1.067.053

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mangalica

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Timp Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 111 oldal
Sorozatcím: Megőrzött ízek
Kötetszám: 4
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN: 963-9614-89-5
Megjegyzés: Színes fotókkal gazgadon illusztrált kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A magyar mangalica őseivel - a bakonyival és szalontaival együtt - évszázadokon át a magyarság egyedüli zsír- és fehérjeforrásaként szolgált: a 150 éves török uralom alatt a pusztákon, mocsarakban bújdosó magyarok élete függött az edzett, gyökereken, sáson, erdei makkon megélő sertésektől, ezekre a török vallása miatt nem tartott igényt. A mangalica e hagyományok örököse: nemcsak jó ízű, de koleszterintartalmában, zsírsav összetételében is jobb, mint a ma elterjedt külföldi sertésfajták.
E könyv hiánypótló mű, melyben nemcsak a mangalicából eredeti receptek alapján készült ételek, hanem a mangalica tartásához kötődő hivatásokat és népszokásokat is igyekszünk olvasóink elé tárni.

Tartalom

A magyar mangalica8
Hagymásvér24
Vesevelő25
Káposztaleves26
Lecsi-pecsi27
Húsos káposzta vagy húsos répa28
Mangalicapecsenye (lesütött hús)29
Orjaleves30
Töltike30
Zsír és tepertő32
Mangalicazsíros töpörtyűkrém33
Kabátszalonna34
Szárított karaj34
Pörc35
Fokhagymás abált szalonna35
Kenőmájas36
Csepleszes májpástétom, sütve37
Karcagi kemencés disznósajt38
Csabai vastag kolbász40
Hajdinás hurka, köleses hurka42
Nagykunsági fehérhurka43
Csepleszbe töltött köles májas44
Húsvéti sonka46
Hosszú hús tojással48
Alföldi kocsonya49
Villányi boros csülök50
Tápiobicskei töltött káposzta52
Tengerivel töltött káposzta54
Gömböc55
Kaszásleves56
Kapros salátaleves58
Tormaleves59
Palócgulyás60
Kalocsai betyárgulyás61
Tárkonyos fuszulykaleves62
Bableves füstölt csülökkel63
Tört paszuly64
Fuszulykafőzelék csülökkel65
Káposzta egészben töltve66
Töltött karalábé67
Töltött hús68
Mangalicatarja tekercs69
Kolbászhússal töltött mangalicakaraj70
Emődi tehéntánc71
Hortobágyi mangalicapörkölt72
Géderi tarisznya típős pogácsával74
Körömpörkölt76
Bőrös mangalica csülökpörkölt77
Hajósi pincepörkölt78
Lecsó füstölt kolbásszal80
Lecsós szelet82
Brassói aprópecsenye83
Kemencés csülök84
Mangalicacsülök rántva85
Mangalicakaraj betyár módra86
Szűzpecsenye hálóban87
Szűzcopfok gombás lecsóval, kastélyburgonyával88
Szalonnasütés cigány módra91
Tűzoltóflekken92
Köménymagos bőrös sertéskaraj94
Karikapecsenye95
Ördöglángos96
Jócsni bakonyiasan97
Gulyka98
Juhtúrós csülkös csusza100
Darázsmácsik, főtt sonkával101
Kolbásszal és káposztával töltött bukta102
Tepertős pogácsa103
Hájas tészta104
Ami az asztalunkon volt, van és lesz106
Borok és mangalicaételek108
Ételfőzők - ételmondók110
Irodalomjegyzék111
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem