1.066.425

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Maradék nélkül

Az élelmiszerpazarlás ellen/A NÉBIH ismeretterjesztő kiadványa

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 50 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 978-615-5747-07-6
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kedves Tanuló!
Nagy örömünkre szolgál, hogy bemutathatjuk Neked a Maradék nélkül program gyerekeknek szóló kiadványát. Mi, a Program munkatársai nagy célokat tűztünk ki magunk elé: szeretnénk... Tovább

Előszó

Kedves Tanuló!
Nagy örömünkre szolgál, hogy bemutathatjuk Neked a Maradék nélkül program gyerekeknek szóló kiadványát. Mi, a Program munkatársai nagy célokat tűztünk ki magunk elé: szeretnénk Magyarországon csökkenteni az élelmiszerpazarlás mértékét.
Világszerte a megtermelt élelmiszerek egyharmada kárba vész, s ennek jelentős része a gondolatlanságunk eredménye. Vissza

Tartalom

1. Bevezetés az élelmiszerhulladékok világába 6
Alapfogalmak 6
Élelmiszerpazarlással kapcsolatos alapfogalmak 9
2. Az élelmiszerpazarlás hatásai a környezetre és a gazdaságra 18
Milyen környezeti terhelést jelent a Föld számára a hatalmas mennyiségű élelmiszerhulladék? 18
Milyen hasznos célra lehetne felhasználni ekkora földterületet?20
Az élelmiszerpazarlás gazdasági vonatkozásai 21
Kezdeményezések a káros hatások mérséklésének érdekében 22
4. Hogyan tehetünk mi is az élelmiszerpazarlás ellen? 24
5. Tudatos vásárlással egészséged megőrzéséhez is hozzájárulhatsz 32
Bevásárlásnál tervezz előre és ügyelj a megfelelő környezeti feltételekre! 32
A vásárlást követően az első utad mindig haza vezessen! 33
Hazaérkezés után alaposan moss kezet! 34
Az élelmiszerek tárolása során és légy előrelátó! 34
Az élelmiszerek elkészítésére tekints kritikus pontként! 35
Ha mégis megtörténne a baj... 35
6. Alternatív megoldások az élelmiszerhulladékok csökkentésére 36
Adományozás 36
Komposztálás 39
Bioüzemanyag-gyártás 39
Állati takarmányozás 40
Összefoglalás 42
Megoldásaok 48
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Maradék nélkül Maradék nélkül
Állapot:
1.140 ,-Ft
9 pont kapható
Kosárba