1.067.309

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mesterszakácsok receptkönyve (dedikált példány)

Szerző
Grafikus
Lektor
Fotózta
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 468 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-221-629-6
Megjegyzés: Lukács István, az egyik szerző által dedikált példány. Színes ételfotókkal és ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az ember étkezési szokásaival, táplálkozásával napjainkban mindinkább elmélyültebben foglalkozunk szerte a világon. Ez az érdeklődés az egészséges, korszerű életmód igényéből fakad, de a ma embere... Tovább

Előszó

Az ember étkezési szokásaival, táplálkozásával napjainkban mindinkább elmélyültebben foglalkozunk szerte a világon. Ez az érdeklődés az egészséges, korszerű életmód igényéből fakad, de a ma embere sem mond le arról, hogy örömszerzésének egyik legfőbb forrása az étkezés legyen. Ehhez a régen elfeledett ételeket, készítési-ízesítési módokat éppen úgy felkutatja, mint ahogy keresi korunk új technikai berendezéseivel, a változatosabb ételkészítési megoldásokkal elérhető új ízeket.
A hazai és a nemzetközi vendéglátóipar robbanásszerű fejlődése ellenére is mind többen éreznek kedvet arra, hogy maguk is alkotó módon fogjanak kezükbe fakanalat, hogy kedvenc ételüket maguk szolgálják fel barátaiknak.
A világon egyre többen ragadnak tollat olyanok is, akiknek nem hivatásuk az ételkészítés, de könyvet írnak legkedvesebb ételeikről.
A római Marius Gavius Apicius volt, aki az első, mai fogalmaink szerinti szakácskönyvet összeállította. Azóta ez a műfaj a legnépszerűbb kiadványok egyikévé vált. Az ízkombinációknak nincs határa, és egy-egy szakácskönyvnek minden kor számára van mondanivalója. A magyar szakácsoknak is voltak tollforgató, koronként újabb szakmai gondolatokat hordozó mesterei, akik gyarkorlati munkájuk tapasztalatait írásba foglalták az adott jelen és az utókor számára.
A mai magyar konyhaművészet olyan két kipróbált mestere, mint Novák Ferenc és Lukács István, akik művészi fokon gyakorolják a gasztronómiában szerzett ismereteiket itthon és külhonban egyaránt, ezúttal Nagy Lászlóval, az ismert szakíróval társulva írásban is megerősítik szakmai elkötelezettségüket. Különös erénye könyvünknek, hogy az első azok között a hasonló mai magyar kiadványok között, amely nemcsak az asztali örömökre, az élvezetes ételek elkészítésére összpontosítja a figyelmet, hanem azok energiaértékének feltüntetésével felkelti az érdeklődést a tudatosabb, egészségesebb táplálkozásra.
A világ ma az étkezési kultúra területén is változtatásokra törekszik. Az igazi gasztronómusok, s velük együtt e könyv írói is, azt vallják "keveset, de jót". Az ízletes, változatos ételek receptjeinek összeállításához, esztétikus kivitelezéséhez nyújtanak számunkra értékes tanácsokat, gondolatokat.
Ajánlom e könyvet azoknak, akik szeretik a szépen terített asztal emberi barátságot teremtő varázsát, és azoknak, akik egy-egy jó étel elkészítésében meglelik az embereket összefogó alkotómunka örömét. Vissza

Tartalom

Előszó9
Bevezető11
Receptek szövegben, képekben21
Levesek, levesbetétek23
Mártások61
Előételek. Könnyű vacsoraételek81
Tojásból készíthető ételek131
Halakból és egyéb hideg vérűekből készíthető ételek145
Marhahúsból készíthető ételek167
Borjúhúsból készíthető ételek195
Sertéshúsból készíthető ételek217
Bárány-, birka- és ürühúsból készíthető ételek243
Házinyúlhúsból készíthető ételek253
Szárnyashúsból készíthető ételek261
Vad- és vadszárnyashúsból készíthető ételek285
Főzelékek. Köretek297
Saláták327
Tészták339
Egytálételek363
Az 1984. évi szakácsolimpia díjnyertes receptjei375
Hozzávalók palettája szövegben, képekben381
Élelmiszer ABC. Az élelmiszerek fajta szerinti, azon belül friss, gyorsfagyasztott, konzerv és szárított változata383
Gasztronómiai ismeretek439
Irodalom447
Tárgymutató449
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem