1.061.942

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

#gasztrocsajok

Kulináris kalandok Amszterdamtól Varsóig

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Libri Könyvkiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 136 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 21 cm
ISBN: 978-963-310-855-0
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a tartalomból:
A legendás francia női szakácsok - "az anyák" főztjének köszönhetően vált Lyon a gasztronómia fővárosa. Közülük ketten, Marie Bourgeois és Eugénie Brazier voltak az első... Tovább

Előszó

Részlet a tartalomból:
A legendás francia női szakácsok - "az anyák" főztjének köszönhetően vált Lyon a gasztronómia fővárosa. Közülük ketten, Marie Bourgeois és Eugénie Brazier voltak az első három Michelin-csillagos séfek, 1933-ban. Eugénie Brazier ráadásul rögtön két vendéglőjére is megkapta a minősítést, a mai napig ő maradt a történelem első és egyetlen hat Michelin-csillagos női séfje.
Rajongói közé tartozott Charles de Gaulle és Marlene Dietrich, tanítványa volt Paul Bocuse. Franciaországban később Marguerite Bise (1951) és Anne-Sophie Pic (2007) kapták 3 Michelin-csillagot. Utóbbi formális szakácsképzettség nélkül főz, és az egyik legsikeresebb francia séf... Vissza

Tartalom

Nők a gasztronómiában 3
Yes, Chef! Egy szombat este Palágyi Eszterrel 5
Szerelmes vagyok ebbe a szakmába!- Tischer Petra 9
Konyha, művészet -Dominique Crenn 13
Diem Senol, Isztambul legjobb szakácsnője 14
Recept Fetás, zöldfűszeres cukkinitócsni 19
Alice, a csodakemence 20
Hová menjünk enni Isztambulban? 22
Egészséges Amazonok 24
A zöld az új fekete - könyvajánló 30
Komfortzóna: Berlin a szabadság városa 32
Recept Színes rizssaláta 39
Hová menjünk Berlinben? 40
Felelősség, közösség, nyitottság - Kavita Meelu 42
Nem csak az étel törékeny 43
Az újrakezdő: Csillik Nóra 44
Mindenki saját cukrászdáról álmodik 46
Desszertművek 52
A termelői piacok megváltoztatják a világot - Shir Halpern 56
Recept Sóágyon sült édesburgonya tahinivel 63
Hová menjünk enni Tel Avivban? 64
Kert-ésszel 66
A gasztronómiában nincsenek előítéletek 70
Társadalmi felelősségvállalás étellel - Kamarás Adrienn 72
Ismeretlen ismerősök: nők a sikeres séfek mellett 74
Szabó T. Anna: Költői recept 80
Média, főzés 82
Koktélguru - Koroknai Klári 84
A kávék királynője - Juhász Edit 86
Multikulti - vietnámi, japán, görög, francia négyes 89
Holland is vagyok, meg marokkói is - Nadia Zerouali
Recept Gőzölt kuszkusz édesburgonyás, fűszeres húsgolyós raguval 101
Hová menjünk enni Amszterdamban? 102
Világ körüli gasztrotúra - virtuális barátnőkkel 105
Az új generáció: Erdei Blanka élete első interjúja 106
Varsói kifőzdéből a koppenhágai Noma-ba Marysia Przybyszewska 108
A hedonizmus művészete - Aga Kozak 110
Recept Hideg, lengyel céklaleves (chodnik) 111
Hová menjünk enni Varsóban? 112
Tíz kedvenc borom - Herczeg Ágnes 126
43 éve a szakmában - Nemesné Barbara, Villány 129
Történetek, érzelmek, ételek - Kiss Bende 130
A Bestia - Wossala Rozina 134
Receptek Így főznek ők - a gasztrobloggerek 136

Mautner Zsófi

Mautner Zsófi műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Mautner Zsófi könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem