1.062.077

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mediterrán étrend

Miért egészséges a mediterrán étrend?

Szerző
Budapest
Kiadó: Golden Book Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 108 oldal
Sorozatcím: Diétás szakácskönyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 19 cm
ISBN: 963-9275-43-3
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Számos vizsgálat igazolta, hogy a hagyományos mediterrán életmódot folytató emberek tovább élnek és kevesebb betegséggel küszködnek.
A tradicionális életmódba beletartozik a családcentrikus világkép, a rendszeres testmozgás, a napi szieszta a nagy hőségben és a jellegzetes mediterrán táplálkozási szokások.
Részletek a tartalomból:
Miért egészséges a mediterrán étrend?
Megvalósítható-e hazánkban ez az étkezési típus?
Az étkezés ideje és módja
Az étrend fő jellemzői
Magas vitamin-, ásványianyag- és rosttartalmú zöldségek, gyümölcsök
A fenséges paradicsom
Gabonafélék, cereáliák és a burgonya
Durumlisztből készült tészták
A halak és a tenger gyümölcsei
Miért egészségesebbek a halak, mint a vörös húsok?
Az olívaolaj titka
A mediterrán konyha fűszerei és ízvilága
Jó minőségű borok mértékletesen
Mesés gyümölcstálak
A mindenki számára közérthetően megfogalmazott elméleti tudnivalókat gazdag receptgyűjtemény követi, melyből az egész család kedve szerint válogathat.

Tartalom

Előszó helyett7
Az egészséges életmód és az étkezés8
A magyar lakosság egészségi állapota9
A szervezet energia-háztartása11
Az elhízás kialakulása12
Az elhízás meghatározása13
Miért jelent a túlsúly komoly népegészségügyi problémát?14
Hogyan károsítja az elhízás az egészséget?16
Milyen az egészséges étkezés?17
Miért ajánlható a mediterrán étrend?18
A mediterán étrend jellegzetességei18
Megvalósítható-e Magyarországon a mediterrán típusú étkezés?19
Dietetikai szempontok23
A mediterrán étren eredete23
Éljünk és étkezzünk mediterrán módon!23
Az étrend fő jellemzői24
A zöldségek és gyümölcsök szerepe24
A halak és húsok fontossága25
A bor26
Gabonafélék, cereáliák és a burgonya26
Az esszenciális omega-3 zsírsavak jelnetősége a mediterrán táplálkozásban27
Az omega 3-zsírsavak különleges szerepe a szervezet működésében28
Olívaolaj, melyre folyékony aranyként gondolhatunk30
Az olíva titka30
Az olívaolaj összetétele31
Hogyan helyettesíthetjük a vajat, a margarint olívaolajjal?31
A paradicsom és a likopin32
Mediterrán étrend a mindennapi gyakorlatban33
Gabonából származó növényi eredetű tápanyagok: kenyér, rizs, tészta33
Zöldség, gyümölcs33
Halak és a tenger gyümölcsei34
Az olívaolaj34
A bor35
Ételek és borok35
Ételkészítési technológia37
Mi mennyi?39
Receptek41
Levesek41
Mártások45
Saláták, főzelékek47
Köretek, tészták57
Egytálételek: húsból, halból, zöldségből66
Reggeli- és vacsoraételek86
Édességek, desszertek88
Turmixok, koktélok96
Irodalom99
Függelék100
Legfontosabb élelmiszerek energia-, tápanyag- és élelmirost-tartalma100
Receptmutató108
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem