1.067.073

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Méhészet, selyemhernyó-, hal-, nyúl- és prémesállattenyésztés

Szerző
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 128 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Méhészet (Faluba Zoltán)
Bevezetés3
A méhészet jelentősége3
A méhek szerepe a megporzásban3
A méz és viasz4
Méhészetünk helyzete5
Nagyüzemi méhészet berendezése5
A méhészet helye a mezőgazdasági nagyüzemben5
A méhészet elhelyezése6
Méhlegelő7
A méhészethez szükséges eszközök és felszerelés9
Munkaerőszükséglet11
A méhlakás és méhcsalád11
A kaptár11
A keret12
A lép és műlép13
A méhek teste13
A méhcsalád élete a kaptárban14
A fészek14
A méztér15
A méhcsalád egyedei15
A méhek fejlődése16
A fejlődés időszaka17
Tisztuló kirepülés és a méhes tavaszi átvizsgálása17
Tisztuló kirepülés17
Első tavaszi átvizsgálás18
Takarás19
Méhészeti napló19
Törzslap és jegyzőkönyv19
Hogyan gyűjtenek a méhek?21
Serkentőetetés, fészekbővítés22
Viasztermelés23
Áttelepítés24
Mézkamra megnyitása24
Fásítás korlátozása, egyesítés, anyanevelés25
A termelés időszaka27
Főhordás, pergetés27
Vándorlás29
Rajzás30
Mesterséges szaporítás31
A főhordás utáni időszak és a méhész feladatai33
Anyagcsere33
Rablás megakadályozása, nyári legelő biztosítása35
Betelelés, telelés35
A jó telelés feltételeinek biztosítása35
A méhész téli munkái36
A méhek betegségei és ellenségei37
Selyemhernyókészítés (Potza Imre)
Bevezetés40
A selyemhernyótenyésztés története40
A hernyóselyem nélkülözhetetlen nyersanyag41
A selyemlepke42
A pete keltetése43
Tenyésztőhelyiség és berendezése43
A selyemhernyó etetése és kezelése44
Gubózás, beváltás45
Betegségek, kártevők46
Eperfalombszedés48
A selyemhernyótenyésztés jövője48
Haltenyésztés (Woynarovich Elek)
Bevezetés50
Hazánk haltenyészete50
A víz mint a halak élőhelye51
A víz élővilága, vízi életközösség53
A halak szervezete55
A halak rendszertana58
Halbiológiai alapfogalmak59
Tógazdasági haltenyésztés62
Alapismeretek62
Tógazdaságban tenyésztett halak65
Tógazdasági üzemfajták68
A halastavak termelőképessége és természetes hozama69
A halastavak népesítése71
Halastavak hozamának fokozása73
Halastavak trágyázása73
A halastavak javítása76
A ponty takarmányozása77
Halastavak kezelése és karbantartása82
Halhústermelés betakarítása, lehalászása83
A tógazdasági halak tárolása és teleltetése86
Halszállítás89
Halszaporítási munkák a tógazdaságban90
Halhústermelés egyéb területei94
Halbetegségek, halellenségek95
Nyúltenyésztés (Anghi Csaba)
Bevezetés99
A házinyúl háziasítása, származása, tenyésztéstörténete és népgazdasági jelentősége99
Az elhelyezés101
Tenyésztés és tenyészválasztás101
Fajtaismeret104
Takarmányozás107
Egészségvédelem110
Leprémezés és gereznakonzerválás110
Prémesállattenyésztés (Anghi Csaba)
Bevezetés112
A tenyésztés története112
Ragadozó prémesállatok tenyésztése113
Ezüstróka113
Kékróka114
Nyérc115
Mosómedve117
Házimacska1148
Rágcsáló prémesállatok tenyésztése120
Nutria120
Pézsmapocok122
Patás prémesállatok122
A karakuljuh122
A kecske123
Kisebb jelentőségű prémesállatok124
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem