A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Első szakácskönyvem

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Budapest
Kiadó: Minerva
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői papírkötés
Oldalszám: 247 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
A mindennapi örömök között fontos helye van a jó ízű ételnek, italnak. Megsokszorozódik ez az öröm, ha azokkal, akiket szeretünk, a családdal vagy jó barátainkkal, pajtásainkkal együtt... Tovább

Előszó

Részlet:
A mindennapi örömök között fontos helye van a jó ízű ételnek, italnak. Megsokszorozódik ez az öröm, ha azokkal, akiket szeretünk, a családdal vagy jó barátainkkal, pajtásainkkal együtt élvezhetjük az étkezés kellemességeit. Biztosan ti is sokszor bekukkantottatok már otthon a konyhába, hogy megfigyeljétek, hogyan is készíti édesanyátok az ízletes ételeket.
Nagy művészet már az évszakoknak, különleges alkalmaknak megfelelő ételek, ételsorok összeállítása is. De nem kisebb feladat elkészítésük sem, és az sem, hogy az ennivalót úgy szolgálják fel, hogy mindenkinek gyönyörűsége teljék benne. Ezt a munkát segítik azok a szakácskönyvek, amelyeket a legtöbb családban meg lehet találni. Biztosan láttátok már, hogy a felnőttek az étrend összeállítása vagy főzés előtt gyakorta forgatják a szakácskönyveket. Vissza

Tartalom

Jó dolog az evés!7
Hogyan lesz a főzőcskéből igazi főzés?8
Érdemes-e főzni tanulni?10
Mi mindenre tanít meg ez a könyv?11
A legegyszerűbb tudnivalók és receptek
Nézz körül a konyhában!15
A konyha és a tűzhely15
A konyhaszék16
A konyhaasztal16
A tűzhely17
A konyhaszekrény tartalma. A hűtőszekrény21
Mi van a konyhaszekrényben?22
A hűtőszekrény30
Konyhai öltözékünk32
Belépsz a konyhába35
Vigyázz testi épségedre a konyhában!36
A zöldségtisztításról37
Hány személyre főzöl?40
A konzervekről42
Mi mindent készíthetünk konzervből?43
Italok45
Szendvicsek50
Az egyszerű szendvicsekről50
Egyszerű uzsonna- vagy vacsoraételek55
Saláták65
Édességek68
A tojás feltörése68
Gyümölcsök80
Néhány tanács étrendek összeállításához90
További tudnivalók és receptek
A táplálkozásról, vagy egy kis biológia97
A bevásárlásról102
Mi legyen a kamrában?102
Mibe kerül?104
Melyiket vegyem?106
A piacon107
A bevásárlótáska107
A csomagolóanyagokról109
Az ízesítésről110
A kóstolásról112
Mi a különbség rántás és habarás között?113
Zsírban sült115
A zsírtalan sütésről116
A sütőben sütök117
A fedő használatáról117
A tej119
A tejforralásról120
Szomjas vagy?121
A tojásról129
A paradicsomról131
A paprikáról132
A hagymáról134
A burgonya - a krumpli143
Újburgonya hámozása154
A köret és a főzelék158
A salátákról167
Levesek174
A húsokról189
Édességek, sütemények199
Az ünnepekről217
A vendéglátásról220
Szendvics készítése222
Mivel díszíted?223
Meleg szendvics224
Meleg sós sütemény224
Hidegtál224
Vendégváró étlapok225
Terítés, tálalás226
A teríték227
A terítés227
Az abrosz és az alátétek229
Mosogatás, konyhatakarítás230
Mosogatás230
Konyhatakarítás233
Kirándulunk! Úttörőtáborba indulunk!234
Mit egyél kirándulás előtt?234
Mit igyál kirándulás alatt?235
Mit vigyél magaddal egy napra?235
Tábortűzön és szabadban készített ételek239
A receptek ábécérendben245

Mándy Ilona

Mándy Ilona műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Mándy Ilona könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem