1.067.268

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vadból, halból, gombából készült ételek

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Grafikus
Pozsony
Kiadó: Madách Könyv- és Lapkiadó V.
Kiadás helye: Pozsony
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 231 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Konyhánk a vadhúsnak a megérdemeltnél kevesebb figyelmet szentel. Ezért hasznos lenne, ha étlapunkon gyakrabban szerepelnének vadhúsból készült ételeke, és elkészítésüket változatosabbá tennénk.
A... Tovább

Előszó

Konyhánk a vadhúsnak a megérdemeltnél kevesebb figyelmet szentel. Ezért hasznos lenne, ha étlapunkon gyakrabban szerepelnének vadhúsból készült ételeke, és elkészítésüket változatosabbá tennénk.
A vad húsa nagyon ízletes, és jellegzetes illata van. Ügyelnünk kell arra, hogy az elkészítése előtti helytelen kezelés következtében ne veszítsen értékéből, és készítésekor is tartsuk meg a helyes munkamenetet.
Az öregebb vad húsa meglehetősen kemény, ezért tollában vagy bőrében (de kibelezve), hideg helyen legalább egy hétig pihentetjük ("érleljük"), s csak ezután készítjük el. A szárnyas vadat óvatosan, szárazon kopasztjuk, és közvetlenül a kopasztás után el is készítjük. A prémes vadat megnyúzzuk, és még néhány napig hideg helyen állni hagyjuk. A vadhúsokat többnyire tejföllel készítjük. A húst felhasználás előtt gondosan lehártyázzuk, eltávolítjuk róla a zsíros részeket, majd a tiszta húst egy kevés ecetet öntünk (0,75 l vízhez kb. 2 kanál ecetet), megsózzuk, aztán megtisztított, megmosott, felszeletelt gyökérzöldséget, karikára vágott hagymát, néhány szem egész borsot és fehér borsot, babérlevelet, egy kevés citromhéját teszünk hozzá. Csak annyi páclevet készítünk, amennyit az étel elkészítése közben el is használunk. A páclében a húst gyakran megforgatjuk.
Az öregebb vad húsát nagyon előnyös kuktában főzni, így gyorsabban elkészül. A fiatal vad húsa ízletes, és villanygrillezőn vagy gyors ételként (hirtelensültként) is rövid idő alatt elkészíthető. A vad húsa zsírban szegény. Hogy ne legyen száraz, füstölt szalonnával megtűzdeljük.
A vadhúst különféle fűszernövényekkel ízesítjük, ezzel növeljük amúgy is kiváló zamatot. Fűszerezzünk mindig mértékkel! Manapság már vannak olyan speciális boltok, ahol különféle tisztított és részben érlelt vadhúsokat árusítanak. A háziasszonyokon múlik, hogy a vadpecsenye háztartásukban kedvelt étellé váljon, és minél gyakrabban szerepeljen a család étlapján.
Vissza

Tartalom

Bevezetés7
Fácán8
Fogoly19
Szalonka29
Vadgalamb34
Vadliba39
Vadkacsa47
Mezei nyúl53
Üregi nyúl73
Szarvas91
Őz107
Dámvad124
Muflon128
Vaddisznó133
Vadas módra készült ételek140
Halak155
Gombák186
Mártások200
Fűszerek209
Gyógyteák220
Tárgymutató223

Mária Hajková

Mária Hajková műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Mária Hajková könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vadból, halból, gombából készült ételek Vadból, halból, gombából készült ételek Vadból, halból, gombából készült ételek
Állapot:
980 Ft
490 ,-Ft 50
7 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Vadból, halból, gombából készült ételek Vadból, halból, gombából készült ételek Vadból, halból, gombából készült ételek Vadból, halból, gombából készült ételek

A lapélek és néhány lap foltosak.

Állapot:
980 Ft
680 ,-Ft 30
10 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Vadból, halból, gombából készült ételek Vadból, halból, gombából készült ételek
Állapot:
980 ,-Ft
15 pont kapható
Kosárba