideje és módja | 187 |
A szőlő zöldmunkái | 188 |
A zöldmunkák csoportosítása | 188 |
Talajmunkák | 191 |
A szőlő szerves- és műtrágyázása | 193 |
A szőlő növényvédelme | 196 |
A szőlő károsítói | 198 |
A főbb gombás betegségek | 198 |
Vírusos betegségek | 200 |
A főbb állati kártevők | 200 |
Fontosabb élettani betegségek és környezeti károk | 201 |
A szőlő betakarítása | 202 |
Szüreti előkészületek | 202 |
A csemegeszőlő szüretelése | 203 |
A borszőlő szüretelése | 204 |
A borszőlő feldolgozása | 204 |
A vörösborszőlő-feldolgozás sajátosságai | 207 |
Borkészítés, egyszerű borkezelés | 208 |
Egyszerű borkezelési eljárások | 209 |
Iskolázó borkezelések | 211 |
A bor forgalmazása, palackozása | 213 |
A szőlőtermesztés gazdaságossága | 216 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.