kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Tankönyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 320 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 16 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Kézirat. Tankönyvi szám: J 11-439. A könyv 103 példányban jelent meg. Kihajtható melléklettel. |
Háziállatok anatómiája | 3 |
A mikroszkóp kezelése | 5 |
Mikroszkópi vizsgáló módszerek | 11 |
Háziállataink köztakarója | 13 |
Háziállataink csontvázrendszere | 22 |
A háziállataink izomrendszere | 36 |
A háziállatok emésztőszervrendszerének és emésztésének sajátosságai | 41 |
A háziállatok keringési és légzési szervrendszere | 51 |
A háziállatok kiválasztó és szaporító szervrendszere | 56 |
A háziállataink idegrendszere és érzékszervei | 61 |
Általános állattenyésztés és állategészségtan | 63 |
Az állatállomány nagyságának az értékelése mezőgazdasági üzemekben | 65 |
Gazdasági állataink testsúlyának a meghatározása | 68 |
Testméretek fölvétele | 70 |
A külső testalakulás bírálása | 76 |
Ivarjelleg, ivarérettség, tenyészérettség, ivarzás, párosítás, pároztatás és a mesterséges megtermékenyítés | 92 |
Az állatok ápolása és gondozása | 96 |
Az állatok elhelyezésének az értékelése | 102 |
A ló szerszámainak és a kocsinak az ismerete, a lovak befogása, kifogása és hajtása | 105 |
Az egészséges és beteg állar megítélése külső tényezők alapján | 112 |
A beteg állatok kezelése és gondozása | 116 |
A fertőtlenítés | 120 |
Takarmányozástan | 123 |
A takarmányok vizsgálata, összetételének a megállapítása | 125 |
A takarmányok beltartalom szerinti értékelése | 129 |
A takarmányok eltartása és tartósítása | 136 |
Gazdasági állataink testsúly szerinti táplálóanyagszükségletének megállapítása, kiszámítása | 138 |
A különböző takarmányok gyakorlati ismerete és a takarmányozási táblázatok használata | 148 |
Gazdasági állataink etetése és itatása | 149 |
Takarmányfejadagok összeállítása, takarmány előirányzat készítése | 152 |
Baromfi-, nyúltenyésztés, halgazdasági és méhészeti gyakorlatok | 169 |
A baromfiak anatómiai ismertetése vágópróbák és boncolás alapján | 171 |
A tojás alakja, alkotórészei és minősége | 175 |
A baromfiak testájai | 178 |
A baromfiak életkora, ivara és súlya | 180 |
A baromfiak küllemének fajok és fajták szerinti elbírálása, törzskönyvezés | 184 |
Keltetési gyakorlatok | 188 |
A naposcsibék szállítása és fogadása | 191 |
A baromfiak felnevelése, vándoroltatása | 193 |
Takarmányadagok összeállítása baromfiak részére | 196 |
Évközi selejtezés a baromfitenyésztésben | 198 |
A baromfiak hízlalása | 200 |
Az étkezési tojások osztályozása, minősítése, csomagolása | 202 |
A tenyésztői munka gyakorlati végrehajtása a galambtenyésztésben | 204 |
A galambpadlás berendezése, etetés, itatás, ráetetés, hízlalás | 207 |
A házinyúl külső és belső morfológiája | 208 |
A nyúl küllemi bírálata | 213 |
A házinyúl elhelyezésének formái. A takarmányozás, ápolás, gondozás | 215 |
A ponty boncolása | 218 |
A tógazdaságban előforduló halak meghatározása | 222 |
A méhészeti eszközök és felszerelések használatának gyakorlása | 227 |
Tavaszi kezelési munkák a méhészetben | 236 |
A méhcsalád előkészítése a mézeltetésre. Mézpergetés | 240 |
Szarvasmarha, juhtenyésztés, tejgazdaságtan | 245 |
A szarvasmarha testtájai és küllemének megismerése, értékelése | 247 |
A szarvasmarha belső értékmérő tulajdonságainak vizsgálata | 251 |
A szarvasmarha takarmányozása | 253 |
A borjúnevelés teendői | 255 |
Fejés és tejkezelés | 257 |
Kifejlett és növendék szarvasmarhák ápolása, kezelése, itatása | 261 |
A juh külleme | 263 |
Gyapjúvizsgálat a szál tulajdonságai alapján | 265 |
A bunda vizsgálata | 267 |
A juhok takarmányozása | 269 |
A juhok ápolása, kezelése | 271 |
A szarvasmarha és a juh törzskönyvezése | 275 |
A tej tulajdonságainak a vizsgálata | 286 |
A tej frissességének a megállapítása | 289 |
A tej és a folyékony tejtermékek zsírtartalmának a meghatározása | 292 |
A szilárd tejteréke vizsgálata | 294 |
Sertés- és lótenyésztés | 297 |
A sertés küllemének az értékelése | 299 |
A sertés gondozása, etetése, itatása | 303 |
A sertések takarmányozása | 304 |
A ló küllemi vizsgálata | 308 |
A lovak táplálóanyag és takarmányszükséglete | 310 |
Irodalomjegyzék | 316 |
Tartalomjegyzék | 318 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.