1.059.867

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyaros ízek (dedikált példány)

Szerző
Szerkesztő
Fotózta
Budapest
Kiadó: Anno Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 45 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 22 cm
ISBN: 963-9066-16-8
Megjegyzés: Lusztig Tamás, Venesz-díjas mesterszakács által dedikált példány. Színes egész oldalas fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A magyar konyha kialakulásának kezdetei egészen történelmünk legősibb időszakáig vezethetők vissza. A hagyományokat honfoglaló őseink életmódja, szokásai és ízvilága befolyásolták. A felhalmozott tapasztalatokat évszázadokon keresztül szakács- és cukrászmesterek tudása csiszolta, finomította, egészen a mai napig, amikor már magyar konyhaművészetről beszélhetünk. A gasztronómiai kultúránk tulajdonképpen a századelőn érte el azt a színvonalat, amely Magyarországot sok ország elé helyezi.
A magyar konyha különlegessége a speciális ízvilág, amely a balkáni hagyományokat tükrözi, némileg szelídített formában. Az alkalmazott fűszerek, a húsok elkészítési lehetőségeinek széles palettája és az ízesítési technológiák mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy évente turisták tömegei látogassanak el hazánkba a világ minden részéről azért, hogy a turisztikai látványosságok mellett a kulináris élvezeteknek is hódolhassanak.
Célunk nem egy átfogó ismertető elkészítése volt a magyar konyháról, ezt a... Tovább

Fülszöveg

A magyar konyha kialakulásának kezdetei egészen történelmünk legősibb időszakáig vezethetők vissza. A hagyományokat honfoglaló őseink életmódja, szokásai és ízvilága befolyásolták. A felhalmozott tapasztalatokat évszázadokon keresztül szakács- és cukrászmesterek tudása csiszolta, finomította, egészen a mai napig, amikor már magyar konyhaművészetről beszélhetünk. A gasztronómiai kultúránk tulajdonképpen a századelőn érte el azt a színvonalat, amely Magyarországot sok ország elé helyezi.
A magyar konyha különlegessége a speciális ízvilág, amely a balkáni hagyományokat tükrözi, némileg szelídített formában. Az alkalmazott fűszerek, a húsok elkészítési lehetőségeinek széles palettája és az ízesítési technológiák mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy évente turisták tömegei látogassanak el hazánkba a világ minden részéről azért, hogy a turisztikai látványosságok mellett a kulináris élvezeteknek is hódolhassanak.
Célunk nem egy átfogó ismertető elkészítése volt a magyar konyháról, ezt a terjedelem nem is tette volna lehetővé. Inkább kedvet szeretnénk csinálni az ételek kóstolójához, illetve elkészítéséhez. Az ételek kiválasztása során arra törekedtünk, hogy mindegyik fogásból bemutassunk néhányat, talán a legkülönlegesebbeket.
A könyvhöz jó szórakozást, az ételekhez jó étvágyat kívánunk! Vissza

Tartalom

Rózsafánk
Sült libamáj hidegen
Hideg süllő tekercs Csiky mártással
Saláta csirke és rákhúsból
Pásztorok levese bográcsban
Nyírségi gombócleves
Hortobágyi vajas pástétom
Fogas szeletek fokhagymás tejfelben sütve
Tiszai harcsával töltött rétes
Csongrádi borjú száz hálóban sütve
Borjú pörkölt
Hargitai sertésborda
Rablóhús
Kemencében sült libacomb ricsettel
Mohácsi töltött kacsa
Erdélyi kapros töltött paprika
Fokhagymás báránycomb
Bélszín szeletek Budapest módra
Töltött marha felsál
Töltött sonka Tokaji borban
Szentgyörgyi palacsinta
Királyok rétese borhabbal
Dobos torta

Lusztig Tamás

Lusztig Tamás műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Lusztig Tamás könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
Kuponos kedvezmény ezen könyv esetében nem vehető igénybe.