kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Scientia Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Kolozsvár |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 230 oldal |
Sorozatcím: | Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem jegyzetei |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 16 cm |
ISBN: | 973-85985-0-8 |
Bevezető | 9 |
Az élelmiszerek tulajdonságai és összetétele | 11 |
Az élelmiszerek tulajdonságai | 11 |
Az élelmiszereket felépítő anyagok | 14 |
Mérgező anyagok az élelmiszerekben | 36 |
Az élelmiszer-nyersanyagok tartósítása | 40 |
A tartósítás elméleti alapjai | 40 |
Gabonafélék | 55 |
A gabonafélék ismertetése | 55 |
Malomipari termékek | 60 |
A liszt | 61 |
Hántolt termékek | 67 |
Tésztaipari termékek | 69 |
A kenyér gyártástechnológiája | 70 |
Gyümölcsök és zöldségek | 74 |
A kertészeti termékek árurendszere | 74 |
Gyümölcsök | 74 |
Zöldségek | 88 |
Fűszerek | 107 |
Fűszernövények | 107 |
Hazai fűszerek | 111 |
Külföldi fűszerek | 115 |
A fűszerek forgalomba hozatala és értékésítése | 119 |
Ízesítők | 119 |
Mesterséges színezékek | 121 |
A cukor | 122 |
A cukorgyártás technológiai műveletei | 122 |
Egyéb természetes édsesítőszerek | 125 |
Édesipari termékek | 125 |
A keményítő | 129 |
A keményítő-előállítás technológiái | 129 |
A méz és méhészeti termékek | 132 |
A méz | 132 |
Gyógyhatású méhészeti termékek | 133 |
Az italok áruismerete | 135 |
Alkoholtartalmú italok | 135 |
Alkoholmentes italok | 153 |
Étkezési zsiradékok | 158 |
Az étkezési zsiradékokról általában | 158 |
Állati eredeű étkezési zsiradékok | 160 |
Növényi eredetű zsiradékok | 162 |
Mesterséges étkezési zsiradékok | 164 |
A zsiradékok tárolása | 166 |
A tojás és tojáskonzervek | 167 |
A tojás | 167 |
Tojáskonzvervek | 174 |
Tej és tejtermékek | 176 |
A tej | 176 |
A savanyú tej és tejkészítmények gyártása | 184 |
Vaj és vajkészítmények gyártása | 186 |
Sajtgyártás | 188 |
Étkezési túrógyártás | 192 |
Romániában honos és honosított túró- és sajtféleségek | 193 |
Tejporgyártás | 198 |
Húsok és húskészítmények | 199 |
A hús | 199 |
A vágóállatok vágása,a vágási termékek kezelése, feldolgozása | 200 |
A hús elsődleges feldolgozása | 207 |
Tartósítási eljárások a húsiparban | 210 |
Húskészítmények | 216 |
Halak és halkészítmények | 218 |
A váltakozó hőmérsékletű állatok fogalma | 218 |
A halak fontosabb fajtái | 218 |
Édesvízi halak | 219 |
Tengeri halak | 220 |
A halak minőségét meghatározó tényezők | 221 |
A halak választéka | 222 |
A halak átvétele és üzleti kezelése | 222 |
A halfeldolgozás ipari termékei | 223 |
A tartósított halak értékesítése | 225 |
Szakirodalom | 227 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.