1.067.894

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Menü 2000/2.

Konyhaművészeti és gasztronómiai magazin - 2000/2. szám/Balatoni nyár/Hullámok hátán/Kiváló édesvízi- és tengerihal-ételek/Recipes by famous Chefs with guide

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor
Fotózta
Budapest
Kiadó: ALLPRINT Kanadai-Magyar Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 68 oldal
Sorozatcím: Menü
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 23 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva. Angol nyelvű előszóval, tartalomjegyzékkel, receptekkel. Megjelenik negyedévente.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Víz, víz, víz! Az idei nyár még a tavaszt is ellopta tőlünk. A huzamosan tartó hőség után az ember vízért kiált, s nem győzi kivárni a jól megérdemelt szabadságot, melyet remélhetőleg... Tovább

Előszó

Víz, víz, víz! Az idei nyár még a tavaszt is ellopta tőlünk. A huzamosan tartó hőség után az ember vízért kiált, s nem győzi kivárni a jól megérdemelt szabadságot, melyet remélhetőleg kisebb-nagyobb víz partján tölthet el. Magazinunk éttermeit is a víz ihlette, hiszen megannyi halas ételt vonultatnak fel receptjeikben. Külön örömünkre szolgál ez, hiszen a tiszai katasztrófa még azt a minimális halfogyasztási kedvet is elvette, amivel eddig hazánk rendelkezett. Azóta a Tisza él és élni akar, a szennyeződés levonult, és halai oly finomak, mint valaha. Ezt bizonyítja a nyáron több helyszínen megrendezésre kerülő halfőző-verseny.
De nemcsak folyóvizeink gazdagok halakban, hanem tavaink is, köztük a legnagyobb, a Balaton. Országjáró túránk középpontjába a magyar tengert körülvevő éttermek kínálatát állítottuk, bizonyítva, hogy a színvonalas vendéglátás újraéledt Európa legnagyobb tavánál.
A Balaton borvidékeink bemutatásához is méltó hátteret nyújt, hiszen három kiváló, különböző adottságokkal bíró szőlőtermő-terület is található ezen a vidéken. Ismerjék meg őket, és kóstolják meg a borgazdaságok kincseit.
Reméljük magazinunk üdítőként hat majd a forró napokban, jó szórakozást kívánunk olvasásához! Vissza

Tartalom

Bevezető 3
Tartalom 4
Világablak 6
Kacsa vendéglő 8
A Tokaji egy áldást hozó titok birtokosa 10
Márványmenyasszony étterem 12
Ruszwurm cukrászda 14
Eseménynaptár 15
Kalandozások: Keszthely 17
Hotel Magistern, Kis Herceg étterem 18
Kistücsök étterem 20
Aranykorona vendéglő, Gösser söröző 22
Park Hotel étterem 24
Hotel Blaha Lujza szálloda és étterem 26
Sándor vendéglő 28
Szent Orbán borház és étterem 30
Danubius Thermal Hotel Hévíz, Tavirózsa étterem 32
Danubius Thermal Hotel Aqua, Bellevue vegetáriánus étterem 34
Stílus: Korpádi Péter és Patyi Árpád rovata 36
Történelmi borvidékeink: a balatoni borvidékek 42
Kakas étterem 48
Corinthia Aquincum Hotel, Apicius étterem 50
Koktél: Lajsz András rovata 52
Kiskulacs vendéglő 54
Tradíció és haladás - I. PICK KUPA szakácsverseny 56
A Zwack-ház borai (II.) - Vincze Béla pincészete 57
Alcatraz étterem és kávéház 58
Cyrano étterem 60
Receptek angol nyelven 62
Éttermi kalauz 65
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Menü 2000/2. Menü 2000/2. Menü 2000/2.
Állapot:
980 ,-Ft
5 pont kapható
Kosárba