kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Agrárszakoktatási Intézet |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 120 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Tankönyvi szám: Má-1005. Néhány fekete-fehér ábrával illusztrálva. |
A termelés és a forgalmazás kapcsolatrendszere | |
Az árutermelés kialakulása éa alapfogalmai | 3 |
A szükséglet, az igény és a kereslet összefüggései | 3 |
A keresletet és a kínálatot befolyásoló tényezők és jellemzőik | 6 |
A kínálat alapösszefüggései | 11 |
A kereslet és a kínálat kapcsolatrendszere | 12 |
A piac és a piaci mechanizmus | 13 |
A mezőgazdaság helye és szerepe, valamint kapcsolatrendszere a nemzetgazdaságban | |
A mezőgazdaság ágazati kapcsolatainak rendszere | 19 |
Az élelmiszer-termelés szerepe a lakosság élelmiszer-ellátásában | 21 |
Az élelmiszer-termelés szerepe a külkereskedelemben | 24 |
A mezőgazdasági és élelmiszer-külkereskedelem jellemzői | 25 |
A mezőgazdaság mint az ipar nyersanyagellátója | 26 |
Az áruforgalmazás | |
Alapfogalmak és összefüggések | 28 |
Az agrármarketing | |
A marketing fogalma és fejlődése | 34 |
A marketing eszközei és környezete | 35 |
Az agrármarketing helye és sajátosságai | 36 |
Az agrármarketing jogi, szabályozási környezete | 39 |
A mezőgazdasági termék, terméktulajdonságok | |
A termék fogalma és csoportosítása | 42 |
A termékhez kapcsolódó fontosabb összefüggések | 43 |
A mezőgazdasági termékek csoportosítása és sajátosságai | 46 |
A mezőgazdasági termékek tulajdonságai és rendszerezésük | 48 |
Az áruk, termékek rendszerezése | |
Az árurendszerezés alapösszefüggései | 52 |
A nemzetközi kereskedelmi, statisztikai árurendszerezés | 52 |
A hazai termékosztályozási rendszerek | 54 |
A mezőgazdasági szolgáltatások rendszerezése | 60 |
Az egyéb termékinformációs, azonosítási rendszerek | 62 |
A minőség, a minősítés és a szabványosítás | |
A minőség fogalma és alapösszefüggései | 63 |
A minőségfejlesztés és a minőségszabályozás | 65 |
Minőségellenőrzés és minősítés | 66 |
A minőségvédelem és tanúsítás | 70 |
A szabványosítás és a szabvány | 72 |
A szabványok rendszerezése hatályuk szerint | 74 |
Az áruvá készítés rendszere a mezőgazdaságban | |
A válogatás, az osztályozás | 77 |
A csomagolás szerepe az árucsere rendszerében | 79 |
Raktározás, szállítás és anyagmozgatás | |
Az áruk termelő (eladó) és vevő közti áramlásának összefüggései | 91 |
A tárolás és raktározás szerepe | 92 |
A raktározás során keletkező károsodások | 93 |
A mezőgazdasági termékek tárolhatósága | 94 |
A tárolás gazdaságosságát befolyásoló tényezők | 96 |
A szállítás és anyagmozgatás szerepe | 97 |
Az árak és a szállítási feltételek | |
Az ár fogalma és alapösszefüggései | 102 |
Az árak csoportosítása | 102 |
A mezőgazdasági termékek árrendszerének történeti áttekitése | 104 |
Az állami szabályozás szerepe a mezőgazdasági termékek forgalmazásásban | 105 |
A mezőgazdasági árképzés sajátosságai | 106 |
A mezőgazdasági termékek árainak differenciálása | 108 |
A tőzsde mint az árkockázat intézménye | 109 |
A termelői és a fogyasztói árak kapcsolata | 112 |
Az árengedmények és egyéb szállítási feltételek | 113 |
Fogalmak kislexikona | 114 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.