1.059.890

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Méréstechnikai alapismeretek

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 35 oldal
Sorozatcím: Műszerek és mérések
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 17 cm
ISBN: 963-10-8889-8
Megjegyzés: Ábrákkal illusztrálva. Tankönyvi szám: 37 170
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Műszer és méréstechnikai alapfogalmak3
A mérés célja és feladata3
A mérőeszközök csoportosítása5
A mérőműszerek elvi felépítése6
Az érzékelő szerv6
A mérőjel továbbító szerv7
A mérőjel átalakító szerv8
Mérőműszerek kijelzői9
Mérési hibák12
A hiba fogalma12
A hibák okai13
Csoportosítás a hibák forrásai szerint13
Csoportosítás a hibák jellege szerint14
A hiba meghatározása15
A mérési eredmények feldolgozása17
Mérőműszerek metrológiai jellemzői20
A méréshatár20
Mérési tartomány vagy mérési terjedelem20
Az érzékenység21
A pontosság22
A fogyasztás, a mérőerő23
A túlterhelhetőség24
A csillapítottság24
Használati helyzet26
A nemzetközi mértékegységrendszer (SI) alapjai27
Kialakulásának körülményei27
Alapmennyiségek és ezek mértékegységei28
Származtatott egységek29
A prefixumok29
A laboratóriumi mérések fontosabb szabályai31
A laboratórium rendje31
Munkavédelmi és biztonsági szabályok32
A mérések szervezése és menete33
A mérési jegyzőkönyv33

Gergely István

Gergely István műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Gergely István könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
Kuponos kedvezmény ezen könyv esetében nem vehető igénybe.