1.062.071

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mediterrán nyár

Egy nyár a francia és az olasz Riviérán

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Budapest
Kiadó: Kelly Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 364 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 978-963-966-794-5
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér térképpel.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Dávid Shalleck szakács karrierjét New York és San Francisco legjobb éttermeiben kezdte. Ezúttal egy európai kulináris kalandtúrára vállalkozik. Kimerítő, ám szakmailag rendkívül hasznos tanulmányútja során Provence-ban és szerte Olaszországban megtanulja, mit jelent igazán séfnek lenni. Négy év után, amikor már azt fontolgatja, hogy visszatér az Államokba és kevésbé megerőltető feladatba vágja a fejszéjét, ritka lehetőség kínálkozik számára: séf lehet a Serenityn, egy klasszikus vitorlás jacht fedélzetén, amely Olaszország egyik leghíresebb házaspárjának a tulajdonában van. A házaspár nagy kihívás elé állítja Shallecket: egész nyáron főznie kell rájuk és vendégeikre, de az általuk meghatározott különleges feltétételek mellett: nem készítheti el kétszer ugyanazt az ételt, és minden kikötőhelyen kizárólag helyi hozzávalókból dolgozhat, hogy mindig megfeleljen az adott régió kulináris hagyományainak. Az elkészített ételeket luxuskivitelben kell tálalnia az ínyenc pár kifinomult ízlése... Tovább

Fülszöveg

Dávid Shalleck szakács karrierjét New York és San Francisco legjobb éttermeiben kezdte. Ezúttal egy európai kulináris kalandtúrára vállalkozik. Kimerítő, ám szakmailag rendkívül hasznos tanulmányútja során Provence-ban és szerte Olaszországban megtanulja, mit jelent igazán séfnek lenni. Négy év után, amikor már azt fontolgatja, hogy visszatér az Államokba és kevésbé megerőltető feladatba vágja a fejszéjét, ritka lehetőség kínálkozik számára: séf lehet a Serenityn, egy klasszikus vitorlás jacht fedélzetén, amely Olaszország egyik leghíresebb házaspárjának a tulajdonában van. A házaspár nagy kihívás elé állítja Shallecket: egész nyáron főznie kell rájuk és vendégeikre, de az általuk meghatározott különleges feltétételek mellett: nem készítheti el kétszer ugyanazt az ételt, és minden kikötőhelyen kizárólag helyi hozzávalókból dolgozhat, hogy mindig megfeleljen az adott régió kulináris hagyományainak. Az elkészített ételeket luxuskivitelben kell tálalnia az ínyenc pár kifinomult ízlése szerint. Nem kevés megoldásra váró feladat egyetlen embernek a tenger közepén... A Serenity öt hónapos útja a francia Riviéráról indul. A hajó végighalad Olaszország nyugati partja mentén Amalfiig, átszeli a Tirrén-tengert Szardínia felé, felmegy Korzikára, majd visszatér Saint-Tropez-ba a szezonvégi vitorlásversenyre. A Mediterrán nyár intim bepillantást enged egy exkluzív világba, és új köntösbe bújtat lélegzetelállító látványosságokat. A régi világ eleganciája és a tengeri élet emlékezetes portréja tárul elénk receptek és ötletek kíséretében, amelyek segítségével a pompás ételeket akár saját asztalunkra is varázsolhatjuk. Vissza

Tartalom

A szerző előszava 7
Előszó (Mario Batali) 11
A Serenity 17
ELSŐ FEJEZET: Egy nyár, amely öt évig tartott 21
MÁSODIK FEJEZET: Egy kaland-ízlés szerint
Antibes és az Angyalok öble 59
HARMADIK FEJEZET: Akit sosem ér a nap
Az Antibes-i fok és az Estérel-partvidék 77
NEGYEDIK FEJEZET: Az igazság számokban
Saint-Tropez 109
ÖTÖDIK FEJEZET: Spagettoni
Monte-Carlo 129
HATODIK FEJEZET: Sziklafúrók
Portofino és az olasz Riviéra 143
HETEDIK FEJEZET: De mitől fekete a rizottó?
Viareggio, Forte dei Marmi és Elba szigete 173
NYOLCADIK FEJEZET: Csata a tengeren
Porto Santo Stefano és az Argentario-félsziget 199
KILENCEDIK FEJEZET: Augusztusi vakáció
Ischia, Ponza, Capri és az Amalfi-part 225
TIZEDIK FEJEZET: Smaragd blues
Szardínia és a Smaragd-part 257
TIZENEGYEDIK FEJEZET: Az utolsó regatta
Korzika és az Azúr-part 279
TIZENKETTEDIK FEJEZET: Ciao, Itália! 297
Avanti! 309
Receptek 314
Kis kulináris szószedet 361
Köszönetnyilvánítás 363
A szerzőkről 365
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Mediterrán nyár Mediterrán nyár
Állapot:
2.640 ,-Ft
21 pont kapható
Kosárba