kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 211 oldal |
Sorozatcím: | Magyar Mezőgazdaság Szakkönyvtára |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Számos ábrával, kihajtható táblázattal illusztrálva. |
Előszó | 5 |
A feldolgozás nyersanyagainak sajátosságai | 9 |
Szervetlen vegyületek | 10 |
Szerves vegyületek | 11 |
A termények romlása | 16 |
Fizikai romlás | 16 |
Kémiai romlás | 17 |
Biológiai romlás | 17 |
Tartósítási eljárások | 19 |
Fizikai tartósítási eljárások | 19 |
Kémiai tartósítási eljárások | 23 |
Biológiai tartósítási eljárások | 28 |
Kombinált tartósítani eljárások | 30 |
Aszalás, szárítás | 31 |
A gyümölcs aszalása | 34 |
Kisüzemi aszaló | 35 |
Közepes teljesítményű aszaló | 37 |
Nagy teljesítményű, gépi gyümölcsaszaló-zöldségszárító | 39 |
Válogatás, osztályozás | 43 |
Mosás | 45 |
A gyümölcs hámozása, szeletelése, magvazása | 45 |
Színrögzítés, fehérítés | 51 |
Előfőzés | 52 |
Elhelyezés a cserényeken | 53 |
Az egyes gyümölcsök aszalása | 53 |
Az alma aszalása | 53 |
A körte aszalása | 54 |
A szilva aszalása | 54 |
A kajszibarack aszalása | 57 |
Az őszibarack aszalása | 58 |
A cseresznye és a meggy aszalása | 58 |
A szőlő aszalása | 59 |
Gyümölcsaszalványok eltartása, csomagolása | 59 |
A zöldségfélék szárítása | 61 |
Légáramlásos berendezések | 62 |
Érintő fűtőfelületű szárítóberendezések | 62 |
Vákuumszárítók | 67 |
Porlasztásos szárítók | 68 |
Válogatás és osztályozás | 69 |
Mosás | 69 |
A termények előkészítése | 72 |
Fehérítés, halványítás | 73 |
Előfőzés | 74 |
Elhelyezés a cserényeken | 75 |
Az egyes zöldségfélék szárítása | 75 |
A zöldborsó szárítása | 76 |
A hüvelyes bab szárítása | 77 |
A fejeskáposzta szárítása | 77 |
Szárított vöröskáposzta | 77 |
Szárított kelkáposzta | 78 |
Szárított karfiol | 78 |
Szárított karalábé | 78 |
Szárított sárgarépa | 78 |
Szárított petrezselyem | 78 |
A zeller szárítása | 78 |
Szárított hagyma | 79 |
Szárított cékla | 79 |
Szárított sóska, spenót | 79 |
A burgonya szárítása | 80 |
Szárított gomba | 80 |
Szárított zöldségkeverék | 80 |
A zöldségszárítmányok csomagolása és szárítása | 81 |
Besűrítés | 84 |
Gyümölcsízek | 84 |
Darabos gyümölcsízek (dzsemek) | 86 |
Sima gyümölcsízek | 93 |
Gyümölcssajtok | 100 |
Gyümölcspaszták | 100 |
Gyümölcs-féltermékek | 102 |
A féltermékek konzerválása | 104 |
A féltermékek tárolása | 107 |
Hideg úton tartósított gyümölcshús-féltermékek (pulpok) | 110 |
Almástermésűekből készült pulpok | 110 |
Csonthéjasokból készült pulpok | 110 |
Bogyósokból készült pulpok | 111 |
Meleg úton tartósított gyümülcshús-féltermékek (gyümölcsvelők) | 112 |
Almavelő | 114 |
Szabványelőírások | 116 |
A pulpok és velők értékelése | 117 |
Gyümölcs-féltermékek (konzervált gyümölcslevek) | 119 |
Málnalé | 120 |
Meggylé és cseresznyelé | 122 |
Szamócalé | 123 |
Ribiszkelé | 123 |
Almalé | 123 |
Szederlé | 123 |
Új módszer a gyümölcslevek konzerválására | 124 |
Konzervált gyümölcslevek tárolása, kezelése | 126 |
Előforduló hibák | 131 |
Gyümölcsszörpök | 133 |
Szénsavas üdítő italok és gyümölcslevek | 136 |
Ecettel tartósított készítmények | 141 |
Ecetes uborka | 143 |
Ecetes paprika | 145 |
Ecetes cseresznyepaprika | 148 |
Ecetes zöldparadicsom | 148 |
Ecetes dinnye | 149 |
Káposztával töltött ecetespaprika | 149 |
Steril készítmények | 150 |
Csemegeuborka | 151 |
Ecetes paprikasaláta | 153 |
Gyümölcsecetek | 155 |
A gyümölcsecetek készítése | 168 |
Tejsavas erjesztéssel tartósított termények | 174 |
A káposzta savanyítása | 178 |
A kovászos uborka készítése | 183 |
A sós-vizes uborka készítése | 187 |
Ecetes uborka készítése sósvizes uborkából | 190 |
Vágott vegyes savanyúság | 191 |
A tartósított termékek minősítése, rendelkezések, szabványok | 194 |
Fontos tudnivalók | 201 |
Ajánlott irodalom | 209 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.