kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Ciceró Könyvstúdió |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 254 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 25 cm x 19 cm |
ISBN: | 963-539-511-6 |
Megjegyzés: | Néhány színes fotóval illusztrált. |
A mediterrán konyha alapjai | 7 |
A só | 16 |
Életszükséglet és ízesítő | |
Az olajbogyó és az olívaolaj | 38 |
Élelmiszer és gyógyír | |
A búza | 68 |
A legrégibb gabona varázslata | |
Száraztészták (pasta) és kuszkusz | 96 |
Egyéb ételek búzából | |
A bor | 121 |
A terroir kérdése | |
A legősibb hüvelyesek | 145 |
A csicseriborsó, a lencse és a lóbab | |
A paprika és a paradicsom | 163 |
Az Újvilág ajándékai | |
A családi disznó | 188 |
Ennivaló az egész esztendőre | |
A tenger | 207 |
Élelmiszerforrás - korlátozott mennyiségben | |
A legelők ajándékai | 225 |
A sajtok és joghurtfélék | |
Alapreceptek és konyhatechnikai eljárások | 244 |
Köszönetnyilvánítás | 250 |
Receptmutató | 251 |
Néhány magyarázat és tanács | |
A garum | 24 |
Sóban sütés | 25 |
Sózott tőkehal | 28 |
Saláták sózott tőkehallal | 28 |
Bottarga | 36 |
Hogy kerül az olajbogyó az asztalra? | 48 |
Milyen olívaolajat vásároljunk? | 50 |
Salátaöntetek | 56 |
Az olajbogyók pácolása | 58 |
A világ legrégibb péksége? | 76 |
Mediterrán stílusú szendvicsek | 82 |
Serpenyőben sült kenyerek | 85 |
Fatteh | 93 |
A kuszkusz elkészítésének művészete | 112 |
Bulgur vagy bulghur | 117 |
Az ecet | 129 |
Paradicsomlé, paradicsompüré | 173 |
Ratatouille, caponata, escalivada és mechouia | 179 |
A prosciutto és a jamón serrano tálalása | 198 |