1.056.329

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mexikói konyha

Több mint 100 fontos recept

Szerkesztő
Fordító
Budapest
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 240 oldal
Sorozatcím: Szakácskönyvtár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 15 cm x 12 cm
ISBN: 978-963-9731-71-4
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
Bevezető
A változatos és különleges mexikói konyha a szó szoros értelmében vett fúziós konyha, amelyet a különféle kultúrák bonyolult rétegződése alakított ki. Az őslakos indián... Tovább

Előszó

Részlet:
Bevezető
A változatos és különleges mexikói konyha a szó szoros értelmében vett fúziós konyha, amelyet a különféle kultúrák bonyolult rétegződése alakított ki. Az őslakos indián civilizációkkal kezdődött, amelyekre rányomták bélyegüket a spanyol uralom évszázadai, miként más európai hódítók is.
A mexikói konyha lelke az ősi gyökereknél rejtőzik, az azték, tolték, zapoték és maja kultúrában. Innen erednek az édes vagy erős chilipaprikával, szárított vagy zöldfűszerekkel és zöldségekkel készült, mély tüzű, gazdag mártások, amelyek annyira jellemzők a mexikói konyhára. A hosszú ideig párolt hús is jellegzetes fogás, az erőleves pedig a mindennapok étkeinek nélkülözhetetlen alapja, pörkölteket, babos vagy rizses ételeket ízesít és tesz szaftosabbá. A halakat csípős fűszerkrémekkel vagy chilivel ízesítik, tortillába vagy illatos levelekbe burkolják.
Az ország őshonos növényeit felhasználó indián konyhaművészethez a spanyol betelepülőké is hozzájárult, nem utolsósorban Vissza

Fülszöveg


A vibrálóan eleven és izgalmas mexikói konyhát különféle kultúrák sok évszázados konyhaművészeti hagyományainak bonyolult rétegződése alakította igazi „fúziós" konyhává. Az azték, tolték, zapoték és maja törzsek ősi tradícióihoz a spanyol hódítók új alapanyagokkal és egyfajta mediterrán életérzéssel járultak hozzá. A könyv a legjobb hagyományos mexikói receptek gyűjteményét kínálja a legkülönfélébb alkalmakra. Akár gyors ebédhez vagy vacsorához keresünk receptet, akár komplett mexikói stílusban megrendezett partihoz vagy fogadáshoz: mindenki megtalálja a kedvére valót.
• 112 ízletes és autentikus mexikói recept
• rövid bevezető hasznos ötletekkel az egyes fejezetek előtt
• könnyen áttekinthető lista a hozzávalókról, és az elkészítés módja lépésről lépésre
• minden recept mellett inspiráló fotóillusztrációk

Tartalom


szakácskönyvtár
mexikói konyha
bevezető 4
levesek és étvágygerjesztők 6
húsok és szárnyasok 56
halak és a tenger gyümölcsei 112
vegetáriánus ételek 148
sütemények és desszertek 208
receptmutató 240
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem