Előszó
Részlet:
KONYHAI SZABÁLYOK
Ebben a könyvben számos nagyszerű receptet találhatsz. Néhányat talán már ismersz is, néhány pedig újdonság lesz. Gyerünk, próbáld ki mindet! Tiszta varázslat: ha a recepthez szükséges összes hozzávalót beszerzitek és követed az utasításokat, a siker garantált. A barátaid le lesznek nyűgözve! Ha gondolod, együtt is elkészíthetitek a recepteket, úgy még nagyobb buli! Mielőtt hozzálátsz, feltétlenül olvasd el a konyhai alapszabályokat.
Jó szórakozást a könyvhöz... és a főzéshez!
KONYHAI SZABÁLYOK
1 Mielőtt hozzálátsz a főzéshez, vagy bekapcsolod az elektromos konyhai eszközöket, kérd egy felnőtt engedélyét és segítségét!
2 Viselj kötényt, hogy tiszta maradjon a ruhád.
3 Ha hosszú hajad van, kösd össze. Alaposan moss kezet szappannal.
4 Ha még nem éred el a munkafelületet, állj fel egy stabil székre vagy sámlira.
5 Olvasd végig a receptet és készítsd elő a szükséges konyhai eszközöket és hozzávalókat.
6 A késekkel óvatosan bánj, mert könnyen megvághatod magad. A kés élét soha ne tartsd magad felé. Tegyél egy nedves rongyot a vágódeszka alá, hogy ne csússzon
el.
7 Vigyázz, nehogy megégesd magad főzés közben. Fontos, hogy a serpenyő mérete, amit főzéshez használsz, megfeleljen a főzőlap méretének. Ügyelj rá, hogy a
serpenyő nyele mindig a fel felé nézzen, így elkerülheted, hogy véletlenül felboruljon.
8 Mindig használj edényfogó kesztyűt, ha forró tárgyakat fogsz meg, vagy ha kiveszel valamit a sütőből.
9 Mindig tiszta kanalat használj az ételek megkóstolásához.
10 Tartsd tisztán a munkafelületedet és pakold el a konyhai eszközöket, amiket nem használsz többet, így menet közben könnyebb rendet tartani.
KÉSZEN ÁLLSZ, HOGY FELFEDEZD A FŐZÉS VILÁGÁT? GYERÜNK!
Vissza