1.067.339

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátó ismeretek 1. - Munkafüzet

A vendéglátóipari szakközépiskolai képzés számára

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 158 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal. Tankönyvi szám: 21925/M.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A vendéglátás feladatai, jelentősége 3
A vendéglátás fogalma 3
A vendéglátás feladatai 5
1. A háztartási munka megkönnyítése 5
2. Az idegenforgalomban részt vevők ellátása 8
3. Szórakoztatás 10
4. A fogyasztási szokások befolyásolása 12
A vendéglátás tevékenysége 14
1. Termelés 14
2. Értékesítés 17
3. Szolgáltatás 20
A vendéglátás szakágazatai 22
A vendéglátás és az idegenforgalom 25
Kiegészítő anyag 27
Összefoglalás 28
Az idegenforgalom fogalma, jelentősége 29
Az idegenforgalom fogalma 29
Az idegenforgalom jelentősége 31
1. Az idegenforgalom politikai jelentősége 31
2. Az idegenforgalom gazdasági jelentősége 32
3. Az idegenforgalom kulturális jelentősége 33
4. Az idegenforgalom szociális és egészségügyi jelentősége 34
Az idegenforgalom formái 35
1. Idegenforgalom az utazás célja szerint 35
2. Idegenforgalom az utazás időbeli megoszlása szerint 36
3. Az idegenforgalom csoportosítása területi szempontból 37
4. Az idegenforgalom egy adott ország szempontjából 39
5. Idegenforgalom az utazásszervezés módja szerint 40
6. Idegenforgalom az igénybe vett közlekedési eszköz szerint 42
Az idegenforgalom szervezete 43
Utazási irodák, idegenforgalmi hivatalok 43
Az idegenforgalom lebonyolítása 45
Az utazásszervezés, a vendégek fogadást 45
Kiegészítő anyag 47
Összefoglalás 49
Gazdasági alapfogalmak 50
A szükségletek fogalma, csoportosítása 50
A szükségletek kielégítése 53
A gazdasági tevékenység 55
A termelés 56
Az elosztás 62
A fogyasztás 64
Nemzeti jövedelem nemzeti vagyon 65
A népgazdaság és ágai 67
A kereskedelem társadalmi jelentősége 70
A kereskedelem gazdasági jelentősége 72
A kereskedelem tagozódása 73
Kiegészítő anyag 75
Összefoglalás 78
A vendéglátás gazdálkodási alapegységei 79
A vendéglátó vállalat 79
Állami vállalatok és szövetkezetek 81
Az állami vállalat jellemzői 82
A szövetkezet jellemzői 84
A vendéglátó vállalatok működésével szemben támasztott követelmények 86
A munkahelyi vendéglátás 89
Népgazdasági érdek - vállalati érdek 92
A vendéglátó vállalatok és szövetkezetek irányítása 93
A vendéglátó tevékenység ellenőrzése 95
Kiegészítő anyag 98
Összefoglalás 99
A vendéglátó vállalat szervezete és működése 100
A vendéglátó vállalat szervezeti Telepítése 100
A vendéglátás üzlethálózata 104
Központi raktárak, előkészítő üzemek 104
Központi termelőüzemek 107
Vendéglátó üzletek 109
Üzlettípusok 111
Az üzletek osztálybasorolása 115
Munkahelyi vendéglátás 118
A szállodák és szálláshelyek típusai, osztálybasorolásuk 119
Kiegészítő anyag 122
Összefoglalás 124
A vendéglátás tevékenységi köre 125
Árubeszerzés 125
Áruraktározás 128
Termelés 133
1. Meleg ételt értékesítő üzletek 133
2. Cukrászdák, eszpresszók, italüzletek, szórakozóhelyek 135
A termelést kiegészítő tevékenység 137
Értékesítés 138
Termelés és értékesítés a munkahelyi vendéglátásban 143
Szolgáltatás 145
Vendégismeret 148
A vendégek érdekvédelme 150
Kiegészítő anyag 152
Összefoglalás 155

Markovits Györgyi

Markovits Györgyi műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Markovits Györgyi könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vendéglátó ismeretek 1. - Munkafüzet Vendéglátó ismeretek 1. - Munkafüzet Vendéglátó ismeretek 1. - Munkafüzet

A gerinc kissé elszíneződött. Az előlapon tulajdonosi bejegyzés található.

Állapot:
980 Ft
490 ,-Ft 50
2 pont kapható
Kosárba