1.062.071

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mediterrán táplálkozás/Mediterrán étrend

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Medicina Könyvkiadó Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 219 oldal
Sorozatcím: Új Diétáskönyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-226-045-7
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A „mediterrán diéta" több mint egészséges táplálkozás. Egyfajta magatartást, életmódot is jelent, ami a XX. század derekán a Földközi-tenger vidékén élő népek körében még általános volt. Ezen a vidéken ritkán fordultak elő szív-, érrendszeri és daganatos megbetegedések, miközben Európa többi részén emelkedő halálozási arányról számoltak be. Könyvünk sem csupán a mediterrán táplálkozásról, a mediterrán étrendről szól. Bepillantást enged a mediterrán emberek életstílusába is azért, hogy miközben a receptek alapján elkészítik az ízletes ételeket, ráhangolódhassanak arra a ritmusra, amely jellemző volt és remélhetőleg még ma is megtalálható a mediterrán vidéken. Az olvasó szórakoztató kultúrtörténeti ismereteket találhat a mediterrán konyha alapanyagairól. Az eredeti görög, olasz, spanyol recepteket úgy válogattuk össze, hogy Magyarországon is beszerezhető alapanyagokból el lehessen készíteni az ételeket.
A szerkesztő

A rendkívül rossz népegészségügyi helyzeten... Tovább

Fülszöveg

A „mediterrán diéta" több mint egészséges táplálkozás. Egyfajta magatartást, életmódot is jelent, ami a XX. század derekán a Földközi-tenger vidékén élő népek körében még általános volt. Ezen a vidéken ritkán fordultak elő szív-, érrendszeri és daganatos megbetegedések, miközben Európa többi részén emelkedő halálozási arányról számoltak be. Könyvünk sem csupán a mediterrán táplálkozásról, a mediterrán étrendről szól. Bepillantást enged a mediterrán emberek életstílusába is azért, hogy miközben a receptek alapján elkészítik az ízletes ételeket, ráhangolódhassanak arra a ritmusra, amely jellemző volt és remélhetőleg még ma is megtalálható a mediterrán vidéken. Az olvasó szórakoztató kultúrtörténeti ismereteket találhat a mediterrán konyha alapanyagairól. Az eredeti görög, olasz, spanyol recepteket úgy válogattuk össze, hogy Magyarországon is beszerezhető alapanyagokból el lehessen készíteni az ételeket.
A szerkesztő

A rendkívül rossz népegészségügyi helyzeten életmód-változtatással sokat lehet javítani, jó példa erre a Finnországban eredményesen működő Karéliai Program. Vissza

Tartalom

I. rész
Mediterrán táplálkozás, mediterrán életmód
(Dr. Zajkás Gábor)9
Mi a helyzet Magyarországon? 21
II. rész
Mediterrán táplálkozás, mediterrán étrend a gyakorlatban
(Ágoston Helga, Domonkos Andrea, dr. Greiner Erika,
Szórád Ildikó, Varga Anna) 29
Mediterrán nemzeti konyhák - kultúrtörténet, gasztronómia 29
Az olasz konyha 29
A spanyol konyha 31
A görög konyha 35
A mediterrán táplálkozásba illő élelmiszerek kiválasztásának szempontjai 38
Az olívaolaj 38
Az olívaolaj és az egészség 38
Az olajfa 39
Az olívaolaj készítése 41
Az olívaolaj fajtái 42
Az olívaolaj íze 43
Az olívaolaj felhasználása 44
Az olajbogyók 45
A halak és a tengerek gyümölcsei 48
A halak és az egészség 48
A halfogyasztás története 49
A halak elkészítési módjai 50
A halak minősége 51
Halfajták 51
A lábasfejűek 54
Kagylók 55
Rákok 56
Gabonafélék és készítményeik 58
Olaszország 58
Fehér kenyér 58
Tésztafélék 59
Rizs 61
Kukoricadara 61
Spanyolország 62
Kenyérfélék 62
Tésztafélék 63
Rizs 63
Görögország 64
Kenyérfélék 64
Húsok 64
Tejtermékek 67
Zöldségek, gyümölcsök 69
Édességek, desszertek 72
Italok 74
A mediterrán étrendre jellemző ételkészítés,
feldolgozás 78
Előkészítés 78
A főzés 81
Sütés 85
Párolás 88
Ízesítés 90
Tálalás - díszítés 96
Tartósítás 101
Tárolás 105
Receptgyűjtemény 109
Előételek 109
Levesek 119
Saláták 127
Mártások 135
Köretek 139
Húsételek 145
Halételek 151
Egytálételek - rakott, töltött ételek, rizottók 161
Tésztaételek 171
Desszertek - Édességek - Italok 179
Függelék 191
Mérték-, tömeg- és energiatartalom-táblázat 193
Tápanyagtáblázat 194
Élelmirost-táblázat 209
Koleszterintáblázat 211
Felhasznált irodalom 215
Receptmutató 217
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem