1.062.261

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Édeskönyv

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Fotózta
Pozsony
Kiadó: Madách Könyv- és Lapkiadó N. V.
Kiadás helye: Pozsony
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 281 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Háziasszonyaink - elsősorban a fiatalok - meg akarják tanulni a tésztás ételek elkészítésének minden csínját-bínját. Ennek feltétele, hogy a főtt, sült, zsírban sült tészták, különféle felfújtak,... Tovább

Előszó

Háziasszonyaink - elsősorban a fiatalok - meg akarják tanulni a tésztás ételek elkészítésének minden csínját-bínját. Ennek feltétele, hogy a főtt, sült, zsírban sült tészták, különféle felfújtak, pudingok, krémek, fagylaltok és a sütés nélkül készített édességek pontos receptje mindig kéznél legyen. Miért oly kedveltek a tészták?
A tésztás ételek változatossá teszik a család étrendjét, a tejjel készült különféle pudingok, krémek jól kiegészítik a gyermekek kosztját, a sós és édes sütemények a vendéglátás bevált kiegészítői. Az étrendbe iktatott tésztás ételek bizonyos mértékben csökkentik a konyhára fordított kiadások összegét. Nem utolsósorban pedig éppen az édes tészták készítés bizonyítja leghatásosabban a háziasszony szakácsművészetét.
A tésztás ételeket azonban igen megfontoltan kell megválasztanunk. A helyes és korszerű táplálkozás fontossága mindinkább előtérbe kerül, több társadalmi szervünket, különösen az egészségügyet foglalkoztatja ez a probléma. Az élelmiszerek összetétele, a helyes táplálkozásra vonatkozó ismeretek egyre fontosabb szerepet töltenek be az ember egészségéről való gondoskodásban. A táplálkozás, amint a lakosság különböző rétegeiben végzett felmérések bizonyítják, hatással van nemcsak az egyes ember, hanem általában az egész lakosság egészségi állapotára. A kapott eredmények képet nyújtanak a táplálkozás jellegéről, megmutatják a gyermekek és felnőttek étrendjében található hibákat és fogyatékosságokat, főként pedig rámutatnak arra, mennyire veszélyezteti és károsítja az ember egészségét a helytelenül összeállított étrend. A felmérések eredményei egyszersmind útmutatásul is szolgálnak, miként kell a táplálkozást korszerűvé, egészségessé és gazdaságossá tenni. Vissza

Tartalom

Előszó7
Mikor készítsünk süteményt8
Hogyan készítsük a tésztákat9
Piskótatésztából készült finom sütemények15
Piskótatészták15
Piskótatésztából készült tekercsek38
Biszkvitkenyerek, kuglófok és őzgerincek42
Omlóstésztából készült sütemények51
Torták67
Teasütemények96
Sütemények leveles vajastésztából131
Rétesek137
Sós sütemények142
Kelt tészták148
Zsírban sült tészták161
Palacsinta, tarkedli, élesztős palacsinták168
Morzsák174
Omlettek177
Főtt tészták182
Zsemlefelfújtak200
Felfújtak203
Pudingok213
Sütés nélkül készült édességek222
Krémek, habok, flammerik242
Fagylaltok, parfék, fagylaltpoharak254
Gyümölcs limonádék és frissítők262
Gyümölcskompótok, gyümölcssaláták266
Tárgymutató270

Mária Hajková

Mária Hajková műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Mária Hajková könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Édeskönyv Édeskönyv Édeskönyv
Állapot:
2.480 Ft
1.240 ,-Ft 50
19 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Édeskönyv Édeskönyv Édeskönyv Édeskönyv Édeskönyv Édeskönyv

A borító és a lapélek foltosak.

Állapot:
2.480 Ft
1.730 ,-Ft 30
26 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Édeskönyv Édeskönyv Édeskönyv
Állapot:
2.480 ,-Ft
37 pont kapható
Kosárba