1.062.618

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Konyhatechnikai ismeretek

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 366 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal. Kihajtható melléklettel. V. változatlan kiadás. Példányszám: 400.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

I. fejezet
A közétkeztetésről általában
A közétkeztetés feladatai
A mindennapi élethez szükséges közszükségleti cikkekkel a kiskereskedelem látja el a lakosságot. A közétkeztetés a... Tovább

Előszó

I. fejezet
A közétkeztetésről általában
A közétkeztetés feladatai
A mindennapi élethez szükséges közszükségleti cikkekkel a kiskereskedelem látja el a lakosságot. A közétkeztetés a kereskedelemnek egyik ága. Feladata, hogy vendéglátóipari és üzemélelmezési egységein keresztül ételekkel, cukrászkészítményekkel és különféle italokkal ellása a lakosságot és ezenkívül megfelelő keretek között gondoskodjon vendégei szórakoztatásáról. (Műsor, zene, tánc.) Ezért a közétkeztetés munkájában egyaránt találunk ipari, kereskedelmi és szolgáltatási tevékenységet. Az ételek elkészítése a konyhában lényegében termelés, tehát ipari tevékenység, viszont eladásuk az étteremben kereskedelmi munka. A vendég különböző, nem árujellegű kívánságainak (ruhatár, telefon, stb.) kielégítése pedig szolgáltatás.

A közétkeztetés szolgáltatási feladatkörébe tartozik még az is, hogy vendégeinek az étkezésen kívül bizonyos szórakozási lehetőséget is nyújtson. Ezt a célt szolgálják a vendéglátóipar műsoros szórakozóhelyei. Vissza

Tartalom

A közétkeztetésről általában3
Az élelmezési üzemek felosztása10
Raktárhelyiségek10
Előkészítő helyiségek14
Elkészítő helyiségek18
Segédhelyiségek24
Értékesítő helyiségek25
Konyhaedények, eszközök és felszerelési tárgyak26
Konyhatechnika33
Előkészítő műveletek33
Elkészítő műveletek41
Befejező műveletek54
Felszolgálás56
Étkezésre használt húsfélék59
Vágóállatok61
Vadak72
Háziszárnyasok74
Vadszárnyasok78
Halak és egyéb hidegvérű állatok79
Az ételek készítése88
Ételkiegészítők89
Levesek100
Híg levesek101
Sűrített levesek105
Nyáklevesek114
Gyümölcslevesek115
Különleges levesek116
Levesbetétek120
Mártások128
Meleg mártások129
Hideg mártások137
Főzelékek142
Köretek149
Főzelék- és zöldségköretek150
Tésztaköretek153
Gabonaköretek155
Burgonyaköretek158
Saláták165
Nyers saláták166
Főtt saláták168
Összetett saláták170
Tartósított salaáták171
Előételek173
Tojásételek173
Meleg előételek182
Hideg előételek199
Halételek211
Meleg halételek211
Hideg halételek221
Húsételek226
Marhahúsból készített ételek226
Borjúhúsból készített ételek245
Sertéshúsból készített ételek258
Bárány-, birka- és ürühúsból készített ételek271
Háziszárnyasokból készített ételek275
Vadhúsokból és vadszárnyasokból készített ételek290
Tészták, sütemények, krémek, fagylaltok készítése296
Gyúrt tészták298
Kevert tészták301
Burgonyatészták303
Kelt tészták304
Omlós tészták307
Rétesek, töltelékek311
Vajas tészták312
Égetett tészták315
Felvert tészták316
Krémek320
Frissen készített tészták321
Egyéb tésztaételek322
Mézes tészták324
Teasütemények325
Fagylaltok, parfék328
Gyümölcskészítmények331
tésztafélékhez való mártások, habok, öntetek333
Torta- és süteménymáz készítése335
Krémtöltelékek336
Sajtfélék338
A kávéskonyha termékei340
Étrend és étlap összeállítása343-366

Menyhárt Oszkár

Menyhárt Oszkár műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Menyhárt Oszkár könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem