1.055.120

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Makrobiotikus uzsonnák, útravalók és pástétomok

Fő az egészség a fazékban!

Szerző

Kiadó: Makrobiotika Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Spirál
Oldalszám: 68 oldal
Sorozatcím: Makrobiotikus receptfüzetek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér fotóval illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Az ősi és mégis modern, természetes és kiegyensúlyozott, makrobiotikus életvezetés és étrend csökkenti vagy megszünteti a civilizációs betegségek, a fizikai, az érzelmi és mentális rendellenességek kockázatát, támogatja az egészséges emésztő rendszert, a jó minőségű vért és a jól működő immunrendszert. Fontos szerepet játszik az egészség megőrzésében és helyreállításában, lehetőséget ad a hosszú, egészséges, aktív életre, hosszútávon élhető sokak tapasztalata szerint világszerte. Ideális esetben ilyen a szülők étrendje már a fogantatás előtt és a terhesség időszakában, ezzel megalapozzák a szaporító szerveik egészségét, a társkapcsolat harmóniáját, egészséges időskorunkat, sőt a gyerekeik fizikai, érzelmi egészségét és tudati fejlődését is.
A makrobiotikus étrendben természetes, élő alapanyagokból- egész gabonák, zöldségek, hüvelyesek, természetes erjesztésű szójabab termékek, mag és diófélék, gyümölcsök, halak, természetes ízesítők, édesítők és tengeri füvek- készítünk ízletes,... Tovább

Fülszöveg

Az ősi és mégis modern, természetes és kiegyensúlyozott, makrobiotikus életvezetés és étrend csökkenti vagy megszünteti a civilizációs betegségek, a fizikai, az érzelmi és mentális rendellenességek kockázatát, támogatja az egészséges emésztő rendszert, a jó minőségű vért és a jól működő immunrendszert. Fontos szerepet játszik az egészség megőrzésében és helyreállításában, lehetőséget ad a hosszú, egészséges, aktív életre, hosszútávon élhető sokak tapasztalata szerint világszerte. Ideális esetben ilyen a szülők étrendje már a fogantatás előtt és a terhesség időszakában, ezzel megalapozzák a szaporító szerveik egészségét, a társkapcsolat harmóniáját, egészséges időskorunkat, sőt a gyerekeik fizikai, érzelmi egészségét és tudati fejlődését is.
A makrobiotikus étrendben természetes, élő alapanyagokból- egész gabonák, zöldségek, hüvelyesek, természetes erjesztésű szójabab termékek, mag és diófélék, gyümölcsök, halak, természetes ízesítők, édesítők és tengeri füvek- készítünk ízletes, kiegyensúlyozott, változatos ételeket. Ezek gazdagok életenergiában, tápanyagokban, nyomelemekben, ásványi anyagokban, vitaminokban és enzimekben.
Részletesebben megismerhetik a makrobiotikus étrendet a kiadványainkból. Kérjük, tájékozódjanak a weblapon a többi könyvről, receptfüzetről, a tanfolyamokról és a szolgáltatásokról.
Ebben a receptes könyvben olyan ételekkel foglalkozunk, amelyek alkalmasak otthon tízóraira, uzsonnára vagy becsomagolhatjuk őket iskolába és munkába. Ide tartoznak a zöldséges, magos szusi félék, a barnarizs golyók, a palacsintára, jó minőségű kenyérre kenhető vagy mártogatható pástétomok magfélékből, hüvelyesekről, gabonákról és zöldségfélékről. Egyszerűek, elkészítve könnyen és gyorsan elkészíthetők. A fő étkezések között fogyasztva értékes tápanyagokkal látnak el bennünket, tápláló, mégis könnyűek és egészségesek. Vissza

Tartalom

Előszó 1
Egy orvos hitvallása az életről, az egészségről és a felelősségről 1
A makrobiotikus alapanyagokról és étrendről 4
Az alapanyagok arányairól és napi étrendben 5
A zöldségekről a makrobiotikus étrendben 6
A nyers zöldségekről, ezek vágási módjáról a pástétomok készítéséhez, és díszítéséhez 7
Zöldségek főzése az uzsonnákhoz és pástétomokhoz 9
Az egész gabonákról, sütőben sült lisztes termékekről és kenyérről 10
A fűszerekről, ízesítőkről és édesítőkről 12
A tengeri só használatáról 12
Az időgazdálkodásról és a napi étkezésről 13
A menütervezésről és a vásárlásról 14
Az étrendváltás átmeneti jelenségeiről 14
Néhány szükséges hozzávalóról 15
Az ételek egyéni módosításáról 16
A receptek átalakításáról és megosztásáról 16
Zöldséges mártogatós és savanyúság receptek 18
Zöldséges krémek és pástétomok 19
Főtt gabona, palacsinta és kenyér receptek 21
Szusi (sushi), barnarizs golyó és aszpisz receptek 29
Gabonás krémek és pástétomok 36
Pirított olajos mag krémek 40
Babos krémek és pástétomok 42
Lencsés krémek és pástétomok 47
Csicseriborsós krémek és pástétomok 51
Tofus krémek és pástétomok 54
Gyümölcsös krémek 63
Makrobiotikus italok 65

Sebestyén Szilvia

Sebestyén Szilvia műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Sebestyén Szilvia könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem