Előszó
E könyvecske megírásával nem az volt a célunk, hogy a háziasszonyt tökéletes szakáccsá képezzük ki, hanem az, hogy olyan recepteket adjunk, amelyeket a kezdő háziasszony is könnyen megért, és...
Tovább
Előszó
E könyvecske megírásával nem az volt a célunk, hogy a háziasszonyt tökéletes szakáccsá képezzük ki, hanem az, hogy olyan recepteket adjunk, amelyeket a kezdő háziasszony is könnyen megért, és útmutatásuk szerint el tudja készíteni azokat a süteményeket, szendvicseket, édességeket, fagylaltokat és italokat, amelyekkel meghívott barátainak kíván kedveskedni.
Igyekezetünk arra irányult, hogy a háziasszony könyvecskénkben, ennek kis terjedelme ellenére is, a legfontosabb recepteket megtalálja. A szakács- és cukrásziparban különben sincsenek sziklaszilárdan álló normák. A receptek nem jelentenek megdönthetetlen törvényeket, amelyektől hajszálnyira sem szabad eltérni.
A találékony és leleményes háziasszonyok egy-egy receptből kiindulva, néha egész sorát teremtik meg az új, gyakran az eredetinél is használhatóbb recepteknek.
Arra is igyekeztünk, hogy olyan mesterségbeli titkokat és fogásokat tárjunk fel, amelyeket azelőtt a cukrász-céh féltve őrzött. Olvasóink között is lesznek olyanok, akiket az utóbbi években megkínáltak kakaóból, cukorból és tejporból készült „csokoládébonbonnal". Lehet, hogy ízlett is, ha azonban tárgyilagosak akarunk lenni, meg kell állapítanunk, hogy az miniden egyéb volt, csak csokoládé bonbon nem. Nagy lesz a meglepetés, ha tejporos csokoládé helyett legközelebb saját készítésű igazi csokoládébonbonnal fogjuk visszakínálni az illetőt!
Vissza