1.062.160

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mezőgazdasági gyakorlati foglalkozások III.

Állattenyésztési gyakorlatok/Kézirat

Szerző
Budapest
Kiadó: Tankönyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 320 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kézirat. Tankönyvi szám: J 11-439. A könyv 103 példányban jelent meg. Kihajtható melléklettel.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Háziállatok anatómiája3
A mikroszkóp kezelése5
Mikroszkópi vizsgáló módszerek11
Háziállataink köztakarója13
Háziállataink csontvázrendszere22
A háziállataink izomrendszere36
A háziállatok emésztőszervrendszerének és emésztésének sajátosságai41
A háziállatok keringési és légzési szervrendszere51
A háziállatok kiválasztó és szaporító szervrendszere56
A háziállataink idegrendszere és érzékszervei61
Általános állattenyésztés és állategészségtan63
Az állatállomány nagyságának az értékelése mezőgazdasági üzemekben65
Gazdasági állataink testsúlyának a meghatározása68
Testméretek fölvétele70
A külső testalakulás bírálása76
Ivarjelleg, ivarérettség, tenyészérettség, ivarzás, párosítás, pároztatás és a mesterséges megtermékenyítés92
Az állatok ápolása és gondozása96
Az állatok elhelyezésének az értékelése102
A ló szerszámainak és a kocsinak az ismerete, a lovak befogása, kifogása és hajtása105
Az egészséges és beteg állar megítélése külső tényezők alapján112
A beteg állatok kezelése és gondozása116
A fertőtlenítés120
Takarmányozástan123
A takarmányok vizsgálata, összetételének a megállapítása125
A takarmányok beltartalom szerinti értékelése129
A takarmányok eltartása és tartósítása136
Gazdasági állataink testsúly szerinti táplálóanyagszükségletének megállapítása, kiszámítása138
A különböző takarmányok gyakorlati ismerete és a takarmányozási táblázatok használata148
Gazdasági állataink etetése és itatása149
Takarmányfejadagok összeállítása, takarmány előirányzat készítése152
Baromfi-, nyúltenyésztés, halgazdasági és méhészeti gyakorlatok169
A baromfiak anatómiai ismertetése vágópróbák és boncolás alapján171
A tojás alakja, alkotórészei és minősége175
A baromfiak testájai178
A baromfiak életkora, ivara és súlya180
A baromfiak küllemének fajok és fajták szerinti elbírálása, törzskönyvezés184
Keltetési gyakorlatok188
A naposcsibék szállítása és fogadása191
A baromfiak felnevelése, vándoroltatása193
Takarmányadagok összeállítása baromfiak részére196
Évközi selejtezés a baromfitenyésztésben198
A baromfiak hízlalása200
Az étkezési tojások osztályozása, minősítése, csomagolása202
A tenyésztői munka gyakorlati végrehajtása a galambtenyésztésben204
A galambpadlás berendezése, etetés, itatás, ráetetés, hízlalás207
A házinyúl külső és belső morfológiája208
A nyúl küllemi bírálata213
A házinyúl elhelyezésének formái. A takarmányozás, ápolás, gondozás215
A ponty boncolása218
A tógazdaságban előforduló halak meghatározása222
A méhészeti eszközök és felszerelések használatának gyakorlása227
Tavaszi kezelési munkák a méhészetben236
A méhcsalád előkészítése a mézeltetésre. Mézpergetés240
Szarvasmarha, juhtenyésztés, tejgazdaságtan245
A szarvasmarha testtájai és küllemének megismerése, értékelése247
A szarvasmarha belső értékmérő tulajdonságainak vizsgálata251
A szarvasmarha takarmányozása253
A borjúnevelés teendői255
Fejés és tejkezelés257
Kifejlett és növendék szarvasmarhák ápolása, kezelése, itatása261
A juh külleme263
Gyapjúvizsgálat a szál tulajdonságai alapján265
A bunda vizsgálata267
A juhok takarmányozása269
A juhok ápolása, kezelése271
A szarvasmarha és a juh törzskönyvezése275
A tej tulajdonságainak a vizsgálata286
A tej frissességének a megállapítása289
A tej és a folyékony tejtermékek zsírtartalmának a meghatározása292
A szilárd tejteréke vizsgálata294
Sertés- és lótenyésztés297
A sertés küllemének az értékelése299
A sertés gondozása, etetése, itatása303
A sertések takarmányozása304
A ló küllemi vizsgálata308
A lovak táplálóanyag és takarmányszükséglete310
Irodalomjegyzék316
Tartalomjegyzék318
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem