1.062.063

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mediterrán kalandozás

az Adriától-Hispániáig

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Fotózta

Kiadó: ProEurópa Kiadó-Hangoskönyv Kiadó
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 129 oldal
Sorozatcím: Ízek és dallamok
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 23 cm
ISBN: 963-866-191-7
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrált. CD-melléklet nélkül.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Budapesten születtem 1959-ben. Gyerekként kerültem Németországba, itt végeztem tanulmányaimat. Hallgattam irodalom- és színháztudományt, jogot és közgazdaságtant. Szépen enni szüleimtől tanultam, jól enni akkor, amikor fiatalon műveltségemet igyekeztem összeszedni. Ekkor kezdtem főzni is, amit mai napig szívesen tanulok. Sokfelé jártam, sok minden inspirált: éltem Olaszországban, Spanyolországban, tanúja voltam, hogy a németek hogyan jutottak el a generálszósztól a kulináriáig. Hogyan vált az igényes, szép, minőségi élet részévé a főzés, az étkezés, az asztali kultúra.
Ettem Olaszországban három hónapon keresztül nap, mint nap kagylót, amit magam fogtam a tengerből, mert annyi pénzem volt csak, hogy (egyébként noha) borra is alig futotta. Ettem Ferran Adrianál, Alain Ducasse-nál, Eckart Witzigmann-nál (hárman összesen 13 Michelin-csillag!), de a legjobb az, ami a következőképpen készül: nyári kora este van, az asztal a teraszon már meg van terítve. Kinyitok egy jéghideg könnyű... Tovább

Fülszöveg

Budapesten születtem 1959-ben. Gyerekként kerültem Németországba, itt végeztem tanulmányaimat. Hallgattam irodalom- és színháztudományt, jogot és közgazdaságtant. Szépen enni szüleimtől tanultam, jól enni akkor, amikor fiatalon műveltségemet igyekeztem összeszedni. Ekkor kezdtem főzni is, amit mai napig szívesen tanulok. Sokfelé jártam, sok minden inspirált: éltem Olaszországban, Spanyolországban, tanúja voltam, hogy a németek hogyan jutottak el a generálszósztól a kulináriáig. Hogyan vált az igényes, szép, minőségi élet részévé a főzés, az étkezés, az asztali kultúra.
Ettem Olaszországban három hónapon keresztül nap, mint nap kagylót, amit magam fogtam a tengerből, mert annyi pénzem volt csak, hogy (egyébként noha) borra is alig futotta. Ettem Ferran Adrianál, Alain Ducasse-nál, Eckart Witzigmann-nál (hárman összesen 13 Michelin-csillag!), de a legjobb az, ami a következőképpen készül: nyári kora este van, az asztal a teraszon már meg van terítve. Kinyitok egy jéghideg könnyű fehérbort, a vacsora háromnegyedrészt már kész. Megkóstolom a bort, felteszek valami zenét , és akkor megérkeznek a barátok. Puszik, bor, belenézünk az edénybe, jujj, hadd kóstoljam meg, megvágjam a fokhagymát?, tedd fel a spagettinek a vizet, gyertek, van egy kis előétel...
Hobbim a gasztrozófia, okleveles borbíráló vagyok, szinte minden nap főzök. Pihentet, élvezem az alkotást, és mert szeretek szépen és jól enni.
Vajda Péter

1950-ben születtem Budapesten, tipikus értelmiségi családban, ahol a szükséges táplálékfelvétel kereteit igen ritkán léptük túl. A hatvanas évek divatos éttermeiben korán törzsvendég lettem. Volt, ahol fogadásból végigettem az étlapot.
A filmhez való vonzódásomat a kor francia filmjeiben bőségesen adagolt étkezési jelenetek is táplálták. 1975-1980 között tehát elvégeztem a lodzi Filmakadémiát rendezőszakon. A kor lengyel viszonyai nem kedveztek a gasztronómiai tapasztalatok elmélyítésének, mégis megtaláltam azokat az éttermeket, ahol hódolhattam szenvedélyemnek.
1981-től a Balázs Béla Stúdióban készítettem néhány filmet. Emlékszem, hogy akkoriban a Mafilmnél kapott egy havi béremet képes voltam odaadni egy akkori divatos étteremben elköltött ebédért.
Később felfedeztem nemcsak az étkezés, de a főzés örömét is, a Lehel piaci bóklászásokat, a terítés ceremoniális, de mégsem felesleges élvezetét.
Kis lakásom teakonyhájában készült ízletes ebédek ráébresztettek a főzés stresszoldó hatására. Megtanultam szűk helyen, beosztó mozdulatokkal, saját ízlésem szerint főzni.
1996-tól az MTV filmbeszerzési igazgatója voltam, s mivel a filmvásárok kideríthetetlen okokból neves gasztronómiai központokban tartatnak, semmi sem akadályozta, hogy közelebbről is megismerkedjem a különböző konyhák finom eredményeivel.
1998-tól 2000-ig a TV2-nél dolgoztam program-marketing igazgatóként és néhány sikeres tv műsor társproducereként.
Manapság a Szabad Föld Rt. vezérigazgató-helyettese vagyok, és továbbra is a főzés szerelmese. Ahhoz hű maradtam, mint azt ez a könyv is bizonyítja. Reményeim és terveim szerint a továbbiak is fogják.
Az Ízek és Dallamok világában tett gasztronómiai kirándulásunk jelen része Európa déli területeire vezet. Képzeletben mi is hajóra szállunk most, s autentikus receptek és muzsikák segítségével elrepítjük Önöket először a gyönyörű Adria partjára, Horvátországba, majd a napfényes Görögországba. Hellászból továbbhajózunk a festői szigetre Máltára, ahonnan csak egy ugrás az olasz csizma déli sarka, a pizza és a maffia őshazája. A Földközi-tenger hullámain pedig végezetül behajózunk Hispániába, hogy a spanyol konyha remekeivel is megismertethessük Önöket.
Tartsanak hát velünk Mediterrán kalandozásunk során - ínycsiklandó ízek és dinamikus dallamok segítségével!
Prokopp Róbert Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Mediterrán kalandozás Mediterrán kalandozás Mediterrán kalandozás Mediterrán kalandozás

CD-melléklet nélküli példány.

Állapot:
4.340 Ft
2.170 ,-Ft 50
20 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Mediterrán kalandozás Mediterrán kalandozás Mediterrán kalandozás Mediterrán kalandozás

CD-melléklet nélküli példány.

Állapot:
4.340 ,-Ft
39 pont kapható
Kosárba