kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői papírkötés |
Oldalszám: | 146 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | 88 fekete-fehér fotóval és ábrával illusztrálva. |
Méhészet (Faluba Zoltán) | |
Bevezetés | 3 |
A méhészet jelentősége | 3 |
A méhek szerepe a megporzásban | 3 |
A méz és viasz | 4 |
Méhészetünk helyzete | 5 |
Nagyüzemi méhészet berendezése | 5 |
A méhészet helye a mezőgazdasági nagyüzemben | 5 |
A méhészet elhelyezése | 6 |
Méhlegelő | 7 |
A méhészethez szükséges eszközök és felszerelés | 9 |
Munkaerőszükséglet | 11 |
A méhlakás és méhcsalád | 11 |
A kaptár | 11 |
A keret | 12 |
A lép és műlép | 13 |
A méhek teste | 13 |
A méhcsalád élete a kaptárban | 14 |
A fészek | 14 |
A méztér | 15 |
A méhcsalád egyedei | 15 |
A méhek fejlődése | 16 |
A fejlődés időszaka | 17 |
Tisztuló kirepülés és a méhes tavaszi átvizsgálása | 17 |
Tisztuló kirepülés | 17 |
Első tavaszi átvizsgálás | 18 |
Takarás | 19 |
Méhészeti napló | 19 |
Törzslap és jegyzőkönyv | 19 |
Hogyan gyűjtenek a méhek? | 23 |
Serkentőetetés, fészekbővítés | 24 |
Viasztermelés | 25 |
Áttelepítés | 26 |
Mézkamra megnyitása | 27 |
Fásítás korlátozása, egyesítés, anyanevelés | 28 |
A termelés időszaka | 30 |
Főhordás, pergetés | 30 |
Vándorlás | 32 |
Rajzás | 34 |
Mesterséges szaporítás | 35 |
A főhordás utáni időszak és a méhész feladatai | 38 |
Anyagcsere | 38 |
Rablás megakadályozása, nyári legelő biztosítása | 39 |
Betelelés, telelés | 40 |
A jó telelés feltételeinek biztosítása | 40 |
A méhész téli munkái | 41 |
A méhek betegségei és ellenségei | 42 |
Selyemhernyókészítés (Potza Imre) | |
Bevezetés | 46 |
A selyemhernyótenyésztés története | 46 |
A hernyóselyem nélkülözhetetlen nyersanyag | 47 |
A selyemlepke | 48 |
A pete keltetése | 49 |
Tenyésztőhelyiség és berendezése | 50 |
A selyemhernyó etetése és kezelése | 50 |
Gubózás, beváltás | 52 |
Betegségek, kártevők | 53 |
Eperfalombszedés | 55 |
A selyemhernyótenyésztés jövője | 55 |
Haltenyésztés (Woynarovich Elek) | |
Bevezetés | 57 |
Hazánk haltenyészete | 57 |
A víz mint a halak élőhelye | 58 |
A víz élővilága, vízi életközösség | 60 |
A halak szervezete | 63 |
A halak rendszertana | 66 |
Halbiológiai alapfogalmak | 67 |
Tógazdasági haltenyésztés | 70 |
Alapismeretek | 70 |
Tógazdaságban tenyésztett halak | 74 |
Tógazdasági üzemfajták | 77 |
A halastavak termelőképessége és természetes hozama | 78 |
A halastavak népesítése | 80 |
Halastavak hozamának fokozása | 83 |
Halastavak trágyázása | 83 |
A halastavak javítása | 87 |
A ponty takarmányozása | 88 |
Halastavak kezelése és karbantartása | 93 |
Halhústermelés betakarítása, lehalászása | 95 |
A tógazdasági halak tárolása és teleltetése | 98 |
Halszállítás | 102 |
Halszaporítási munkák a tógazdaságban | 103 |
Halhústermelés egyéb területei | 108 |
Halbetegségek, halellenségek | 109 |
Nyúltenyésztés (Anghi Csaba) | |
Bevezetés | 114 |
A házinyúl háziasítása, származása, tenyésztéstörténete és népgazdasági jelentősége | 114 |
Az elhelyezés | 116 |
Tenyésztés és tenyészválasztás | 118 |
Fajtaismeret | 120 |
Takarmányozás | 124 |
Egészségvédelem | 127 |
Leprémezés és gereznakonzerválás | 128 |
Prémesállattenyésztés (Anghi Csaba) | |
Bevezetés | 129 |
A tenyésztés története | 129 |
Ragadozó prémesállatok tenyésztése | 130 |
Ezüstróka | 130 |
Kékróka | 131 |
Nyérc | 132 |
Mosómedve | 135 |
Házimacska | 136 |
Rágcsáló prémesállatok tenyésztése | 138 |
Nutria | 138 |
Pézsmapocok | 140 |
Patás prémesállatok | 141 |
A karakuljuh | 141 |
A kecske | 142 |
Kisebb jelentőségű prémesállatok | 143 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.