A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Makrobiotika a 21. században

Fő az egészség a fazékban!

Szerző
Budapest
Kiadó: Makrobiotika Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Spirál
Oldalszám: 152 oldal
Sorozatcím: Makrobiotikus receptfüzetek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 978-963-884-926-7
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A természetes, kiegyensúlyozott, élő alapanyagokból készült ételek, amelyek gazdagok életenergiában, tápanyagokban, nyomelemekben, ásványi anyagokban, vitaminokban, enzimekben, támogatják az egészséges emésztőrendszert, a jó minőségű vért és a jól működő immunrendszert.
A makrobiotikus szemléleti mód szerint megváltoztathatjuk a rossz egészségi állapothoz vezető, helytelen étkezést és életmódot, hogy újra egyensúlyt és jó egészséget érjünk el, megszüntethetjük a betegségek táplálkozási okait. A természetes, makrobiotikus ételek fogyasztása támogatja a különféle civilizációs betegségekből való felépülést, önmagukban is nagyon hatásosak, de kombinálhatók más, az adott személy által elfogadott módszerekkel, mint a hit, a pozitív gondolkodás, a spirituális segítő módszerek vagy a hagyományos orvoslás eszközrendszere.
Rengeteg étkezési rendszer, elképzelés ismert, sok helyen hivatkoznak a glikémiás indexre, a sav-lúg egyensúlyra nagy ételek meghatározott kombinációira. A makrobiotika a... Tovább

Fülszöveg

A természetes, kiegyensúlyozott, élő alapanyagokból készült ételek, amelyek gazdagok életenergiában, tápanyagokban, nyomelemekben, ásványi anyagokban, vitaminokban, enzimekben, támogatják az egészséges emésztőrendszert, a jó minőségű vért és a jól működő immunrendszert.
A makrobiotikus szemléleti mód szerint megváltoztathatjuk a rossz egészségi állapothoz vezető, helytelen étkezést és életmódot, hogy újra egyensúlyt és jó egészséget érjünk el, megszüntethetjük a betegségek táplálkozási okait. A természetes, makrobiotikus ételek fogyasztása támogatja a különféle civilizációs betegségekből való felépülést, önmagukban is nagyon hatásosak, de kombinálhatók más, az adott személy által elfogadott módszerekkel, mint a hit, a pozitív gondolkodás, a spirituális segítő módszerek vagy a hagyományos orvoslás eszközrendszere.
Rengeteg étkezési rendszer, elképzelés ismert, sok helyen hivatkoznak a glikémiás indexre, a sav-lúg egyensúlyra nagy ételek meghatározott kombinációira. A makrobiotika a sokféle étrend között olyan ősi és mégis modern, komplex és biztonságos rendszer, amelyik gyógyító táplálkozási rendszerként, életmódként, sokak tapasztalata szerint világszerte hosszútávon élhető és a legjobban szolgálja az egyensúlyt és az egészséget.
Alacsony zsírtartalmú, magas vitamin, ásványi anyag és tápanyag tartalmú étrend, amelyben az összetett szénhidrátok és fehérjék megfelelő aránya, a sav-lúg, a kálium és a nátrium egyensúly, valamint a megfelelő vércukor szint és egyensúly egyaránt fontos szempontok. Az értékes alapanyagok alaposabb ismertetése mellett remek receptek és különféle étrend tervek találhatók a könyvben, amelyek segítenek saját étrendünk összeállításában. Vissza

Tartalom

Előszó 2
A makrobiotika fogalma, jellemzői 3
Miért válasszuk a makrobiotika étkezési rendszerét? 4
1.2. A makrobiotika a 21. században 5
1.3. Makrobiotikus életvezetési tanácsok 6
1.4. Élő ételek 8
Az ételek energiája 9
2.2. Az ételek energiája és a főzés eljárások 13
2.3. A főzési eljárások változása az évszakokkal 15
Az ételek savasító vagy lúgosító hatása 17
3.1. A mindennapi ételek savasító és lúgosító hatása 18
Az ételek nátrium és kálium só szintje 20
A glikémiás index (GI) és a glikémiás terhelés (GT) 22
5.1. A glikémiás index (GI) 22
5.2. A glikémiás terhelés (GT) 24
Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek és a különféle tápanyagok 27
6.1. Vitaminok 27
6.2. Ásványi anyagok és nyomelemek 32
6.3. Fehérjék 38
6.4. Zsírok 40
6.5. Élelmi rostok 40
A makrobitoikus táplálkozás és az egészség 41
Makrobiotikus gyógyító ételek és alapanyagok 45
7.2. A gyógyító ételek alapanyagai 50
7.3. Gyógyítás az ételek energiájával 52
A makrobiotikus konyha alapanyagai 57
8.1. Zöldségfélék 57
8.2. Tengeri füvek 60
8.3. Gyümölcsök 62
8.4. Gabonafélék 65
8.5. Hüvelyesek, bab, csicseriborsó és lencse félék 72
8.6. Szójatermékek 76
8.7. Magok és diófélék 79
8.8. Olajfélék 83
8.9. Erjesztett, fermentált ételek 86
8.10. Halak és tenger gyümölcsei 88
8.11. Ízesítők 93
Makrobiotikus étrendtípusok és étrend példák 96
9.2. Három napos méregtelenítő étrend 98
9.3. Tíz napos regeneráló étrend 99
9.4. Négy hónapos gyógyító étrend 104
Egészséges táplálkozás házon kívül és gazdálkodva az idővel 107
Makrobitoikus receptek 113
11.1. Reggeli ételek 114
11.2. Levesek 118
11.3. Fő ételek 123
11.4. Desszertek 137
11.5. Italok 145
Jegyzetek 149

Sebestyén Szilvia

Sebestyén Szilvia műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Sebestyén Szilvia könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem