kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Agrárinformációs Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Műanyag kötés |
Oldalszám: | 1.991 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-5025-25-4 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
I. kötet | |
Előszó | 7 |
Általános adatok, számítások | 9 |
Szakoktatási és kutatási statisztika | 11 |
Rendszerszemléleti alapok | 16 |
Mértékegységek | 18 |
Gazdasági mutatók | 37 |
Termelési függvények | 38 |
Piacszervezés (marketing) | 42 |
Számítástechnikai alapismeretek | 49 |
Anyagok, gyártmányok | 62 |
Energiagazdálkodás | 94 |
Biomassza | 115 |
Biotechnológia | 125 |
Gépesítés | 133 |
Erőgépek adatai | 135 |
Munkagépek adatai | 210 |
Gépkarbantartás | 263 |
Üzemeltetés | 285 |
Fagazdaság | 319 |
Erdővagyon-gazdálkodás | 323 |
Fatermesztés | 333 |
Erdőhasználat | 388 |
Elsődleges faipari termékek | 403 |
Fakereskedelem | 410 |
II. kötet | |
Nagy József: Zöldségtermesztés | 7 |
Nagy József: Statisztikai adatok | 9 |
Nagy József: Termesztéstechnológiai adatok | 11 |
Nagy József: Általános és speciális adatok | 27 |
Nagy József: Hajtatás | 43 |
Kolozsvári Béla: Talajelőkészítés | 49 |
Hirka János - Nagy József: Magtermesztés | 53 |
Kolozsvári Béla - Erdész Ferencné: Ökonómia | 61 |
Aponyiné Garamvölgyi Ilona - Szabó Lajos: Növényvédelem | 101 |
Hornok László: Gyógy- és fűszernövények termesztése | 139 |
Gyógy- és fűszernövény magvak minőségi jellemzői | 141 |
Állandó helyre vethető egyéves gyógy- és fűszernövények termesztése | 144 |
Állandó helyre vethető kétéves gyógy- és fűszernövények termesztése | 145 |
Magról vethető évelő gyógy- és fűszernövények termesztése | 146 |
Vegatatív szaporítású évelő gyógy- és fűszernövények termesztése | 147 |
Drogok minőségi követelményei | 148 |
Növényi illóolajok | 150 |
Papp János: Gyümölcstermesztés | 152 |
Gyúró Ferenc: Statisztikai adatok | 155 |
Nyéki József: Biológiai tényezők | 159 |
Nyéki József: Fajok és fajták virágzása és termékenyülése | 181 |
Hrotkó Károly: Alanyok | 182 |
Hrotkó Károly: Faiskola | 203 |
Gyúró Ferenc: Technológia | 212 |
Gyúró Ferenc: Technológiai rendszerek | 212 |
Gyuró Ferenc: A koronaformák tényezői | 217 |
Gyuró Ferenc: A gyümöcsfák metszése | 225 |
Papp János: Talaj és tápanyag | 233 |
Gyúró Ferenc: Szüret és tárolás | 251 |
Bognár Sándor: Növényvédelem | 262 |
Z. Kiss László: Ökonómia és szervezés | 290 |
Balogh István: Szőlőtermesztés | 305 |
Balogh István: Statisztikai adatok | 305 |
Balogh István: Biológiai tényezők | 316 |
Balogh István: Technológia | 316 |
Seprős Imre: Növényvédelem | 343 |
Seprős Imre: A szőlő vegyszeres gyomirtása | 353 |
Seprős Imre: Trágyázás | 360 |
Klenczer Andrásné: Munkaszervezés | 363 |
Klneczer Andrásné: a szaporítóanyag-termelés szervezése | 376 |
Klenczer Andrásné: A telepítés szervzése | 381 |
Török Sándor: Borgazdaság | 385 |
Statisztikai adatok | 287 |
Borkészítés és -kezelés | 392 |
Minőségi előírások | 405 |
A must és a bor összetétele, vizsgálatok | 413 |
Mikrobiológia | 433 |
Anyagok, gépek, eszközök | 438 |
Nagy Béla: Dísznövénytermesztés | 453 |
Tárgymutató | 499 |
III. kötet | |
Babinszky M.: Általános állattenyésztés | 9 |
Babinszky M.: Általános adatok | 11 |
Horváth M.: Szaporítás | 15 |
Horváth M.: Biotechnika, biotechnológia | 26 |
Horváth M. Állategészségügy | 42 |
Holló I.: A gazdasági állatok viselkedése | 58 |
Holló I.: Elhelyezés, istállózás | 60 |
Horváth M.: Szállítás és vágás | 70 |
Széles Gy.: Gazdasági jellemzők | 75 |
Henics Z.: Takarmányozás | 79 |
Henics Z.: Általános fogalmak | 81 |
Henics Z.: Takarmányenergia | 93 |
Baintner F.: Takarmánytartósítás | 104 |
Henics Z. - Kalocsa J.: Takarmányelőkészítés | 122 |
Dér F. - Henics Z.: Gyepgazdálkodás | 126 |
Holló I.: Szarvasmarhatenyésztés | 131 |
Általános adatok | 133 |
Élettan, higiénia | |
Állategészségügyi adatok | 141 |
Értékmérő tulajdonságaok | 141 |
Küllem | 150 |
Fajta | 152 |
Nemesítés | 155 |
Tenyészértékbecslés | 158 |
Henics Z.: Takarmányozás | 167 |
Henics Z.: Takarmányok | 183 |
Holló I. - Fehér I.: Tartástechnológia | 201 |
Etológia | 216 |
Széles Gy. - Kalmár S.: Ökonómia | 219 |
Pászthy Gy.: Juh- és kecsketenyésztés | 227 |
Pászthy Gy.: Juhtenyésztés | 229 |
Általános adatok | 229 |
Anatómiai és fiziológiai jellemzők | 232 |
Hústermelés | 233 |
Gyapjútermelés | 240 |
Tejtermelés | 242 |
Nemesítés | 243 |
Technológiai adatok | 248 |
Fontosabb juhbetegségek | 251 |
Henics Z. - Kakuk T.: Takarmányozás | 253 |
Pászthy Gy.: Kecsketenyésztés | 263 |
Antunovits D.: Lótenyésztés | 265 |
Statisztikai adatok | 267 |
Tenyésztési adatok | 268 |
A ló teljesítménye | 272 |
Lóbetegségek | 276 |
Henics Z. - Kakuk T.: Takarmányozás | 277 |
Házas Z.: Sertéstenyésztés | 281 |
Házas Z.: A sertés elhelyezése | 283 |
Házas Z.: Tenyésztés és tartás | |
Házas Z.:Anatómiai és élettani adatok | |
Házas Z.: A sertés testének felépítése | |
Csató L. - Házas Z.: Termelési adatok | 287 |
Házas Z.: Sertéshízlalás | 296 |
Házas Z.: Kocatartás | 297 |
Házas Z.: Malacnevelés | 298 |
Csató L.: Vágósertés értékesítése, minősítése | 302 |
Csató L.: Törzskönyvezés | 30 |
Henics J. - Kakuk T.: Takarmányozás | 315 |
Széles Gy.: Ökonómia | 322 |
Perényi M.: Baromfitenyésztés | 327 |
Ballay-né: Általános ismeretek | 329 |
Ballay-né: Tartás | 330 |
Henics Z. - Kakuk T. - Laki J.:Takarmányozás | 337 |
Bogenfürst F.: Keltetés | 343 |
Ballay-né: Tyúktenyésztés | 348 |
Fajták | 348 |
Termelési adatok | 350 |
Perényi M.: Pulykatenyésztés | 359 |
Perényi M.: Gyöngytyúktenyésztés | 366 |
Miklósné Horváth E.: Kacsatenyésztés | 369 |
Házikacsa | 369 |
Pézsmakacsa | 374 |
Mulard kacsa | 375 |
Milkósné Horváth E.: Lúdtenyésztés | 376 |
Ballay A.: Egyéb kisállatok | 385 |
Ballay A.: Nyúl és egyéb prémes állat | 387 |
Ballay A.: Húsnyú | 387 |
Henics Z.: Nyúltakarmányozás | 388 |
Ballay A.: Prémes állatok | 393 |
Ballay A.: Angóra | 393 |
Ballay A.: Egyéb prémes állatok | 396 |
Kurdi Cs.: Róka, nutria, csincsilla, nyérc | 396 |
Ballay A.: Galamb | 397 |
Suhayda J.: Méh | 399 |
Körmendi S. - Vörös G.: Halgazdaság | 405 |
Sugár L.: Vadgazdálkodás, vadászat | 421 |
Szakály S.: Tejgazdaság | 435 |
A tej összetétele | 436 |
A tej táplálkozásbiológiai jellemzői | 438 |
Tejkezelés és -tárolás | 441 |
Babinszky M.: Kisárutermelés | 443 |
Betűrendes névmutató | 453 |
IV. kötet | |
Urbán László: Agrometeorológia | 7 |
Stefanovits Pál: Talajtan | 39 |
Birkás Márta: Talajművelés | 57 |
Tuba Zoltán: A növény és élete | 79 |
Szabó Miklós: Növénytermesztés | 123 |
Petrasovits Imre: Öntözés, vízrendezés, melioráció | 213 |
Kovács Imre - Kovács Gábor: Növényvédelem | 319 |
Kovács Imre - Kovács Gábor: Tápanyagellátás | 457 |
Szalai György: Termésbecslés | 539 |
Szalai György: Tárolás |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.