kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 128 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva. |
Méhészet (Faluba Zoltán) | |
Bevezetés | 3 |
A méhészet jelentősége | 3 |
A méhek szerepe a megporzásban | 3 |
A méz és viasz | 4 |
Méhészetünk helyzete | 5 |
Nagyüzemi méhészet berendezése | 5 |
A méhészet helye a mezőgazdasági nagyüzemben | 5 |
A méhészet elhelyezése | 6 |
Méhlegelő | 7 |
A méhészethez szükséges eszközök és felszerelés | 9 |
Munkaerőszükséglet | 11 |
A méhlakás és méhcsalád | 11 |
A kaptár | 11 |
A keret | 12 |
A lép és műlép | 13 |
A méhek teste | 13 |
A méhcsalád élete a kaptárban | 14 |
A fészek | 14 |
A méztér | 15 |
A méhcsalád egyedei | 15 |
A méhek fejlődése | 16 |
A fejlődés időszaka | 17 |
Tisztuló kirepülés és a méhes tavaszi átvizsgálása | 17 |
Tisztuló kirepülés | 17 |
Első tavaszi átvizsgálás | 18 |
Takarás | 19 |
Méhészeti napló | 19 |
Törzslap és jegyzőkönyv | 19 |
Hogyan gyűjtenek a méhek? | 21 |
Serkentőetetés, fészekbővítés | 22 |
Viasztermelés | 23 |
Áttelepítés | 24 |
Mézkamra megnyitása | 24 |
Fásítás korlátozása, egyesítés, anyanevelés | 25 |
A termelés időszaka | 27 |
Főhordás, pergetés | 27 |
Vándorlás | 29 |
Rajzás | 30 |
Mesterséges szaporítás | 31 |
A főhordás utáni időszak és a méhész feladatai | 33 |
Anyagcsere | 33 |
Rablás megakadályozása, nyári legelő biztosítása | 35 |
Betelelés, telelés | 35 |
A jó telelés feltételeinek biztosítása | 35 |
A méhész téli munkái | 36 |
A méhek betegségei és ellenségei | 37 |
Selyemhernyókészítés (Potza Imre) | |
Bevezetés | 40 |
A selyemhernyótenyésztés története | 40 |
A hernyóselyem nélkülözhetetlen nyersanyag | 41 |
A selyemlepke | 42 |
A pete keltetése | 43 |
Tenyésztőhelyiség és berendezése | 43 |
A selyemhernyó etetése és kezelése | 44 |
Gubózás, beváltás | 45 |
Betegségek, kártevők | 46 |
Eperfalombszedés | 48 |
A selyemhernyótenyésztés jövője | 48 |
Haltenyésztés (Woynarovich Elek) | |
Bevezetés | 50 |
Hazánk haltenyészete | 50 |
A víz mint a halak élőhelye | 51 |
A víz élővilága, vízi életközösség | 53 |
A halak szervezete | 55 |
A halak rendszertana | 58 |
Halbiológiai alapfogalmak | 59 |
Tógazdasági haltenyésztés | 62 |
Alapismeretek | 62 |
Tógazdaságban tenyésztett halak | 65 |
Tógazdasági üzemfajták | 68 |
A halastavak termelőképessége és természetes hozama | 69 |
A halastavak népesítése | 71 |
Halastavak hozamának fokozása | 73 |
Halastavak trágyázása | 73 |
A halastavak javítása | 76 |
A ponty takarmányozása | 77 |
Halastavak kezelése és karbantartása | 82 |
Halhústermelés betakarítása, lehalászása | 83 |
A tógazdasági halak tárolása és teleltetése | 86 |
Halszállítás | 89 |
Halszaporítási munkák a tógazdaságban | 90 |
Halhústermelés egyéb területei | 94 |
Halbetegségek, halellenségek | 95 |
Nyúltenyésztés (Anghi Csaba) | |
Bevezetés | 99 |
A házinyúl háziasítása, származása, tenyésztéstörténete és népgazdasági jelentősége | 99 |
Az elhelyezés | 101 |
Tenyésztés és tenyészválasztás | 101 |
Fajtaismeret | 104 |
Takarmányozás | 107 |
Egészségvédelem | 110 |
Leprémezés és gereznakonzerválás | 110 |
Prémesállattenyésztés (Anghi Csaba) | |
Bevezetés | 112 |
A tenyésztés története | 112 |
Ragadozó prémesállatok tenyésztése | 113 |
Ezüstróka | 113 |
Kékróka | 114 |
Nyérc | 115 |
Mosómedve | 117 |
Házimacska | 1148 |
Rágcsáló prémesállatok tenyésztése | 120 |
Nutria | 120 |
Pézsmapocok | 122 |
Patás prémesállatok | 122 |
A karakuljuh | 122 |
A kecske | 123 |
Kisebb jelentőségű prémesállatok | 124 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.