Aperitif | 10 |
Virgonc reggelik | 13 |
Reggeli örömök: a rántotta bája | 15 |
A francia rántotta | 15 |
Az olasz fritatta | 16 |
Formába zárt finomságok | 17 |
Sertésszűzzel sütött nyúlpástétom | 18 |
Májpástétom | 19 |
Bőkezű indítás | 19 |
Sherrys csirkemáj tojáságyon | 19 |
A sonka, a sajt és a tojás szentháromsága | 20 |
Camembert-es tükörtojás | 20 |
Falat-bár | 23 |
Olaszország otthon: a pizzasütés fortélyai | 25 |
Szalámis-articsókás pizza | 25 |
Házitündérség felsőfokon: a kenyérsütés művészete | 27 |
Fehér kenyér, barna kenyér, meg főleg diós kenyér... | 27 |
Súlyos saláták | 31 |
Chilis csirkemáj ruccolával és marhahússaláta | 31 |
Ha nyár, akkor padlizsán! | 32 |
Majonézes padlizsánkrém | 32 |
Régi mániám... | 34 |
A Stefánia vagdalt | 34 |
Muffinfasírt | 36 |
Ricottás parajt rejtő fasírt bacon nyakkendővel | 36 |
Színes zöldek | 39 |
A zsengék ideje | 41 |
Parmezános póréhagyma - tejszínes spárga - hagymapüré | 41 |
A mostoha sorsú bab | 43 |
Tört bab és fokhagymás sült bab | 43 |
Az ismeretlen sütőtök | 45 |
Sült tök, sütőtök-krémleves és sütőtökpüré | 45 |
Krumpli krumpli hátán | 47 |
Rakott krumpli | 47 |
Polenta, született: puliszka | 49 |
Sajtokkal töltött polenta paradicsomszósszal és grillezett polenta | 49 |
Tetőtől talpig hagymában | 51 |
Hagymaleves és hagyma-Tatin | 51 |
Simogató levesek | 55 |
Gulyásleves Lajtán innen és túl | 57 |
Gulyásleves nem gulyás módra | 57 |
Egy irodalmi eledel | 59 |
A Jókai-bableves | 59 |
Kakaspártiak és tyúkpártiak | 61 |
Újházy húsleves | 61 |
Egyszerű elegancia: a krémlevesek | 63 |
Vichyssoise, spárgakrémleves ricottával, citromos szárzeller-krémleves | 63 |
Szegényleves úriasan | 66 |
Köményes burgonyaleves gorgonzolával | 66 |
Kopott rokon | 69 |
Sóskaleves csurgatott tojással és pirított fenyőmaggal | 69 |
Bab(krém)leves - újrazenésítve | 70 |
Szárazbableves csülöksaslikkal | 70 |
Víg vasánapok | 73 |
A vasárnap és a pecsenye | 75 |
Meggyel töltött pulykamell | 76 |
Hogy kerül az ökör az asztalra? | 77 |
Ököruszályleves és marhafarokpörkölt | 77 |
Tehén a paplan alatt | 80 |
Marhahús miroton módra | 80 |
A bécsi szelet és számtalan rokona | 83 |
A Wiener Schnitzel | 83 |
Sonka és Tsa | 84 |
Fényezett sonka és rozmaringos báránycomb | 84 |
Az egyik híres kolozsvári... | 88 |
A kolozsvári rakott káposzta | 88 |
A nemzet paprikás csirkéje | 91 |
A hagyományos csirkepaprikás | 91 |
Pontypecsenye szálkamentesen | 92 |
Zöldségágyon sült ponty sonkával és szalonnával | 92 |
Sajtba fojtott csirkemell | 94 |
Aszalt szilvás csirkemell roqueforttal | 94 |
Alig-alig hal | 96 |
Lazac prámai sonkában és gombás lazacfrikasszé | 96 |
Egy kis tey-mex... | 98 |
Chili con carne | 98 |
A köményes kacsa esete a rétessel | 100 |
Kínai kacsasült lila káposztával és hagymás krumplival töltött rétessel | 100 |
Amikor a marha elvadul... | 103 |
Vadas marha áfonyával | 103 |
Szenvedélyes vacsorák | 107 |
Fondü: társaság kell hozzá | 109 |
Sajt-, olaj- és csokoládéfondü | 109 |
Töltöttpaprika-történet | 112 |
Csomboros-szalonnás töltött paprika | 112 |
Az utolérhetetlen töltött dagadó | 114 |
Pisztáciás pecsenyekacsa-májjal megtöltött dagadó | 114 |
Van élet a grillcsirkén túl is! | 116 |
Csirka 40 gerezd fokhagymával és citromos sült csirke | 116 |
Nehéz mesterség a rizottófőzés | 118 |
Parmezános alaprizottó | 118 |
Wellington-bélszín kontra Sztroganoff-bélszín | 120 |
Az angol(?) és az orosz változat | 120 |
Göngyölt gyönyör | 122 |
Aszalt szilvás libamájjal töltött borjúszelet szarvasgombával | 122 |
A vizek ízei, avagy kagyló a tálban | 124 |
Feketekagyló brüsszeli módra | 124 |
Du Bary asszony kedvence | 127 |
Karfiolos karajszeletek Mornay-mártással | 127 |
Sertéskaraj krumplikucsmában | 128 |
Bordaszeletek parmezános burgonyapüré alatt | 128 |
Érzelmes édességek | 131 |
Krémesen ellenállhatatlan | 133 |
Zuppa inglese | 133 |
A Monarchia öröksége | 135 |
Túrógombóc | 135 |
A pudding nem puding! | 137 |
Yorkshire-pudding és keménypudding | 137 |
Rafinált gyönyörűség | 139 |
Zabaglione avagy borsodó | 139 |
A tévedésből született Tatin-torta | 141 |
Borított almatorta karamellizálva | 141 |
Rétesek minden mennyiségben | 143 |
Almás rétes kandírozott dióval | 143 |
Könyezetvédők: madártej | 146 |
Madártej valódi vaníliából | 146 |
Almás pite kalap nélkül... | 148 |
Almás pite rumos-karamellizált mogyoróval | 148 |
Csoko-csoko-csokoládé | 150 |
Csokoládétorta fehércsokoládé-krémmel | 150 |
Egy sikkes francia nő | 152 |
A madeleine | 152 |
Mézes, mázas szezon | 154 |
A mézeskalács | 154 |
Táncra perdült diópogácsák | 156 |
Diós aprósütemény | 156 |
Istenek eledele | 158 |
A céme brülée | 158 |
A bőrnadrágos bajor krém | 160 |
Créme bavaroise | 160 |
Amerikából jött: a "muffin" | 162 |
Áfonyás-túrós muffin és csokoládés-mascarponés muffin | 162 |
Bölcsek kedvence | 164 |
A Deák-torta | 164 |
Születési helye: Linz | 166 |
A linzertorta | 166 |
Az elfeledett birsalma | 168 |
Tojáshabos birstorta | 168 |
A túrótorták mitológiája | 170 |
Szedres túrótorta szerecsendiós tejfölmázzal | 170 |
Digestív | 172 |
Receptmutató | 173 |