kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 598 oldal |
Sorozatcím: | Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. Tankönyvi szám: KG-240/a-b. |
I. KÖTET | |
Előszó | 7 |
Bevezetés | 8 |
Tanulási útmutató | 9 |
Előkészítő műveletek | 11 |
Növényi eredetű anyagok előkészítő műveletei | 11 |
A száraz tisztítás módjai | 11 |
A vízzel való tisztítást végezhetjük | 12 |
Gépekkel végzett tisztítás | 12 |
Növényi eredetű nyersanyagok főzéshez és sütéshez való előkészítése | 13 |
Húsfélék előkészítő műveletei | 17 |
Az ételkészítés alap- és kiegészítő műveletei | 24 |
Alapműveletek | 24 |
Főzés | 24 |
Párolás | 25 |
Sütés | 25 |
Kiegészítő műveletek | 28 |
Sűrítés | 28 |
Ízesítés és fűszerezés | 29 |
Pácok (marinade) | 29 |
Ízesített vagy előkészített vajak | 30 |
Lazítás | 30 |
Bundázás | 31 |
Lerakás, rétegezés | 31 |
Töltés | 32 |
Tisztítás, derítés | 32 |
Áttörés | 32 |
Szűrés | 32 |
Feljavítás (legírozás és montírozás) | 33 |
Galuskaszaggatás | 33 |
Formaadás (dresszírozás) | 33 |
Pépek | 34 |
Raguk | 34 |
Színezés | 34 |
Pecsenyelé (jus) | 34 |
Tálalás | 35 |
Levesek és levesbetétek | 36 |
Híg levesek | 37 |
Erőlevesek | 37 |
Fehér híg levesek | 42 |
Magyaros híg levesek | 46 |
Sűrített levesek | 53 |
Egyszerű sűrített levesek | 54 |
Áttört vagy pürélevesek | 48 |
Krémlevesek | 60 |
A sűrített levesek betétei | 64 |
Gyümölcslevesek | 65 |
Nyáklevesek | 67 |
Különleges levesek | 68 |
Mártások | 75 |
Meleg mártások | 80 |
Az alapmártások és belőlük készítendő mártások | 80 |
Egyszerű meleg mártások | 93 |
Gyümölcsmártások | 97 |
Főzelékek-köretek | 104 |
Főzelékek | 104 |
Sűrített főzelékek | 107 |
Angolos főzelékek | 113 |
Franciás főzelékek | 114 |
Lengyeles főzelékek | 116 |
Köretek | 117 |
Burgonyából készült köretek | 118 |
Gabonafélékből készült köretek | 124 |
Tésztafélékből készült köretek | 127 |
Vegyes köretek | 129 |
Gyümölcsköretek | 131 |
Saláták | 133 |
Előételek | 135 |
Meleg előételek | 137 |
Zöldségfélékből készült előételek | 138 |
Tésztafélékből készült előételek | 146 |
Rizottók | 152 |
Húsokból és belsőségekből készített meleg előételek | 154 |
Sajtos előételek | 159 |
Meleg tojásételek | 160 |
Meleg vegyes ízelítő | 174 |
Halakból és hidegvérűekből készült ételek | 178 |
A hazánkban legismertebb halak és egyéb hidegvérű állatok csoportosítása | 179 |
Édesvízi fehér húsú halak | 181 |
Édesvízi barna húsú halak | 182 |
Tengeri fehér húsú halak | 184 |
Tengeri barna húsú halak | 185 |
Vándorhalak | 186 |
Édesvízi fehér húsú halakból készült ételek | 191 |
Édesvízi barna húsú halakból készült ételek | 202 |
Tengeri fehér húsú halakból készült ételek | 212 |
Tengeri barna húsú halakból készült ételek | 212 |
Vándorhalakból készült ételek | 214 |
A hidegvérűekből (rák, béka, csiga, stb.) készíthető meleg ételek | 215 |
Marhahúsból készült ételek | 220 |
Bélszínből és hátszínbőn egészben sütve készített ételek | 222 |
Bélszínből frissen sütéssel készített ételek | 226 |
Hátszínből frissen sütésből készült ételek | 234 |
Lapos hátszínből frissen süthető szeletek | 234 |
Magas hátszínből frissen süthető szeletek | 235 |
Párolással készült marhahúsételek | 236 |
Egészben | 236 |
Szeletben | 237 |
Töltve | 242 |
Apróhúsokból | 243 |
Főzéssel készült marhahúsok | 249 |
Belsőségekből készült ételek | 250 |
Borjúhúsból készült ételek | 255 |
A borjú | 255 |
Egészben elkészíthető borjúhúsételek | 260 |
Frissen sütéssel készült borjúhúsételek | 264 |
Párolással készített borjúhúsételek | 271 |
Főzéssel készült borjúhúsételek | 278 |
Borjúbelsőségből készült ételek | 278 |
Sertéshúsból készült ételek | 283 |
Egészben sült sertéshúsételek | 284 |
Frissen sütéssel készült sertéshúsételek | 289 |
Párolással készült sertéshúsételek | 294 |
Főzéssel készült sertéshúsételek | 294 |
Füstölt húsból készült ételek | 313 |
Sertésbelsőségekből készített ételek | 318 |
II. KÖTET | |
Bárány- és ürühúsból készült ételek | 9 |
Egyben sütéssel készült bárányhúsételek | 11 |
Frissen sült bárányhúsételek | 14 |
Párolással készült bárányhúsételek | 17 |
Főzéssel készült bárányhúsételek | 18 |
Ürühúsételek | 19 |
Egyben sütéssel készített ürühúsételek | 20 |
Frissen sült ürühúsételek | 20 |
Párolással készült ürühúsételek | 25 |
Főzéssel készült ürühúsételek | 29 |
Háziszárnyasokból készült ételek | 30 |
A különböző háziszárnyasok és felhasználási módjuk | 31 |
Fehér húsú háziszárnyasokból készített ételek | 32 |
Csirkéből egészben készült ételek | 33 |
Csirkéből frissen sütéssel készült ételek | 33 |
Csirkéből párolással készült ételek | 33 |
Csirkéből főzéssel készült ételek | 40 |
Csirkeaprólékból készíthető ételek | 41 |
Jércéből egészben készült ételek | 42 |
Jércéből frissen sütéssel készíthető ételek | 49 |
Tyúkból, kakasból készíthető ételek | 47 |
Pulykából frissen sütéssel készíthető ételek | 49 |
Pulykából párolással készíthető ételek | 50 |
Barna húsú szárnyashúsételek | 51 |
Libából egészben készített ételek | 51 |
Libamájból készült ételek | 53 |
Libából párolással készült ételek | 56 |
Kacsából egészben készített ételek | 61 |
Kacsából párolással készült ételek | 62 |
Gyöngytyúkból egészben készített ételek | 62 |
Házigalambból készült ételek | 63 |
Vadakból és vadszárnyasokból készült ételek | 66 |
A vadételekről általában | 66 |
A vadhúsételek készítésénél leggyakrabban használt nyersanyagok, köretek, ízesítőanyagok, fűszerek | 68 |
A vadak csoportosítása | 70 |
A vadak | 70 |
A nyúl | 71 |
A nyúlhúsrészek minőség szerinti osztályozása | 71 |
Egyben sütéssel készült ételek | 71 |
Frissen sütéssel készült ételek | 73 |
Párolással készült ételek | 75 |
Házinyúl felhasználása konyháinkon | 77 |
Őz és szarvas | 78 |
Egyben sütéssel készült ételek | 78 |
Frissen sütéssel készült ételek | 80 |
Párolással készült ételek | 82 |
Vadsertés | 84 |
Frissen sütéssel készült ételek | 85 |
Főzéssel készült ételek | 86 |
Vadszárnyasok | 88 |
Vadszárnyasok bontása | 88 |
Vadszárnyasok előkészítése főzéshez és sütéshez | 90 |
Szalonka | 90 |
Fenyvesmadár | 92 |
Fogoly | 92 |
Fácán | 96 |
Vadkacsa, vadliba | 100 |
Éttermi meleg tészták és egyéb utóételek | 103 |
A tésztákról általában | 103 |
Lazítási eljárások | 104 |
Gyúrt tészták | 104 |
Főtt tészták | 105 |
Főtt-sült tészták | 109 |
Burgonyatészták | 111 |
Kevert tészták | 113 |
Palacsinták | 115 |
Galuskafélék | 116 |
Morzsafélék | 117 |
Bortésztában rántott gyümölcsök | 118 |
Kelt tészták | 118 |
Rétesek | 121 |
A rétestészta készítése | 121 |
Rétestöltelékek | 122 |
Égetett tészták | 124 |
Felfújtak, pudingok | 126 |
Frissen készített tészták | 131 |
Hideg krémek | 132 |
Tésztához való habok, mártások, öntetek | 134 |
Gyümölcskészítmények | 136 |
Speciális ételek | 143 |
Tejből és tejtermékekből készült ételek | 143 |
Tej és tejkészítmények | 144 |
Reggeli és uzsonnaitalok | 145 |
Desszert jellegű termékek | 148 |
Sajtok | 149 |
Túrófélék | 156 |
Gombás ételek | 159 |
Bisztróételek (gyorsfalatok) | 165 |
Meleg szendvicsek | 165 |
Rostonsültek | 167 |
Gyümölcskészítmények | 171 |
Töltött gyümölcsök | 172 |
Vegyes gyümölcskészítmények | 173 |
Gyümölcs és tej felhasználásával készült turmix italok | 174 |
Kukoricából készült étele | 176 |
Húspótló ételek | 181 |
Tájjelegű ételek | 194 |
Levesek | 194 |
Dunántúl | 194 |
Alföld | 197 |
Tiszántúl | 199 |
Észak-Magyarország | 200 |
Előételek | 200 |
Dunántúl | 200 |
Tiszántúl | 202 |
Észak-Magyarország | 202 |
Halételek | 203 |
Dunántúl | 203 |
Húsételek | 204 |
Dunántúl | 204 |
Alföld | 209 |
Tiszántúl | 210 |
Észak-Magyarország | 211 |
Tészták | 212 |
Az erdélyi konyha | 214 |
Nemzetközi gasztronómia | 218 |
A gasztronómiában legismertebb nemzetek konyhái | 219 |
Franciaország | 219 |
Anglia | 225 |
Olaszország | 230 |
Spanyolország | 235 |
Kína | 237 |
Szovjetunió | 244 |
A környező országok konyhái | 248 |
Jugoszlávia | 248 |
Csehszlovákia | 250 |
Ausztria | 251 |
Románia | 251 |
Bulgária | 253 |
Lengyelország | 254 |
Németország | 255 |
Egyéb országok konyhái | 257 |
Egyesült Államok | 257 |
Argentina | 258 |
India | 259 |
Görögország | 260 |
Törökország | 262 |
Az arab konyha | 262 |
Svájc | 265 |
Hollandia | 266 |
Skandináv országok | 267 |
Magyarország | 269 |
Hűtőipari termékek felhasználása | 270 |
Levesek | 271 |
Levesbetétek | 272 |
Mártások | 272 |
Főzelékek | 273 |
Köretek | 273 |
Zöldségfélék | 274 |
Előételek, saláták | 275 |
Halak | 275 |
Húsételek | 275 |
Tészták - sütemények | 276 |
Gyümölcsök | 277 |
Krémanyagok | 278 |
Fagyasztott fűszernövények | 278 |
Összefoglalás | 278 |
Felhasznált irodalom | 280 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.