A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
Tartalom
ELSŐ RÉSZ
NÖVÉNYTERMELÉSTAN
Első fejezet
A növénytermelés célja és feladata
A növény életfeltételei ....................4
A talaj fogalma és keletkezése..................4
A növényzet hatása a talaj kialakulására ..........8
A talaj alkotórészei ......................9
A talaj tulajdonságai......................11
A talajok víz- és táplálóanyaggazdálkodása.........15
Talajtípusok, talajjavítás....................19
A talaj vizsgálata........................25
Földművelési rendszerek ....................26
A vetésforgó jelentősége ....................29
A növények elhelyezése a vetésforgóban ............30
Az egynyári növények, az évelő fűfélék és pillangósok hatása a
talajra ............................33
A füves vetésforgó típusai. A füves szakasz elhelyezése és feltörése ..........................36
A füves szakasz feltörése....................38
Második fejezet
Trágyázástan
A trágyázás jelentősége .....38
A trágyaanyagok csoportosítása.....39
Az istállótrágya összetétele, értéke, alomanyagok.....40
Az istállótrágya érése......42
Az istállótrágya kezelése .. ..44
Az istállótrágya nagyüzemi kezelése....47
Az istállótrágya foszforsavas erjesztése....49
Az istállótrágyázás ..........50
Az istállótrágyázás idejének megállapítása.......51
Az istállótrágya kihordása és alászántása........52
Erjesztett szalmatrágya és komposzt készítése .. ................53
A fekália (emberi ürülék)........................................55
A zöldtrágyázás jelentősége, zöldtrágyanövények ................55
A zöldtrágyanövények alászántása ............................56
A műtrágyázás jelentősége........................................58
A műtrágyák alkalmazása ....................................61
A műtrágyák keverése és hatása a talajra........................64
Harmadik fejezet
Talajműveléstan
A talajművelés célja. A talajművelő munkák csoportosítása .. 65
A talaj porhanyítása fordítással ................................66
Szántási módok ................................................68
A szántás mélysége ............................................70
A talaj porhanyítása fordítás nélkül............................71
A talaj tömörítése ............................................74
A talaj egyengetése ............................................76
A talaj nyári művelése ........................................77
Tarlóhántás, nyári mélyszántás, trágyaalászántás........ 77
Az őszi mélyszántás és a tavaszi talaj munkák.......... 79
Negyedik fejezet
Vetés, növényápolás, betakarítás
A vetőmag előkészítése ....................84
Vetés ............................................................87
A sorvetőgépek beállítása........................................92
Vetések ápolása ................................................98
A gabonafélék aratása, cséplése, tárolása............100
Gyökér- és gumósok szedése és eltartása............102
Szálastakarmányok betakarítása, szénakészítés ........103
Hordás, kazlazás ........................106
Hatodik fejezet
Öntözés
Az öntözés jelentősége............................................113
Az öntözés gyakorlata......................113
Az öntözővíz mennyisége........................................120
Öntözéses takarmánytermelés..................120
Hetedik fejezet
Silózás
Sillótakarmánnyal az állattenyésztés fejlesztéséért................123
A silózás jelentősége ............................................123
Sillóépítés............................125
A silló megtöltése........................128
Nyolcadik fejezet
Részletes növénytermelés
Gabonafélék termelése .. .. .............131
A gabonafélék népgazdasági jelentősége ....................132
A búza termelése ......................132
A rozs............................139
Árpa ............................140
Őszi árpa..........................142
Tavaszi árpa ........................143
Zab ............................
A köles ...... ........................................147
A kukorica ........................148
Fajtaheterózis vagy hibridkukorica............................151
Pohánka ..........................152
Cukorcirok ........................152
Rizs ............................152
b' Hüvelyesek termelése....................153
Borsó............................153
Bab ............................156
Szójabab ..........................156
Gyökér- és gumósnövények termelése
A burgonya ........................157
Cukorrépa..........................160
Takarmányrépa ......................103
Tarló- vagy kerekrépa........................................164
Murokrépa..........................164
Ipari növények termelése .................165
Káposztarepce ....................165
Ricinus .... ..................166
Napraforgó ...... ..................166
Mák ............................167
Olaj- és rostlen........................168
Kender ..........................168
Gyapot ..........................169
Dohány ..........................170
Új Ipari növényeink ....................172
e) Pillangósvirágú takarmánynövények termelése........172
Lucerna termelése......................173
Vöröshere termelése ....................179
Bíborhere termelése ....................183
Baltacim termelése ....................184
Fehérvirágú somkóró termelése ..............186
Nyúlszapuka termelése ....................................188
Fehérhere termelése ....................189
Egyéves takarmányok........................................190
Csalamádéfélék ......................190
Silókukorica termelése....................191
Szudáni cirokfű ......................192
Takarmánykáposzta ..................192
Keveréktakarmányok ....................193
f) Kettőstermelés ......................196
A kettőstermelés megszervezése ............................196
Kilencedik fejezet
Rét- és legelőgazdálkodás
A rétek és legelők jelentősége..................199
Rétek, legelők osztályozása ..................200
Rétek, legelők javítási munkálatai ..............201
Rét, legelő növényzete......................204
A legelők használata......................207
Szakaszos legeltetés ......................208
A pásztorok feladata......................210
A legelők ápolása, karbantartása................211
A rétek használata és ápolása..................212
Rétek és legelők öntözése....................213
MÁSODIK RÉSZ
ALLATTENYÉSZTÉSTAN
Első fejezet
Állatbonctan és élettan
Az állati test megismerésének Jelentősége ..........214
Az állati test vegyi alkotórészei ................214
Sejtek, szövetek, szervek ...................215
A csontok és a csontváz....................217
Az állati test csontjai......................218
A fogak ............................ 219
Izmok, inak, ínhüvelyek ....................220
Az állati test általános beosztása és tájai............221
Az emésztőszervek rendszere ..................222
Az emésztőcső........................223
Az emésztőcső járulékos mirigyei..............225
Az emésztés ..........................226
A vérrendszer.........................227
A lélekzőszervek rendszere ..................229
A kiválasztó szervek ......................230
A belsőelválasztású mirigyek .................231
Az Ivarszervek rendszere...................231
Az idegrendszer ...... ..................233
Az érzékszervek rendszere...................234
Kültakaró és képletei......................235
Második fejezet
Általános állattenyésztés
Háziállataink változékonysága .. . ..............237
Az öröklődés ........................ 239
A legfontosabb állattenyésztési alapfogalmak..........239
Tenyészet, törzs, család, vérvonal................240
Gazdasági háziállatok értékének megítélése ..........241
Törzskönyvezés ........................246
Tenyésztési módok ..........247
Háziállatok szaporítása ........249
Pároztatási módok ..........249
Hím- és nőnemű állatok számaránya ..253
A vemhesség ..............253
A vemhes állat gondozása.......253
A/ ellés és az ellés körüli teendők ..254
A koraszülés és elvetélés ........255
Az anyaállat gondozása ellés után....255
Az újszülött kezelése ..255
Harmadik fejezet
Takarmányozástan
A takarmányozás jelentősége..................256
A takarmányok alkotórészei és azok szerepe..........257
A takarmányok összetétele..................257
A takarmányok táplálóértékének megjelölése............260
Egyéb mértékegységek a takarmányok táplálóértékének kifejezésére ............................263
Az állatok táplálóanyagszükséglete................263
A napi takarmányszükséglet megállapítása ... 264
A takarmányok csoportosítása és Ismertetése..........265
Szálastakarmányok .......... .....265
Zöldtakarmányok......................................265
Szénák ..........................269
Szalma, törek, pelyva..............................269
Gyökér és gumós takarmányok ..............270
Szemestakarmányok ................................270
Gabonamagvak .....................271
Hüvelyes magvak......................272
Mezőgazdasági ipari melléktermékek ..........273
Állati eredetű takarmányok ..............275
Takarmánykiegészitő anyagok.................276
Az ivóvíz .................. ................273
A takarmányok eltartása................................279
A takarmányok előkészítése.........
Takarmányok összeállításának alapelvei és az etetés rendje 282
Különböző gazdasági állatok takarmányozásának alapelv.. 284
Negyedik fejezet
Állategészségügyi alapismeretek
Az állattenyésztés egészségügyi feltételei .. ..........306
Az egészség és betegség jelei..................307
Első segélynyújtás és a gyógyszerek beadása................308
A betegség okai és osztályozásuk...............309
Állategészségügyi rendészeti intézkedések..........311
Bejelentési kötelezettség .........312
A zárlat ...........................312
A kártalanítás.................312
Az állatszavatosság .....................313
Ötödik fejezet
Lótenyésztés
A lótenyésztés jelentősége..................313
A ló külső formáinak a megítélése................314
A ló életkorának meghatározása................318
A lábállások ..........................318
A ló mozgása..........................319
A ló szőre, színe, jegyei ....................319
A lovak elnevezése használat, ivar és kor szerint........320
A lovak származása és csoportosítása.............320
Az ősi magyar ló........................320
A Magyarországon tenyésztett külföldről származó lófajták .. 320
Az arab telivér ........................320
Az angol telivér ........................321
A lipicai ............................321
Az amerikai ügető................................321
Hazai melegvérű lovaink..................321
A Noniusz-törzs ......... .............321
A Gidrán-törzs ........................322
A mezőhegyesi félvér ......................322
A kisbéri félvér .......................322
Hidegvérű lovaink.......................323
A Szovjetunió lófajtái .. ....................323
A ló tenyésztése és gondozása..................324
A tenyésztés be vétel .....................324
Tenyésztési ellenőrzés......................324
A párosítás, sárlás. fedeztetés és mesterséges termékenyítés .. 325
A vemhesség. az ellés és az elvetélés.............320
Az újszülött csikó gondozása..................327
Csikónevelés választástól befogásig ...... ........328
A lovak takarmányozása, elhelyezése, ápolása .. ......328
A ló takarmányozási rendje .................328
A csikó takarmányozása................ .. 328
A vemhes és szoptató-; kancák takarmányozása .......329
A tenyésznének takarmányozása...............330
A kifejlett Igáslovak takarmányozása.............330
A lovak elhelyezése ....................330
A lovak ápolása ......................330
A Jó értékét csökkentő tulajdonságai............331
A lovak rossz szokásai ..................331
A lovak öröklődő hibái ......................332
A lovak leggyakoribb betegségei ...............332
Élősködők által okozott betegségek ... .....332
Fertőző betegségek..............................332
Egyéb betegségek .. .......333
A ló használata. A csikó betanítása....334
A ló szerszámai ..........335
A ló használata .........335
Hatodik fejezet
Sertéstenyésztés
A sertéstenyésztés népgazdasági jelentősébe ..........336
A sertés külső formáinak megítélése......................337
A hazánkban tenyésztett sertésfajták ..................338
A mangalica ........................338
A magyar fehér hússertés.................339
A Szovjetunió sertésfajtái....................339
A tenyészsertések értékelése ......................339
A sertések szaporítása ...................339
A sertések takarmányozása és hizlalása .. .. ......341
A takarmányok előkészítése ........ .........341
Az etetés és Itatás módja....................342
A sertések táplálóanyagszükséglete................342
A szopós malacok takarmányozása...............342
A választott malacok takarmányozása..............343
Süldők takarmányozása ............ ........344
A vemhes és szoptató kocák takarmányozása..............344
A tenyészkanok takarmányozása ................346
A sertéshízlalás ........................346
A hizlalás ellenőrzése.....................348
A hízósertések elhelyezése és ápolása..............348
Zsírsertések hizlalása......................349
Az expresszhizlalás........................349
A tenyésztésből kiselejtezett Idős sertések hizlalása........349
Hússertések hizlalása ......................350
A sertések törzskönyvelése..................351
A sertések leggyakoribb betegségei .............35!
Az élősködők által okozott betegségek...... ............351
Fertőző betegségek ....................352
Egyéb betegségek......................353
Hetedik fejezet
Szarvasmarhatenyésztés
A szarvasmarhatenyésztés népgazdasági jelentősége....353
A testalakulás megítélése..............354
A szarvasmarha bőre, szőre, színeződése és jegyei....358
Testméretek és súlymeghatározás..........361
A szarvasmarha rossz szokásai ..........361
Fontosabb szarvasmarhafajták Ismertetése .. ..361
A magyar tarkamarha..............361
A magyar (alföldi szarvasmarha)......................363
A szimmentáli marha......................363
A borzderes marha......................364
A Szovjetunió szarvasmarhafajtái......................364
A tenyészállatok kiválasztása......................365
A termelőképesség ellenőrzése és a törzskönyvelés......................368
A tenyésztésbevétel és a kiselejtezés ideje......................369
Az üzekedés......................369
A borjazások egyenletes elosztása......................370
A párosítás és a pároztatás......................370
A vemhes tehenek ápolása és elapasztása......................371
Az ellés, elléskörüli teendők......................372
Az anya ápolása ellés után......................373
Az újszülött borjú ápolása......................373
A borjú felnevelése az elválasztásig......................374
A mesterséges borjúnevelés......................376
Borjak Stejman-rendszerű felnevelése......................378
Növendék szarvasmarhák felnevelése......................379
A szarvasmarha takarmányozása......................382
A tehenek takarmányozása......................382
Egyedi takarmányozás......................382
A tehenek szárazra állítása......................383
Előkészítő takarmányozás vagy kitőgyeltetés......................383
Az előetetés vagy ráetetés......................383
Tehenek nyári takarmányozása......................384
A tehenek téli takarmányozása......................384
Bikák takarmányozása......................385
Igásökrök takarmányozása......................386
Takarmányelőkészítés......................386
A szarvasmarha tartása, ápolása, elhelyezése......................386
Körömápolás......................387
Elhelyezés......................387
A szarvasmarha hasznosítása......................389
A tejtermelés mennyiségét befolyásoló tényezők......................389
A szarvasmarha igázása......................390
Szarvasmarhahízlalás......................391
A szarvasmarhák leggyakoribb betegségei......................391
Élősködők......................391
Fertőző betegségek......................391
Egyéb megbetegedések......................392
Nyolcadik fejezet
Tejgazdasági ismeretek
A tej képződése......................393
A tej mennyiségét és minőségét befolyásoló tényezők......................393
A tej összetétele......................394
A tejben található baktériumok, tejhibák......... 395
A tej kezelése fejés után....................396
A tej vizsgálata ........................398
Kilencedik fejezet
Juhtenyésztés
A juh tenyésztés népgazdasági jelentősége . ...........399
A Juhok elnevezése kor és ivar szerint............400
A juh testalakulása ......................400
Gyapjúismeret .......................401
Gyapjúféleségek ................... . 403
Legfontosabb juhfajták ..................403
A magyar fésűs merinó..................................403
A cigája ......................404
A racka .........................404
A cikta ........................404
A karakul........... .............404
A Szovjetunió juhtenyésztése................405
A tenyészjuhok kiválasztása ...... ..........406
A juhhodály berendezése és felszerelése ............407
A juhok takarmányozása ....................406
A juhok egészségének megóvása ................410
Pároztatás. vemhesség, ellés. tej-, gyapjú- és hústermelés .. .. 412
A juh termelése .. .......................414
Gyapjútermelés ....................414
A juhok tejtermelése ................
A Juhok hústermelése ................ 417
Tizedik fejezet
Baromfitenyésztés
A baromfi tenyésztés népgazdasági jelentősége ..418
A baromfitartás és tenyésztés alapkövetelményei....418
A baromfiak külső formál és a kiválogatás ..420
A Magyarországon tenyésztett tyúkfajták....421
A nemesített magyar tyúk..........421
Kopasznyakú magyar tyúk ........421
A vörös izlandi (rhode) ..........421
A kendermagos plimut............421
A fehér leghorn .............421
A Szovjetunió tyúktenyésztése..........422
Tenyészállatkiválogatás, nemesítés, takarmányozás.....422
A tyúkok takarmányozása............423
A baromfiak szaporítása ............426
Egyéb baromfiak tenyésztése ..........429
A víziszárnyasok tenyésztése......................429
A pulyka tenyésztése......................430
A gyöngytyúk tenyésztése......................431
Baromfibetegségek......................431
Harmadik rész
Zöldségtermelés
Első fejezet
A zöldségtermelés tárgya......................433
A zöldségtermelés népgazdasági jelentősége......................434
Talajművelés és vetésforgó......................435
A trágyázás......................436
A zöldségfélék szaporítása......................437
Ápolási munkák......................441
Zöldségfélék szedése......................443
Zöldségfélék eltartása......................443
Második fejezet
Részletes ismeretek
Káposztafélék......................444
Gyökér- és gumósnövények......................446
Sárgarépa......................446
Petrezselyem......................447
Gumós zeller......................447
Retek......................447
Cékla......................447
Hagymafélék......................448
Vöröshagyma......................448
Fokhagyma......................448
Kobakosok......................449
Uborka......................449
Spárgatök......................449
Cukordinnye......................450
Görögdinnye......................450
Csucsorfélék......................451
Paprika......................451
Fűszerpaprika......................451
Paradicsom......................451
Hüvelyesek......................452
Zöldborsó......................452
Zöldbab......................452
Levélzöldek......................453
Fejessaláta ........................453
Spenót ..........................453
Évelők ............................454
Kerti sóska ........................454
Torma ..........................454
Spárga ...... ............... .. .. 454
NEGYEDIK RÉSZ
GYÜMÖLCSTERMELÉS
Első fejezet
A gyümölcstermelés népgazdasági jelentősége........456
A gyümölcsös........457
Gyümölcstermő növények csoportosítása és leírása........459
A gyümölcstermő növényét szaporítása........463
Csemeteiskola ..........464
Az oltványiskola........465
Gyümölcsös létesítése........468
Telepítési engedély........469
ültetési rendszerek........469
Fák térigénye........469
A telepítés előkészítése........470
Fiatal fák gondozása ..........470
fiatal fák kezelése........472
Köztestermelés........474
Termőgyümölcsös kezelése........475
Trágyázás........475
Öntözés ..........475
A koronaritkítás......476
Kéregápolás........477
A korona ifjítása........477
Átoltás ..........478
Gyümölcsritkítás........478
Az ágak feltámasztása........478
A gyümölcsös talajmunkái........479
Gyümölcsszedés........479
Válogatás, osztályozás ..480
Csomagolás ......480
Második fejezet
Növényvédelem
Legfontosabb permetezőszerek
Bordóilé ........481
Mészkénlé........481
Olajos permetezőszerek ..................481
Gyümölcsfa karbolineum..................482
Sárgaméreg ........................482
Nikotin ..........................482
Idegméreg ........................432
Gyomorméreg, arzén....................482
Egészségvédelmi rendszabályok a permetezésnél ......482
Növények betegségei és kártevői...............483
A gyümölcstermő növények gyakori betegségei ......483
Lisztharmat ........................483
Varasodás (Fuslcladlunn) .................483
Monilia vagy vánkospenész ................483
A levéllikasztó gomba ..................................484
Szilvalevél vörösfoltossága..................484
Gyümölcsfarák ......................484
A gyökérgolyva .....................484
Őszibarack levélfodrosodás ................484
A Gyümölcsfákat károsító rovarok...............485
Pajzstetvek .......... ............485
Almamoly..........................485
A levéltetvek......................486
Bimbólikasztó bogár ...................487
Forágó lepkék.......................487
Galagonyapille, sárgafarú pille ..............487
Amerikai szövőlepke ....................487
A téli araszolok ......................487
Pókhálós molyok ......................437
Eszelények..........................487
Bundás bogár.......................488
Cseresznyelégy ....................488
Poloskaszagú szilvadarázs..................489
Vértetű ..........................489
Gyapjas pille.......................489
Gyűrűs pille ........................489
Permetezési előírás .....................489
Alma és körte........................489
Kajszi ..........................490
Cseresznye és meggy ..................490
Szilva...........................490
őszibarack ........................490
Harmadik fejezet
Alma-gyümölcsűek termelése ..................491
Az alma termelése.......................491
Körte termesztés ......................492
Birs- és naspolya termesztés ................493
Csonthéjas gyümölcsűek termesztés 403
Cseresznyetermesztés ................................493
Meggytermesztés ..................................494
Szilva termeszt és ........................................494
Kajszitermesztés .....................495
Őszibaracktermesztés..................495
Mandulatermesztés ..........
Diótermesztés........................497
Bogyósgyümölcsűek termesztése ................497
Szamócatermesztés ..........................497
Ribiszketermesztés ...................498
Köszmétetermesztés ....................499
Málnatermesztés ......................499
ÖTÖDIK RÉSZ
SZŐLŐMŰVELÉS
Első fejezet
A szőlőtermelés jelentősége .................. 500
A szőlőnövény és környezete..................501
A szőlőtőke leírása........................502
A szőlő csoportosítása......................505
A szőlő szaporítása.......................505
A szőlő tömegszaporítása.................505
A szőlő telepítése........................506
A szőlő ápolási munkál ....................511
A szőlő metszése ......................511
A szőlő zöld munkái ....................516
Kötözés ..........................517
Csonkázás..........................517
A szőlő talajmunkái és trágyázása..............517
A szőlő nyitása ......................518
A szőlő kapálása ......................518
A szőlő trágyázása.....................519
Második fejezet
Növényvédelem ........................520
Időjárás okozta károk....................520
Élettani betegségek ..................521
Legfontosabb gombabetegségek ................521
A peronosára ......................522
A lisztharmat.......................522
legfontosabb állati kártevők ..................522
Filoxera ..........................523
A szőlőmoly ........................523
A cserebogár .. .. ....................523
A darazsak ................... .. 523
Harmadik fejezet
A szüret ...........................524
A termes feldolgozása......................526
Tőkepótlás az ültetvényben ..................527
Szőlőfajták ........... ..............529
HATODIK RÉSZ
ÜZEMSZERVEZÉS
Első tejeset
Üzemszervezés és tervezés az állami gazdaságokban
Az állami gazdaságok feladatai.................531
Állami gazdaságok, mint állami vállalatoknak jellemzői .. 533
Az üzemszervezés feladatai ..................534
Az állami gazdaságok profiljának megállapítása ........537
Az üzemágak ........................538
Az üzemágak aránya....................539
Az üzemi arányok helyességének ellenőrzése.......540
Az állami gazdaságok profiljai................543
Az állami gazdaságok üzemi- és munkaszervezete ......550
Az állami gazdaságok dolgozóinak bérezése .. . .... 553
A gazdaságok belső megerősítése ................556
Az állami gazdaságok tervének szerkezete............559
Az állami gazdaságok tervezésének rendszere..........562
A növénytermelés megszervezése és tervezése........564
A Viljamsz-féle füvesvetésforgós földművelési rendszer .. .. 565
A füves vetésforgó formái..................566
A takarmánytermelés megszervezése ............567
Az állami gazdaságok növénytermelési tervének szerkezete .. 569
Az állattenyésztés megszervezése és tervezése..........569
Állattenyésztési üzemágak megszervezése ........571
Az állattenyésztés gazdaságossága..............572
Az állami gazdaságok állattenyésztési tervének szerkezete .. 573
A tervek '.ebontása......................574
A tervek teljesítésének ellenőrzése ..............576
Második fejezet
Üzemszervezés és tervezés a termelőszövetkezetekben
A termelőszövetkezeti üzem ..................577
Jellege.......................................577
Feladata ............ ..........578
A termelőszövetkezeti üzemek szervezése...........579
Termelőszövetkezet és gépállomás kapcsolata ....................580
Tervkészítés és a tervek lebontása a termelőszövetkezetekben.. 585
A termelési terv kidolgozása................585
A bevétel-kiadási előirányzat kidolgozása.........586
A tervek lebontása.....................588
Munkaszervezés a termelőszövetkezetekben ........589
Jövedelemelosztás a termelőszövetkezetekben ..... . . 592
A jövedelem elosztásnak elvei ...... .....592
Termelőszövetkezeti alapok ...............592
A tagok között szétosztható jövedelem.........594
Munkaegység .......................595
Prémium .........................598
HETEDIK RÉSZ
ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK
A mezőgazdaság fejlesztését célzó legfőbb párt- és kormányhatározatok rövid ismertetése................599
Az MDP Központi Vezetődnének és a Magyar Népköztársaság
Minisztertanácsának határozata a mezőgazdasági termeit?
fejlesztéséről ........................599
A Népköztársaság Elnöki Tanácsának törvényerejű rendelete az
állami begyűjtés többéves rendszeréről............604
A mezőgazdasági termelőszövetkezet minta-alapszabálya 606
Mezőgazdasági kutatóintézetek és kísérleti gazdaságok .. .. 608
Mezőgazdasági Szakoktatási Intézmények............612
I. Agrártudományi Egyetem
II. Mezőgazdasági Akadémiák
ül. Mezőgazdasági Főiskolák
IV. Mezőgazdasági Technikumok
NYOLCADIK RÉSZ
A mezőgazdaságban leggyakrabban előforduló terület-, köbtartalom- és súlyszámítások................615
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.
Google, Facebook, Apple, Microsoft fiókkal való belépés/regisztráció eseténautomatikusan elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket.
Elfelejtett jelszó
Kérjük, adja meg azonosítóját, és a hozzá tartozó email címet, hogy jelszavát elküldhessük Önnek!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Azonosító név/E-mail cím* Azonosító és e-mail cím megegyező
E-mail cím*
(2009 március óta a regisztrált ügyfelek azonosító neve megegyezik az email címmel)
Ha az azonosítóját sem tudja megadni, kérjük, hívja az ügyfélszolgálati vonalat:
+36-62-452-833
×
1
2
3
Regisztráció
×
Regisztráció
Regisztrációja sikeresen megtörtént.
Megadott e-mail címére megerősítő e-mailt küldtünk. Ahhoz, hogy a regisztrációja véglegesedjen, és le tudja adni rendeléseit, kérjük, kattintson a levélben található linkre. A megerősítő link a kiküldéstől számított 48 óráig érvényes, ezután a regisztrációs adatok törlésre kerülnek.
Kérjük, jelölje meg az érdeklődési körébe tartozó témaköröket!
Mehet
×
Regisztráció
Az ön által megjelölt témakörök:
Temakor_1
Beállíthatja, hogy emailben értesítőt kapjon az újonnan beérkezett példányokról a bejelölt témaköröknek megfelelően.
Beállított értesítőit belépés után bármikor módosíthatja az Értesítő menüpont alatt:
létrehozhat új témaköri értesítőt
inaktiválhatja értesítőjét, ha éppen nem kíván a megadott témában értesítőt kapni
törölheti véglegesen az adott értesítőjét
szerkesztheti jelenlegi értesítőjét, ha még részletesebben szeretné megadni mi érdekli.
Az Ön választása alapján naponta vagy 3 naponta kap tőlünk emailt a beállított értesítőjéről.