1.062.077

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mai magyar konyha

Szerző
Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: Boook Kiadó Kft.
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 245 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 26 cm x 19 cm
ISBN: 978-963-067-831-5
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Bereznay Tamás a magyar konyhaművészét szerelmese. Szívvel-lélekkel főz, és büszke hazánk gasztronómiai értékeire. Éppen ezért gyűjtötte csokorba a magyar konyha legjavát - leveseket, húsételeket, édességeket, savanyúságokat és sok minden mást hogy közreadhassa egy olyan kötetben, amely egyszerre szemet gyönyörködtető, tartalmas és jól használható. Hiánypótló ez a könyv, mert egyszerre őrzi a hagyományokat és szól a mai olvasóhoz. Hiteles és átfogó, miközben külalakjában felveszi a versenyt a legszebb albumokkal. Sok szeretettel ajánljuk mindazoknak, akik Tamással együtt hisznek abban, hogy a magyar konyha izgalmas, sokoldalú és méltó arra, hogy büszkék legyünk rá.

Tartalom

Előételek
020 Zöldborsós csirkemájpástétom
022 Rozmaringos vargánya fokhagymás pirítóssal
024 Friss saláta juhtúrós kiflivel
028 Juhtúrós körözött
030 Kacsatepertő lilahagyma-salátával
034 Zsírjában sült kacsa- vagy libamáj hidegen
036 Fejes saláta hagymás salátaöntettel és tojással
038 Parajsaláta kékszőlővel és kecskesajttal
040 Szalonnával göngyölt zöldspárga friss salátával
042 Libamájpástétom hagymalekvárral
Levesek
046 Marhahúsleves velős pirítóssal
048 Zöldbabos bárányhúsleves
050 Bazsalikomos gombaleves
052 Fehérbableves gerslivel és mangalicakolbásszal
054 Zöldborsókrémleves tormával
056 Kapros kukorica-krémleves
058 Kecskesajtos-zelleres burgonyakrémleves
060 Halászlé
064 Gulyásleves
066 Tyúkhúsleves lúdgégetésztával
068 Hideg áfonyaleves
070 Alaplevek
Halételek
074 Grillezett pontyfilé csiperkegombás szélesmetélttel
076 Bőrében sült balatoni fogas parajos, rakott burgonyával
078 Szalonnában sült harcsafilé kaprosparadicsomos savanyú káposztával
080 Egészben sült pisztráng kéksajttal
082 Szalonnában sült pisztrángfilé dióolajos friss salátával
Szárnyasételek
088 Ropogós libacomb párolt káposztával
090 Egészben sült, töltött kacsa mézes sült almával
092 Hortobágyi palacsinta
094 Kenyértésztában sült fácánmell
098 Konyakos, kakukkfüves csirkemáj
100 Kacsamellsteak csípős-szójás szőlőmártással
102 Kacsamell ánizsos szilvával
104 Bazsalikomos csirkefasírt
106 Serpenyős csirke édes-savanyú paradicsommal
110 Csirkecomb fűszeres túróval töltve
112 Kukoricás csirkeragu burgonyapüré alatt sütve
114 Rántott csirke petrezselymes burgonyával
Húsos finomságok
118 Zsályás sertéskaraj vajas zöldborsópürével és pecsenyelével
120 Vajas tésztában sült erdei gombás vaddisznóragu
122 Véres hurka kelkáposztával
124 Egybensült tarja
128 Sertéscsülök pékné módra
130 Hagymás-aszaltbarackos mangalicakaraj
132 Sertéskaraj csőben sült sajtos brokkolival
136 Mangalicaszűz szalonnás csuszával és pörköltszafttal
138 Báránysült paradicsomos fehérbabbal
140 Fokhagymás-csípős pacal
142 Borjúpörkölt
146 Tárkonyos bélszín bevert tojással
Egytálételek
150 Töltött paprika
152 Lecsó mangalicakolbásszal és virslivel
154 Rakott krumpli
156 Töltött káposzta
160 Túrós csusza
162 Paprikás krumpli
164 Pásztortarhonya
Húsmentes fogások
168 Káposztás cvekedli
170 Rántott köményes patisszon, uborkás majonézzel
172 Tojásos nokedli fejes salátával
174 Tökfőzelék
176 Sütőtök háromféleképpen
178 Spenót bundás kenyérrel
180 Paradicsomos káposzta
Saláták és savanyúságok
186 Lilahagymás paradicsomsaláta tökmagolajjal és tökmaggal
188 Csalamádé
190 Kakukkfüves sültpaprika-saláta
194 Uborkasaláta - joghurttal, tejföllel
196 Kovászos uborka
198 Káposztasaláta
200 Sültcékla-saláta
Sós falatok
204 Burgonyás pogácsa
206 Szalonnás-tejfölös lepény
210 Fokhagymás lángos
212 Köményes kifli
Édességek
216 Almás krémes
218 Szilvalekváros-pálinkás palacsinta
220 Császármorzsa
224 Vargabéles erdei gyümölcsökkel
226 Szalagos fánk baracklekvárral
228 Mandulás körtetorta
230 Barackos gombóc
232 Meggyes rétes
234 Eper tejföllel
238 Kakaós, fahéjas, szilvalekváros vagy diós csiga
240 Túrósmetélt-szuflé
242 Mákosguba sütőben sütve
244 Szilvalekváros derelye
248 Tárgymutató

Bereznay Tamás

Bereznay Tamás műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bereznay Tamás könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Mai magyar konyha Mai magyar konyha Mai magyar konyha
Állapot:
3.940 ,-Ft
32 pont kapható
Kosárba