1.062.289

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mesteri finomságok

Egészséges ételek tejtermékekkel

Szerző
Budapest
Kiadó: Titán Computer Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 238 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-866-876-8
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Posztumusz előszó az első kiadásból5
Csak úgy, általában, a tej és a tejtermékekről7
A Sajtnak jellegzetes íze és aromája van11
A sajtkészítés nemzetközi művészete...13
Egy kis kostolóra invitálom olvasóimat...17
A sajt országútjain20
Dánia20
Franciaország20
Hollandia23
Olaszország24
Svájc26
A fondue, a varázslatos...28
Anglia32
És a többiek?33
Magyarországot...34
Nemzetközi mércével37
Variációk a pizzára, de úgy hogy megesszük a "tányért" is38
A joghurt - a magyaros "tarhó" - története44
Néhány szót a túróról48
Hogyan kerül(jön) a tej, a tejtermék és a sajt az asztalra?49
"Receptgyermekeim" a gasztronómia sorrendjében
Kezdőfogások
Gyümölcsös sajtfalatkák52
Scampi vagy rákkoktél sárgadinnyében53
Bécsi Mátyáshering saláta54
Sajtsaláta56
Karalábés és paradicsomos sajttorta57
Fügés krémsajt almakoronában58
Friss gyümölcssaláta dióval és szárnyashússal60
Borsos sajtfalatkák61
Fokhagymás házisajt63
Almás túró sajtkockákkal avokádóban64
Házi dióssajt almapillangóval65
Jégbehűtött aszaltgyümölcsök joghurtöntettel66
A Bajor Alpok kezdőfogása67
Pisztáciás házisajt makkal és almával68
Gyömbéres házisajt mandarinnal69
Gyümölcssalátával töltött görögdinnye70
Uborkás sajtkrém retekkel72
Klaszikus magyar(os) körözött73
Fűszerezett vaj (Maitre d'Hotel)75
Egzotikus csirkesaláta76
Túros sajtsaláta ananászban, wisconsin sajttal77
Pikáns sajtkoktél tejföllel78
Jércesaláta sárgadinnyében, tejföllel79
Grapefruit sárgarépával80
Avokádó krémleves81
Birsalmaleves, ahogy a nagymamám szerette83
Allgäui sajtleves burgonyával84
A legegyszerűbb sajtleves85
Délnémet sajtleves87
Túrós őszibarackleves főzés nélkül88
Mazsolás jércelves89
Sütőtökleves gruyére vagy Trappista sajttal90
Gesztenyekrémleves kukoricával92
Sárgadinnyeleves saját házában93
Bundázott camembert dióval, almával, zsemlén94
Franciás melegszendvicsek almával95
Gyömbéres Camembert-rel töltött rántott sajt96
Túróval sült gombafejek almakoronában97
Camembert-rel töltött meleg alma99
Melegszendvics-variációk tíz akkordra100
Turmixok, szorbetek és bólék
Illatos almaturmix mandulával104
Alkoholmentes banánturmix105
Meggyszorbet106
Kék őszibarackturmix banánnal107
Katica kedves őszibarackbóléja108
Egzotikus gyümölcsbólé109
Vegyes gyümölcsszorbet110
Főételek: halak és szárnyasok
Lazacvagdalék vajastésztában112
Ánizsos sajtkrémmel töltöt pulykamell114
Fűszeres illatos rakott csirke ínyenceknek116
Gyömbéres csirkecomb tejfölös gombaraguval117
Roqueforttal töltött jércemellek119
Tandoori kemencében sült csirke120
Padlizsánnal és cukkinivel rakott pulykamell sajttal122
Sárgabarackos krémsajttal töltött pulykamell123
Csirkecombok ribizlis mártásban125
Borókával flambírozott szárnyas(liba)máj szőlővel126
Gesztenyés csirkeragu128
Narancsos-gombás nyárson sült pulykamellfalatkák130
Főétel: borjú, sertés, marha és vadhúsok131
A XXI. század szűzfiléi131
Illatos borjúragu133
Fűszeres tésztában sült sajtos borjújava134
Kőedényben sült gombás-sajtos fűszeres borjúpecsenye136
Currys sonkajava gombával-sajttal töltve137
Roquefortos kötével töltött párolt marhatekercs139
Finom falatok ananászra és sütőtökre141
Tejfölös-gyümölcsös őzragu cukkinivel142
Sonkás borjúszeletek tárkonyos gombamártásban144
Fonduek
Az alapfondue148
Húsosfondue bélszínnel és hátszínnel149
Húsosfondue másképpen150
Sajtfondue kivivel és ananásszal rozscipóra151
Csokoládéfondue152
Köretek
Zöldfélékkel és gombákkal töltött sajtos rétes156
Almás Roquefortfelfújt158
A klasszikus Yorkshire puding159
Sajtos zellergombóc160
Túrós töltött karalábé161
Sajtosfelfújt scampival és vízigesztenyével162
Túrósfelfújt almakoronában sütve164
Kapros-túrós töltött burgonya165
Burgonyafánk ropogós aszalt szilvával vagy mandulával166
Gombás-sajtos és parajos felfújt167
Mandulás túrópástétom vajastésztában169
Fóliában sült burgyona különféle betétekkel171
Sáfránnyal párolt rizs172
Tejszínes-sáfrányos-currys párolt rizs173
Roppanósra főtt zöldfélék174
Hagyományos zsemlegombóc175
Mártások
Kókuszos almamártás178
Tejszínes mazsolamártás dióval179
Szedermártás kétféleképpen180
Ementáli sajtmártás181
Meleg kávémártás mazsolával182
Hollandi (berni) mártás183
Tejfeles almamártás tejföllel184
Ribizli, őszibarack és meggymártások185
Saláták és öntetek
Friss saláta laskagombával188
Kerti saláták sajtos toasttal189
Kéksajt salátaöntet190
Málnás joghurtöntet salátákra191
Szardíniás salátaöntet192
Túrós salátaöntet zellerrel és paradicsommal193
Az eredeti Ezer-sziget mártás tejföllel194
Desszertek
A chef álma (talán az enyém...) torta196
Almás túrófelfújt199
A nagyi kedvenc túróslepénye200
Miami Beachi-i túrótorta202
Epres-túrós haboskocka203
Pipacsvirág (Katica) fagyikelyhe205
Háromszínű túrópohár206
Joghurttorta mandarinnal207
Mandulás-mánál túrótorta209
Színes rakott palacsinták210
Cseresznyefelfújt212
Szentföldi fügefelfújt213
A "Gundel dinasztia" klasszikus somlói galuskája215
Túrókrémes csipkebogyóhab217
Gyümölcsös szavaren gesztenyepürével219
Narancsos mákparfé feketeribizli öntettel220
Vitaminkocka-kavalkád222
Ánizsos narancslabda illatos bogyósokkal223
Mogyorótorta sárga rózsával, eljegyzésre224
Házikenyér, apró péksütemények és kuglóf
A házi fehér és burgonyás kenyér228
Rozskenyér és zsemle készítése229
Finom pékáruk230
A klasszikus bécsi és pesti kuglóf231
Felhasznált szakirodalom233

Barta Miklós

Barta Miklós műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Barta Miklós könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Mesteri finomságok
Állapot:
1.080 ,-Ft
5 pont kapható
Kosárba