Kiadó: | Minerva Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 231 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-223-334-4 |
Megjegyzés: | A könyv néhány színes fotóval illusztrált. |
Bevezető | 5 |
A főzés kezdetei | 11 |
Ételeink sava-borsa | 17 |
"Borsos históriák" | 20 |
Paprika - csípősen és édesen | 24 |
Hová tűntél szép színű sáfrány? | 28 |
Egy fűszer, amely beleszólt a történelembe: a fahéj | 32 |
Ismerkedjünk meg a szerecsendióval! | 36 |
A szegfűszeg kalandos útja | 41 |
A rejtélyes vanília | 47 |
"Miképpen kell sokféle étkeket készíteni szelíd és vadállatokbul?" | 51 |
Marha-disznó történet | 56 |
Baromfitörténet | 68 |
Elmélkedés halakról és halételekről | 82 |
Históriák híres ínyencekről és jeles ételekről | 93 |
A gasztronómia pápái | 93 |
Napóleon kedvenc étele | 106 |
Eszik a kongresszus | 109 |
Déryné ebédjei | 113 |
Gertrudis kötényben | 118 |
Alexandre Dumas szakácskönyve | 124 |
Nagybányán, Kakuk Marcival | 129 |
Zöldség és sok minden más, mit a föld megterem... | 135 |
Hagymahistória | 142 |
Krumplitörténet - a "chunótól" a szalmaburgonyáig | 148 |
A spárga megdicsőülése | 155 |
"Vénuszra ösztönző eledelek" | 163 |
Tök, cukkini, patisszon | 173 |
Xilotl istennő titka: a kukorica | 181 |
"Mindenféle salátát mindenféle füvekbűl fejéren és zölden mint kell csinálni" | 187 |
A "Lapos kenyértől" a Sacher-tortáig | 197 |
Medici Katalin palacsintája | 203 |
A fánk mindig ízlik - nemcsak farsang idején | 207 |
Tájkép leveles vajastésztával | 211 |
Amiről a Sacher-torta mesél | 216 |