1.066.213

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Villásreggelitől a gálavacsoráig

A rendezvényszervezés elmélete és gyakorlata

Szerző
Grafikus
Lektor
Budapest
Kiadó: Szerzői magánkiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 583 oldal
Sorozatcím: Gasztro könyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 17 cm
ISBN: 963-460-262-2
Megjegyzés: Néhány színes fotóval és fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Amikor több mint egy évvel ezelőtt megkeresett e kötet két szerzője támogatásomat kérve, magam sem gondoltam, hogy vállalkozásuk ily sikerrel jár.
Szívesen támogattam őket elképzelésükben, hiszen... Tovább

Előszó

Amikor több mint egy évvel ezelőtt megkeresett e kötet két szerzője támogatásomat kérve, magam sem gondoltam, hogy vállalkozásuk ily sikerrel jár.
Szívesen támogattam őket elképzelésükben, hiszen a gasztronómia olyan területét - a vendéglátó rendezvényeket - kívánták feldolgozni, amely hihetetlenül fontossá vált napjainkra, és amelynek sajnos az iskolai tankönyvek is csak epizódszerepet szánnak.
Elolvasva a művet tanúsíthatom, alapos és lelkiismeretes munkát végzett a szerzőpáros. A több évtizedes szakmai gyakorlat és oktatói múlt érződik a művükön. Vissza

Tartalom

Tartalomjegyzék3
Előszó9
Bevezető11
A vendéglátó rendezvények13
A vendéglátó rendezvények jellemzői154
A rendezvények előnyei16
A sikeres rendezvény jellemzői18
A megrendelő szempontjából19
A résztvevő szempontjából20
A vendéglátó üzlet szempontjából21
A rendezvénypiac résztvevői21
Megrendelők22
A rendezvény szervezői, lebonyolítói24
Kapcsolódó szolgáltatást nyújtók25
A vendéglátó rendezvények csoportosítása29
A rendezvény alapvető célja31
Társas étkezések31
Társas összejövetelek32
Gasztronómiai rendezvények34
A rendezvény kezdeményezője35
Külső kezdeményezésű35
Saját kezdeményezésű36
A megrendelés helyszíne36
Házon, üzleten belüli rendezvények36
Házon, üzleten kívül lebonyolított rendezvények36
A vendégek elhelyezése36
Álló jellegű37
Ültetett jellegű37
Ültetett-álló jellegű37
Az ellátás módja38
Asztalnál történő felszolgálás38
Büfészerviz38
Tálcáról történő kínálás38
A vendégek létszáma39
Kis rendezvény39
Közepes rendezvény39
Nagy rendezvény39
A lebonyolítás színvonala39
Egyszerű rendezvény40
Közepes színvonalú40
Különleges, exkluzív színvonalú40
Protokolláris rendezvény40
A rendezvények helyszínei41
Rendezvényhelyszínek zárt térben43
Házon, üzleten belüli helyszínek43
Házon, üzleten kívüli helyszínek55
Rendezvényhelyszínek a szabadban57
A házhoz, üzlethez tartozó közvetlen szabadtéri helyszínen57
A háztól, üzlettől távoli szabadtéri helyszínen59
A rendezvények feltételrendszere61
A rendezvények tárgyi feltételei63
Berendezési tárgyak, bútorok63
Asztali felszerelések72
Tálak, tálalóedények83
Szállítóeszközök84
Díszítőeszközök85
Munkaruha86
Technikai berendezések88
A rendezvények személyi feltételei89
A személyzettel szemben támasztott követelmények89
Teendők új dolgozók felvételekor90
A rendezvényekkel foglalkozó szervezeti egységek91
A rendezvények egyéb feltételei94
A rendezvények szervezése97
A rendezvényszervezés folyamata99
A rendezvények értékesítésének előkészítése100
A rendezvények felvétele110
A rendezvény előkészítése116
A rendezvény lebonyolítása121
A rendezvények utómunkálatai123
A rendezvények választéka127
A választék összeállításának szempontjai129
A rendezvények választékára vonatkozó irányzatok132
Az igények változása132
Új szakmai irányzatok133
A büfészerviz135
A büfészerviz előnyei137
A büfészerviz hátrányai138
A büfék formái139
Az igénybevevők köre szerint139
A büfék elhelyezése szempontjából140
A kialakítás szempontjából142
A büfé kínálata szerint143
Az ételválasztéktól függően144
A büfék elhelyezése144
Az elhelyezés szempontjai145
A büfék helytelen elhelyezése149
A büfék elhelyezése a gyakorlatban153
A büfészerviz szervezése154
Előkészítési feladatok154
A büfészerviz utómunkálatai168
A díszterítés169
Gyakorlati tanácsok a terítéshez, díszterítéshez171
A díszterítés menete173
A díszterítés előkészítése173
A díszterítés végrehajtása189
A díszterítés befejező műveletei213
A vendéglátó rendezvények szervezése217
Állófogadás219
Az állófogadás formái220
Az állófogadás speciális feltételei222
Az állófogadás szervezése226
Az állófogadás választéka230
Mintaajánlatok az állófogadáshoz234
Saját ötletek, példák238
Bál239
A bálok formái240
A bálok speciális feltételei243
A bálok szervezése244
A bálok választéka246
Mintaajánlatok a bálokhoz248
Saját ötletek, példák252
Borkóstoló253
A borkóstoló formái253
A borkóstoló speciális feltételei255
A borkóstoló szervezése259
A borkóstoló választéka260
Mintaajánlatok a borkóstolóhoz261
Saját ötletek, példák264
Büféétkezés265
A büféétkezés speciális feltételei265
A büféétkezés szervezése266
A büféétkezés választéka267
Mintaajánlatok a büféétkezésekhez269
Saját ötletek, példák278
Díszétkezés279
A díszétkezés speciális feltételei280
A díszétkezés szervezése291
A díszétkezés választéka307
Mintaajánlatok a díszétkezésekhez313
Saját ötletek, példák315
Állami bankett316
Mintaajánlatok állami bankettre325
Saját ötletek, példák327
Egyszerű társas étkezés328
Az egyszerű társas étkezés speciális feltételei328
Az egyszerű társas étkezés szervezése328
Az egyszerű társas étkezés választéka330
Mintaajánlatok az egyszerű társas étkezésekhez331
Saját ötletek, példák333
Gasztronómiai rendezvények334
A gasztronómiai rendezvények speciális feltételei334
A gasztronómiai rendezvények szervezése335
A gasztronómiai rendezvények választéka336
Mintaajánlatok a gasztronómiai rendezvényekhez336
Saját ötletek, példák344
Grillparti345
A grillparti speciális feltételei346
A grillparti szervezése351
A grillpartik nyersanyagai, választéka353
Trükkök, hasznos tanácsok358
Mintaajánlatok a grillpartikhoz359
Saját ötletek, példák362
Kávészünet363
A kávészünet speciális feltételei364
A kávészünet szervezése365
A kávészünet választéka366
Mintaajánlatok a kávészünethez368
Saját ötletek, példák369
Kerti parti370
A kerti parti speciális feltételei370
A kerti parti szervezése373
A kerti parti választéka374
Mintaajánlatok a kerti partihoz374
Saját ötletek, példák377
Koccintás378
A koccintás speciális feltételei379
A koccintás szervezése379
A koccintás választéka380
Mintaajánlatok a koccintáshoz380
Saját ötletek, példák381
Koktélparti382
A koktélparti speciális feltételei383
A koktélparti szervezése384
A koktélparti választéka386
Mintaajánlatok a koktélpartihoz390
Saját ötletek, példák395
Munkaebéd, munkavacsora396
A munkaebéd, munkavacsora speciális feltételei397
A munkaebéd, munkavacsora szervezése397
A munkaebéd, munkavacsora választéka398
Mintaajánlatok a munkaebédhez, munkavacsorához399
Saját ötletek, példák401
Parti402
A partik egyéb formái404
A partik speciális feltételei406
A partik szervezése407
A partik választéka407
Mintaajánlatok a partikhoz408
Saját ötletek, példák411
Quick lunch412
A quick lunch speciális feltételei413
A quick lunch szervezése413
A quick lunch választéka414
Mintaajánlatok a quick lunch-höz417
Saját ötletek, példák419
Tárgyalóasztalnál történő kínálás420
A tárgyalóasztalnál történő kínálás feltételei420
A tárgyalóasztalnál történő kínálás szervezése421
A tárgyalóasztalnál történő kínálás választéka424
Mintaajánlatok a tárgyalóasztalnál történő kínáláshoz424
Saját ötletek, példák425
Ültetett büféasztalos fogadás426
Az ültetett büféasztalos fogadás speciális feltételei443
Az ültetett büféasztalos fogadás szervezése428
Az ültetett büféasztalos fogadás választéka433
Mintaajánlatok az ültetett büféasztalos fogadásokhoz435
Saját ötletek, példák440
Üzleten kívüli rendezvények441
Az üzleten kívüli rendezvények speciális feltételei443
Az üzleten kívüli rendezvények szervezése448
Az üzleten kívüli rendezvények választéka454
Mintaajánlatok az üzleten kívüli rendezvényekhez455
Saját ötletek, példák457
Villásreggeli458
A villásreggeli speciális feltételei459
A villásreggeli szervezése460
A villásreggeli választéka461
Mintaajánlatok a villásreggelihez462
Saját ötletek, példák463
A vendéglátó rendezvények jövője465
Rendezvénytájékoztató469
Ellenőrzési lista481
Rendelésfelvételi ív485
Esettanulmány491
Szalvétahajtogatás515
Miniszterelnöki találkozó547
Menükártyák, ajánlatok, oklevelek555
Rendezvények kislexikona569
Irodalomjegyzék579
Színes mellékletek585
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem